Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

zápisky z paříže II

05. 09. 2003
3
2
2766
Autor
halivera

2. září 2003

   před rezidenci jsme dorazili kolem 2h ráno. čekalo nás vyložení celého vw passat combi s přídavnou rakví na   střeše.  "aleno, tady se vyťukává čtyřmístný kód s písmenem, tady ty dveře mají zvenčí zámek a stejně jako ty první zevnitř tlačítko na otevření, pak se vyjede proskleným výtahem se secesními vstupními dveřmi do třetího patra a tenhle velký klíč je od bytu." ufff, hlava mi nevzala ani třetí patro natož vstupní kód.
   na potřetí se podařilo všechno odvézt do třetího patra a pohodit ve vstupní chodbě bytu. v té době ještě netuším, že pokoj úplně na druhém konci chodby bude můj.
   a už mám okružní prohlídku. "aleno, tady je salon jedna s krbem, který bude sloužit jako přijímací místnost; salon dvě bude nejspíše moje pracovna; v salonu tři bude jídelna. už se přestáváte orientovat? nevadí, pojďte dále. vždy naproti jsou pokoje; pokoj tři, to bude naše ložnice; hned za ním pokoj dvě, a to sice dětský a tady na konci pokoj jedna, vojtova školička. no a tam vzadu vpravo, když projdeme chodbou, je kuchyně a tady tohle, to je váš pokoj. všechny ostatní dveře jsou různé komory, žehlírna... a málem jsem zapomněl, tohle jsou dveře od vaší koupelny a tohle od vašeho záchodu."
   ups. tak jsem tady a mám co jsem chtěla. s vděkem přijímám nabízený spacák, peřiny se mi vezou kamionem. prostěradlo bych tu ale někde mít měla. vybaluji i povlečení. prima. jde se spát.
   dobře, dám si ještě aspoň sprchu. sakra! veškerá drogerie je sbalená v jedné z krabic, které jsou, jak jinak, v kamionu. na umyvadle nacházím mýdlo. no budiž. fuj, vana je jak čuně. hned jak se vyspím, čeká mě úklid.
   usínám,  pod hlavou polštářek od mamulky, s myšlenkou "co se ti zdá když poprvé někde spíš, vyplní se."
   ding, dong


2 názory

damaxy
21. 03. 2009
Dát tip
a ja sa opýtam,či sa vyplnilo?

JiKo
21. 08. 2004
Dát tip
:-)

Seregil
02. 07. 2004
Dát tip
Jů... :)) paráda...

gennaro
14. 09. 2003
Dát tip
dnes som objavil totok tu, nevedel som o tom hali... idem dychtivo citat dalej :o)

LaMouette
13. 09. 2003
Dát tip
nooo a copa se zdalo?:-)))*

alina
13. 09. 2003
Dát tip
a zdálo se nětso????????????? zvědafkaaa

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru