Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

lehce meruňkový příběh

12. 09. 2003
2
0
2094
Autor
Dirty

pro Toma (Jinovatu) :) jedna taková veselá, včetně konce!! :) a pokud jste četli ten lehce vianovskej příběh, tak ty ordinace jsou tam opravdu náhodně, není v tom nic víc :)

Do ordinace přišla cizí doktorka. Tjorvenka ji nepozdraví, protože ji nezná. A když někoho nezná, myslí si, že nemá důvod zdravit. Ačkoli to samé si myslí i o lidech známých a kdo se v tom má teď vyznat. Příběh však pokračuje dál, stejně plynule jako začal. Paní doktorka Sladká otevřela chorobopis a sdělila cizí doktorce následující: “Snědly jsme ti všechny koblihy, nevadí to? A byly všechny pro nás?” A zasmála se trochu sladčeji než na Tjorvenku. Ta upadla v zapomnění, aspoň pro tuto chvíli, která byla plná cukru, marmelády a koblih. (Nikdo netušil, jakou malá Tjorvenka dostala chuť na koblížek, pěkně sladký, plný meruňkové marmelády. A ačkoli všichni přítomní věděli, že její nynější problémy byly rázu žaludkového, neostýchaly se mluvit o těch sladkých dobrotách dál.) “Samozřejmě, že nevadí,” odpověděla trochu zaraženě ta cizí doktorka, “byly pro vás.”

“Ale počkat, ještě by tam jedna měla být,” řekla doktorka Sladká, snad s provinilým výrazem ve tváři. A to už si malá Tjorvenka začala mnout svůj žaludek, ale přestala, když ta tlustá bečka s titulem “sestra” řekla se zbytky jídla v ústech: “Tu sem právě nakouslaaaa!”

A tak náš příběh skončil, Tjorvence se udělalo špatně z představy, že ta obézní sestra snědla k snídani třicet koblih (ačkoli toto číslo nikdo neuvedl) a omdlela. Události by teď měly nabrat rychlý spád, nicméně..Doktorka Sladká nedovedla ani předtím nic jiného než se sladce usmívat, sestra byla tak tlustá, že se zasekla i se židlí za stolem (a byla to právě ona, která měla ze všech tří jako jediná kurz první pomoci) a cizí doktorka se rozhodla nezachraňovat někoho, kdo “neumí ani zdravit.” Takhle přesně to řekla a šla si pro zbytek koblihy. A tak naše malá Tjorvenka zemřela na omdlení a následné zadušení (protože ji při pádu zapadl jazyk), a protože všem připadalo, že tento důvod není to pravé, v kolonce příčina smrti uvedly, že pacientka zemřela na vleklý žaludeční problém.

Poslední list ve složkách Tjorven voněl po meruňkách…

 


Jeanne_6
22. 09. 2003
Dát tip
hmm....chudera

Kolben
14. 09. 2003
Dát tip
Nějak sem z toho zprvu vyrozuměl, že ta tlustá sestra omdlela po přežrání koblihama, až potom dál mi došlo k jak závažnému došlo omylu. .....ostatně není lepší těma kobliha házet bez rozmyšlení po okolostojících?:-)))

Dirty
14. 09. 2003
Dát tip
To narážíš na Ester :))?

Vcelku příjemná miniaturka, která je však proklenuta nedodělaností a především v určitých místech přespřílišnou naivitou.

Dash_707
13. 09. 2003
Dát tip
Fajn, hezké :o) :))**

Dirty
13. 09. 2003
Dát tip
díky všem za velmi vyčerpávající kritiku :) víte vše je záměr a tak jak jsem to napsala tak to prostě je a pokud se ti ..rozhněvaný muži něco nelíbí, tak se s tím budeš muset holt vyrovnat :) a pro tebe StnV..no tobě se asi nezavděčím nikdy co? ale že by mi to vadilo.. a mimochodem, neustále hledám svou poptávku po kritice, a kde nic tu nic.. :) ale to nevadí, už jsem si zvykla :)

StvN
13. 09. 2003
Dát tip
Máš pravdu. Mě je těžký se zavděčit, ale jde to. Mimochodem, já ti slíbil nějakou kritiku? To by mě mrzelo, kdybych na to zapomněl.

katugiro
13. 09. 2003
Dát tip
jsem dostal avízo, tak když už tu jsem... StvNmu se nezavděčíš, neboj... jakou že to hledáš poptávku? Sama jsi to sem dala, ne? :) tak abych zase šel

Dirty
13. 09. 2003
Dát tip
ano snad naivní, předpokládala jsem, že ta "kategorie" autor stojí o vážnou kritiku k něčemu je :)

StvN
13. 09. 2003
Dát tip
Nemáš tu, že stojíš o vážnou kritiku. Jak vážně ji chceš? A chceš ji ode mně?

Dirty
13. 09. 2003
Dát tip
ach jo právě, že o vážnou nestojím :) znám vážný kritiky, nikdy není nic dobrý

StvN
13. 09. 2003
Dát tip
Už chápu. Pak je tam taky kategorie "autor nestojí o vážnou kritiku". Jinak moje kritiky nejsou vážný. Je to jen pár řádek. Pár nápadů. Kždopádně vážná kritika svědčí jedině o tom, že kritik má tu chuť zabývat se tvým dílem, tedy tebou, déle. Věnuje se mu. Myslím, že to je jedině positivní.

Dirty
13. 09. 2003
Dát tip
To je samozřejmě pravda :)

fungus2
12. 09. 2003
Dát tip
Hm. Smutně úsměvné. TIP

Dirty
12. 09. 2003
Dát tip
smutně usměvné..:) je to veselé, takhle bych chtěla dopadnout..díky :)

fungus2
12. 09. 2003
Dát tip
Jasně. Lidé dopadají i hůře.

Jinovata
12. 09. 2003
Dát tip
:o))) To je mi ale pointa!!!:o)) no jo... slibuju že si koupíme koblihu a když ti zapadne jazk tak ho vylovím, jo?:o)) dík pr...eh.. teda koblížku:o) je to správně střeštěný... je podobná jen té vianovské stylem, ...jakobys měla dva mody psaní:o)

Dirty
12. 09. 2003
Dát tip
Jinovata: taky že mám :)) buď vesele a nebo mrtvě :)) fungus2 pravda :)

:-) Umřít na zadušení vlastním jazykem zase až taková sranda být ale nemusí, že? Každopádně lehce ztřeštěný příběh s poněkud morbidně-srandovním závěrem potěší unavené čtenáře po náročném dni. Takže v poho!

katugiro
12. 09. 2003
Dát tip
tak tak, potěší unaveného čtenáře, neobtěžuje délkou, nevnucuje se, nenutí sledovat děj... aha! :)

StvN
12. 09. 2003
Dát tip
Aha. No, plynulý to moc nebylo. Dost matoucí, na tak krátký dílo.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru