Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

PREC Z PISMAKA

09. 09. 2003
3
0
2237
Autor
Liso

Myslim si, ze sa patri vyjadrit ODPOR k ODPORNYM veciam... Situacia s komandovanim pismakov je brutalnym posliapavanim slobody a krasy. Je akoby komandovanim basnika, urcovanim mu slov a tem, ktore moze pouzit.

FUJ!!!


Lorena
26. 08. 2004
Dát tip
No Liso, pryč z písmáka FUJ!!!!!!! To jsou mi věci!!!!

bielaaura
18. 03. 2004
Dát tip
no teda, takéto hádky v písmaku, čo by mal žiť v mieri...:-)

mperdik
30. 11. 2003
Dát tip
Liso, máš moji morální podporu!!!

Čech_Radek
16. 09. 2003
Dát tip
Liso, stahuju si odtud věci a ještě jsem se mrkl na Tebe :-) Máš úplnou pravdu. Chtěl jsem se odtud původně úplně vymazat, ale asi po Tvém vzoru něchám jedno jediné "dílko" v tom stylu, jako je tento příspěvek. Měj se. R.

zvedavec
12. 09. 2003
Dát tip
Super, že moc nemá možnosť uchmatnúť si len tak všetko, že jej kladieš ty i iní prekážky. pochopila som, že niekto, kto je pri moci, teda, kto má rozhodné slovo v Písmákovi, sa nejako (podľa Teba a vidím že napr. aj podľa Borisa C.) prehrešil. Nechápem zatiaľ podstatu sporu. Kde sa môžem oboznámiť s tým, proti čomu protestuješ? Aby som si mohla vytvoriť názor na vec?

Liso
12. 09. 2003
Dát tip
10.9. som zverejnil link na dielo. Je to lyrykoo dielo a jeho (podla mna chabe) vysvetlenia toho preco znefunkcnil par userov... Skus sa odpichnut od toho a ziskat nazor! :-)

chápu.. ano nesprávný moderátorský zásah.. dobře.. myslím že vyprovokovaný.. ale budiž.. moderátor se nemá nechat vyprovokovat.. ale označit jednu stranu za svévolnou.. a druhou za slusnou a svobodnou ? .. to mi přijde poněkud černobílý a zaujatý postoj.. ale každý nechť si drží svůj názor.. situace se pravda silně polarizuje..zbytečně snad to bude k něčemu dobré..ono se tak ventiluje většinou mnoho drobných osobních a dosud skrývaných nenávistí a ty se přilejou.. v tomto pohledu je to situace tak nějak očistná..

Liso
11. 09. 2003
Dát tip
ZP: ale označit jednu stranu za svévolnou.. a druhou za slusnou a svobodnou ? Liso: Myslis si, ze je rovnaka zodpovednost ak clovek vystreli z gumipusky a ak stlaci gombik startujuci atomovu bombu??? Vies je rozdielny KALIBER ak ktosi verbalne provokuje a ak ktosi znepristupni konto!!! ZP: to mi přijde poněkud černobílý a zaujatý postoj.. Liso: :-) Uvedom si ci v tom vztahu (moderator/admin a clen) je ROVNOVAHA a potom POSUDZUJ! :-) Tvoj prejav nazorov na moje nazory NEPOVAZUJEM za ODPORNY, pretoze je ROVNY! Nevnucujem Ti moje pohlady a Ty nevnucujes svoje mne. Ale keby som Ta za naozry TRESTAL asi by sa nedalo hovorit o NEVNUCOVANI, nie?

je to rozdílný kalibr..jistě.. chápu

Liso
10. 09. 2003
Dát tip
:-) Vies este pred (potencialnym) odchodom z Pismaka som si zacal pozerat svoje odlezane "dila k precteni" a tak nejak mi chybalo pri danych autoroch, ze nevidim ich postoj k sucasnemu dianiu... A povedal som si, ze ak niekto nahodou zabludi k autorovi Lisovi, nech HNED VIDI aky mam nazor na AROGANCIU MOCI, co sa na Pismakovi prejavila... :-) Vies, mozno Pismaka necham celkom lezat a uz sem nepachnem, ale necham tu aspon svoje stopy a medzi nimi nech je aj toto vyjadrenie... Mozno napisem este dalsie, mozno este trochu ZNEPRIJEMNIM plane pocity zadostucinenia tym, ktory to tu ZASMRADILI a presadili odchod nepohodlnych clenov... :-) (napr. skocil som na link k Tebe, ze co Ty na toto dianie a NEVIDIM NIC, snad si niekde v nejakej kritike v nejakej diskusii cosi vyjadril, ale nemam cas to tam hladat ... :-)

no.. řekl bych, že ten smrad se line z více stran..a to že se ty strany mezi sebou začínají docela tupě nenávidět.. z toho dělá fakt ohavnej puch... jestli někdo má dojem, že za to může jedna strana ? ostatní jsou nevinné oběti ? tak je tomu v pohádkách..a nebo ve stavech kdy člověk jest nasrán natolik, že vidí černobíle..

Tak jsem se teda byl podívat..na ten novej písmák..no.. ve zkratce co jsem načetl z jednoho tamějšího tématu, - Vašina cituje ústavu :-))) drží se zuby nehty praporku cenzury ..o svobodách a právech ostatních..nějako pomlčuje ( a to se tady Lyrykovi smáli když odcitoval zákon) , naváží se do Merleho ( žádné novum ) a tak nějak rebeluje , a ostatní mají plno práce ho zklidnit.. a připomínku napsat člověk nemůže poněvadž je téma zamčené.. fakt je to úplně něco jiného než tady.. :-)))))))))))))

Liso
10. 09. 2003
Dát tip
ZAKON nie je chybou! Chybou je SVOJVOLA! Ak mi ukazes v com Stando Vasina PORUSIL ZAKON, natolko aby mohol byt TRESTANY, uznam ze je to tu OK! :)

vussa
10. 09. 2003
Dát tip
* je to alespoň nějaké vyjádření - tato miniúvaha

no povím to takto... pozorně jsem si přečetl průběh kde to všechno začalo tj. STRPODuv prispěvek Vyklad trestniho zakoniku.. A začalo se provokovat..a provokovat a dráždit..:-)) to že to Lyryk nezvládl jak by si všichni mysleli.. ( tj. nechat je svobodně se projevovovat ) a varoval je .. a posléze své varování naplnil (jak jsem zjistil po předchozích konzultacích s dalšími dvěma správci ) je fakt hodný zamyšlení.. je též hodné zamyšlení..jestli si svými narážky a postupně i urážkami ..(nebudu je citovat ) .. situaci nezavinili tak trochu sami..netušíce, že překračují něčí míru ? Samotným důvodem jistě nebylo porušení zákona.. Jádro sporu je podle mne v tom, že není tak docela jasné, kdy správce může tak radikálně zasáhnout, a také v tom že pár lidi si nenechá ujít příležitost si do někoho kopnout:-) To vycházím jen z výše uvedeného díla.. To že se splašilo celé stádečko z faktu že někdo někomu dočasně smazal nick..se dá pochopit. Občas je potřeba ventilovat emoce, což se zde na písmáku děje vcelku pravidelně .. :-) Jediná otázka podle mého soudu je: 1. Jaký důvod mohou míti správci aby mohli dočasně nick odstřihnout.

Liso
10. 09. 2003
Dát tip
Zazrak pises: Jediná otázka podle mého soudu je: 1. Jaký důvod mohou míti správci aby mohli dočasně nick odstřihnout. Liso: Suhlasim! Povedz mi CIM KONKRETNYM to podla Teba naplnil Stando Vasina a ja (opakujem) budem spokojny! Ja dokonca (mozes to vidiet v mojich kritikach lyrykovho diela!) pripustam, ze sa to lyrykovi proste "stalo". Nikto nie sme bez viny a mne uz uslo par slov a cinov, ktore by som rad vratil spat... Problem vidim skor v tom, ze SPRAVCA, ktory vytvara TUNAJSIU ATMOSFERU si NIE JE VEDOMY svojej chyby! To mne smrdi BUDUCIMI ZLYHANIAMI, kedy admin bude riesit skor SVOJE OSOBNE vyprovokovania, nez SKUTKOVU PODSTATU veci! Chapes? Nejak nemam vazne emocie a som schopny aj s lyrykom o tom debatit, ale to co sa udialo je VAZNA VEC... Zatial to STALE VIDIM ako VELMI NEPRIMERANE (presnejsie ODPORNE). Moj postoj NIE JE VENTILOVANIM emocii! Je skor azda POKUSOM o zmier o riesenie. PREC z Pismaka je dvojzmysel! Ja som nepovedal ze treba ist prec, ale ze (zamlcane) NIECO (potazme niekto) ma ist prec! :-) Vidim to tak, ze z Pismaka odide SVOJVOLA alebo SLUSNI a SLOBODU milujuci pismaci... Opakujem nevadia mi PREDPISY ale SVOJVOLA VYKLADU, ktoru vnimam v pripade Standa Vasinu!

Liso
10. 09. 2003
Dát tip
To o com vravim je tu http://www.pismak.cz/dilo.php?num=93563 Pricinu preco Standa bol potrestany spresnuje sam Lyryk a ja ju NEVIDIM AKO DOSTATOCNU! (skor naopak - dokazuje NESPRAVNY MODERATORSKY ZASAH)

REDH0T
09. 09. 2003
Dát tip
Je něco nového s projektem www.pismak.sk ? :o)

Liso
09. 09. 2003
Dát tip
O tom nic neviem! :-) Ale cosi sa deje s novym pismakom. ale pozri www.pismak.net ! :-)

Liso...strkat v březnu Santu do výkladní skříně...fuj :)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru