Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

zápisky z paříže VI

06. 09. 2003
3
0
2789
Autor
halivera

11.září 2003

   tak ne. dneska vše při starém, vstává se zavčas. hned po ránu buch buch na dveře  "aleno, vstávej!" ale že jsem vojtího převezla když jsem vyšla už hotovka z koupelny!
   ve školičce jsme vydrželi pracovat celou hodinu a bylo to moc prima. zpívali jsme, vytleskávali rytmus písniček a nakonec tloukli do velkého bubnu. po obědě jsme si ještě pustili cd s písničkama a říkadlama a i u toho se vojtí moc pěkně snažil interpretovat text.
   ohledně vzdělávání dětí je spoustu nových změn. barka šla dneska po obědě poprvé do fr přípravky, což je něco na způsob naší 1. třídy a benedikt tam začne chodit od zítřka. zvoní jim o 8h30min, škola je hned za rohem. vyučování končí o 16h30min, dostávají úkol na další den, a pak barka musí dělat ještě českou školu.
   úplně stejně jak já s vojtíkem mají zítra tělocvik. pilně jsme dneska s vojtím trénovali v "jardin du luxembourg" petánque. zatím jsme jen okoukávali techniku. někteří hráči mají dokonalý styl, nejpůvabnější je šňůrka s magnetem na konci, aby se nemuseli shýbat pro koule.
   také jsme se dneska potkali s majitelem domu. začal vyprávět o sudetech, za svých dětských let snad vyrůstal v karlových varech. teď tráví většinu času ve švýcarském davosu, kde má své sídlo. dostali jsme od něj pozvání na sklenku do pátého patra.
   u večeře mi pavel sdělil, že včera večer jukal na stránky písmaka. no potěš!
   ding, dong


Seregil
02. 07. 2004
Dát tip
súprový... :)))

gennaro
14. 09. 2003
Dát tip
hlavne to vino a syr... mnaaaaaaam !!!

alina
13. 09. 2003
Dát tip
jujky jujky

LaMouette
11. 09. 2003
Dát tip
:-)) určo byl natšen jak jedna wydra... a jako se těšííím.. každý den na nofé povídání.. páč jako mam aspoň chvilku pocit, že sedíš v mém křesle.. ucucáváš z hrnečku kave.. a povídáš.. nejraději mám tu o Ostrovní zemi.. ale mám ten dojem, že tahle země vín a Ajfelofki mě asik učaruje taki.-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru