Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Všechno vždycky končí u toho jednoho

19. 09. 2003
13
0
2242
Autor
Josefk

V poklidu jsme se dívali v televizi na fotbal. Právě se tam jeden černoch ve službách červenobílých z Londýna chystal kopnout penaltu.

" Nedá!! ... viděl jsem to už včera, je to totiž přímý přenos záznamu ...", povídá náš dospělý syn.

" Zas ze mne dělá blba ", vysvětlil jsem situaci své ženě, co seděla hned vedle. Když se žena s radostí rozesmála, polohlasně jsem syna otituloval frekventovaným zvířecím druhem, co má čtyři nohy, dva rohy a nemá přívěšek.

Měl pravdu. Nedal.

" Dívej se, ta černomodrá třicítka z Itálie je taky černoch! " odváděl jsem pozornost .

" Jak tak počítám, po hřišti se pohybuje asi půl Afriky ...", dodal jsem.

" To bys v jú es éj říkat nemohl, tam se černoch ani negr říkat nesmí, je to považováno za diskriminující! " poučila mne žena nejchytřejší ze všech žen.

" Až tak dokonalá je tam demokracie? " otázal jsem se, bez nároku na další poučení. Ale ta moje nikdy neodolá a poučuje dále:

" A ve slabikářích se tam nesmí psát máma má maso, aby se chudým dětem nesbíhaly sliny a nesmí se tam vyskytovat taky slovo moře, protože by to diskriminovalo děti z vnitrozemí!

V těch učebnicích se musí taková a podobná slova opisovat různými slovními spojeními, která vyhovují a nemají diskriminující charakter :

místo černoch se tam píše americký občan tmavší pleti a místo stařec muž vyššího věku ..." - takto mi byl rozšířen můj omezený obzor.

" Takže, když má americký školák rád knihu Stařec a moře, má vlastně rád muže vyššího věku a hodně vody? " tázal jsem se s telecím úsměvem.

" Jo!!! " odpověděli mi jednohlasně jednoslabičně všichni přítomní.

" To je něco! ... tak podle toho  tam v bance loupí zanícený sběratel bankovek, šéfovi donáší zaměstnanec s obzvlášť vyvinutým smyslem pro dobro a vraždí regulovatel počtu obyvatel ... " uzavřel jsem první část debaty.

 

Zajímavý fotbal šel v tomto okamžiku stranou a rozproudila se diskuse. Řeč se stočila také na filmové a literární hrdiny našeho mládí.

 Já jsem vzpomněl na Malého Muka, žena na Čuka a Geka.

 Náš dospělý syn prý miluje Šuka a Heka.

 


Jsem zpátky!!! Vykuř!!! Jsem zpátky!!! Vykuř!!! Jsem zpátky!!!

Ludvoděj
29. 09. 2003
Dát tip
já se také cítím diskriminován:)))...... protože jako běloch,heterosexuál, muž, hubený, bez závislosti na drogách, bez menšinového původu, nemohu býti diskriminován:))

Martina
29. 09. 2003
Dát tip
Moc dobré, vtip, lehkost...tip

waldekke
22. 09. 2003
Dát tip
:o) "where there is no word, no thing can be." W.*

waldekke
22. 09. 2003
Dát tip
....nebo spíš "Where word breaks off no thing can be." (Stefan George)

WiruZ
22. 09. 2003
Dát tip
To je něco! ... tak podle toho tam v bance loupí zanícený sběratel bankovek, šéfovi donáší zaměstnanec s obzvlášť vyvinutým smyslem pro dobro a vraždí regulovatel počtu obyvatel ... " uzavřel jsem první část debaty. jo taky jsem to cetl je to dost ehrm....deb.....teda americky......tiP a pro klub takrka stvoreno.....:)!!!!!!

StvN
20. 09. 2003
Dát tip
Jo jo. Radost číst.

Rowenna
19. 09. 2003
Dát tip
**:-)

Yfča
19. 09. 2003
Dát tip
:o))*

fungus2
19. 09. 2003
Dát tip
jo. Bezvadné!! TIP

Grim
19. 09. 2003
Dát tip
Tak tohle jo

Super! Inteligentní humor... žasnu. Tip

Toxman
18. 09. 2003
Dát tip
Je to totiž přímý přenos záznamu ... *

clovrdik
18. 09. 2003
Dát tip
:-))) výborně ...; jen čekám, až to dorazí i k nám a děti se budou např. učit, že Mácha napsal román Romové :-)); TIP za dílko ...

guy
18. 09. 2003
Dát tip
:-))) jo, už se těším, až se bude zpívat:občanko romské národnosti souměrných rysů, občanko romské národnosti nepříliš velké postavy, srdíčko ti láska má nespoutala ...

Josefk
18. 09. 2003
Dát tip
guy: nepříliš velkých obrysů :-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru