Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

zápisky z paříže XIV

19. 09. 2003
2
1
2740
Autor
halivera

19. září 2003

   ups. dneska drobátko nestíhám. dobré ráno a dobrou chuť přeji u snídaně až po odzpívané písničce. po cestě do jídelny slyším barborku "alena s námi dneska nebude snídat?" ale bude! pravý silný earl grey s mlékem si nenechám ujít.
   po školičce se domlouváme s paní klárou, že bych měla vojtího do 12h, a pak volno až do pondělí. jupí! do oběda se jen tak válíme na koberci a posloucháme krtečkova dobrodružství. po obědě už se válím na své posteli.
    kolem 15h si tělo říká o jakýkoliv pohyb. v chladném bytě přijatelné, venku, kde je od včerejšího dne kolem 30°C za trest! rozhoduji se, že si konečně zjistím otvírací dobu v piscinu (bazénu) ob dvě ulice výše a navštívím české centrum na "rue bonaparte".
   obojí bylo velmi napínavé. s velkým množstvím informačních brožur si po cestě zpátky kupuji pivo a křupky a uchyluji se s tím vším nákladem do křesla v "jardin du luxembourg" k velkému ještěrovi uprostřed bazénku s rybkami do stínu kaštanů, které sem tam rozčeří hladinu s lekníny.
   pan pavel s paní klárou jdou dneska na večeři k marie-ange. bez dětí. ty dostávají k večeři kaši z pohankové krupice s medem a po vykoupání jsou uloženy do postýlek.
   večeříme v klidu jen s bárou, která je tu na návštěvě a vychutnáváme si nejméně šest druhů rozličných, převelice lahodných sýrů. příznačná francouzská bageta nám samosebou nechybí.
   ding, dong


1 názor

JiKo
06. 09. 2004
Dát tip
ještěr v bazénku vim vim vim!!!! viděéél :)))

Seregil
02. 07. 2004
Dát tip
... hmm... a řízek, jak by řekl papouch.. :))))

gennaro
21. 09. 2003
Dát tip
posli hali nejaky ten syrik aj so sedmickou dobreho vinka... e-mailovu adresu mas... :o))

Šminka
19. 09. 2003
Dát tip
:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru