Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Život či Smrt

20. 09. 2003
1
0
1525
Autor
gioni

Skurvená deprese

Krásy světa v hádce mizí,

zubatá křehkými prstíky přináší úlevu ryzí.

 

Vydýchnout sladký kyslík a vypustit životní sílu,

přeplout přes řeku Stix a nemoci navrátit životní mízu.

 

Umřít a snít o krásných chvílích,

Běhat v Elizejských polích po mílích.

 

(odmlčení)

 

A v té chvíli !!!

Všechny krásy světa míti.


gioni
21. 09. 2003
Dát tip
Chlapci proč tolik toho hněvu

Krel
20. 09. 2003
Dát tip
souzním s prologem...pak již to jde trochu mimo mne... do klubu...

Musil
20. 09. 2003
Dát tip
Skurvená se píše "zkurvená", tedy pokud ti také jde o pravopis.

Watukina
20. 09. 2003
Dát tip
Styx

Miroslawek
20. 09. 2003
Dát tip
Musile, překvapuje mne, že jsi nedostal psotník z "Elizejských" polí :o)

Musil
20. 09. 2003
Dát tip
Já jsem na Písmákovi ještě nedostal psotník z ničeho, tuhle báseň jsem četl, ale nevidím v ní nic, co by mě oslovovalo, proto na ni nereaguji. Kritiky píši jen na to, co mě osloví. A pokud je to možné, s odkazem na naši diskusi o slušném chování na servru, vybírám si přednostně ty autory, kteří se neschovávají pod pseudonymem a nebojí se svou kůži vynést na trh i se svým jménem. Že ano, Miroslawku?

Musil
20. 09. 2003
Dát tip
Milý Gioni, omlouvám se ti, že si tu vyřizuji nějaké osobní spory s Miroslawkem, ale on si začal. Už se to z mé strany na stránce tvé tvorby nebude opakovat. Přeji ti mnoho úspěchů v tvorbě, jsi jen na jiné vlně než já, a oceňuji, že pod svým nickem ukrýváš i své jméno. Tvorbě zdar!

Miroslawek
20. 09. 2003
Dát tip
Musil: Hlavně, že tě oslovil prolog, ten byl pravděpodobně z tvého hlediska dostatečně oslovující a umělecky podnětný ;-D K osobním poznámkám - nevím o tom, že by sis u mne nějaký účet otevřel, nemám tedy co vyřizovat, nemluvě o tom, že bych mezi námi něco začínal. To rozhodně popírám (hlavně před svou přítelkyní) a minimálně si toho nejsem vědom. K tomu schovávání se za nickem bych rád jen podotknul, že mé jméno si lze i s adresou celkem bez obtíží zjistit (a to přímo zde na těchto stánkách), tvrzení, že bych se ukrýval v anonymitě je k smíchu každému, kdo se tu nějakou chvíli pohybuje. Jinak... tys asi nikdy nečetl třeba Březinu, Olbrachta nebo Bezruče, viď? ;o)))))))))))

Musil
20. 09. 2003
Dát tip
Miroslawku, to co mě oslovilo, a co ne, jestli je to úvod, celá báseň nebo její závěr, je jen a jen moje věc. Ale opravdu je paráda, jak z ničeho dokážeš vysoukat mnoho: taháš do toho svou přítelkyni, účet, pseudonymní autory, a pochybuješ že jsem je čel... no Miroslawku, ty jsi rozhojňující! Díval jsem se na tvou tvorbu, která mě neoslovila, ale tvé zprávy jsou excelentní, mohl bys mi, prosím, dávat vždy vědět, když použiješ mé jméno? Děkuji.

Miroslawek
20. 09. 2003
Dát tip
Musil: já ti neberu, co je tvá věc, ovšem i já mám stejné právo vyjadřovat se, k čemu chci, tak mne poněkud překvapuje, proč se kvůli tomu tak rozčiluješ. Nebo mám jiná práva, než ty? A také netuším, proč žádáš o samozřejmé, učinil jsem snad někdy jinak? Jinak o zatahování bych na tvém místě pomlčel a nejprve si přečetl po sobě své dřívější příspěvky, trochu klidu by jistě prospělo tvému přehledu i úsudku o tom, co kdo řekl. Přirozeně tvá věc ;o))))

Musil
20. 09. 2003
Dát tip
Myslím si, že tady máš právo vyjadřovat se jen k literárním záležitostem. Jestliže o někom začneš říkat, že nedostal psotník nebo že v restauraci krká, již to literární záležitost není, ale osobní. Sám si přečti, jak jsi se mnou začal jednat. Nejdřív mi to vadilo, pak jsem se tomu smál, teď už je mi to jedno. Několikrát jsem ti napsal, že jsem tu jen kvůli tvorbě, což stále platí. Končím s tebou diskuse na jiná témata a pokud v nich budeš pokračovat, nebudu už na ně reagovat.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru