Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nádoba na duše

21. 09. 2003
10
0
1734

Jen dodatek: Jde o pomyslnou rakev, ve které se všichni ocitáme. Tedy v dněšním světě...

 

Sbita hřeby drzosti,

Plna emocí a strachu.

Propadá se na kosti,

Pod nánosy prachu.

 

Víko – dříve tvrdé jako kámen,

Dnes bortí se a dřevo hnije.

A z lidské morálky pod ním,

Stala se děvka, co ráda pije.

 

K lidskosti, dříve tak přirozené,

Chovají se lidé, jako by to byl trest.

A všechno nově narozené,

Zavrhnuto a opuštěno jest.

 

Milujíce sebe sama,
tahle faleš dřevěná,
pokrytecká stará dáma, 
a v rakvi tichá ozvěna...


 

Na víko jí hlína sněží,

Měsíce a roky běží.

Za nejvyšší moc neprozřetelně zvolena,

 - nádoba na mrtvé lidské duše -.

Na věky zakopána, a důkladně pohřbena…

 

 

 

 

 


Sophia_
27. 02. 2004
Dát tip
Narazila jsem na tebe a tvou báseň až teď, omlouvám se tedy za opožděnou reakci. Má to velice pěkně vykreslené obrazy. Líbí*

Smailinka
27. 09. 2003
Dát tip
možná by to bylo výraznější bez toho prologu, každopádně jistý tip

maia
26. 09. 2003
Dát tip
V basnickach sa velmi ako kritik nevyznam, ale bud ma nejaka fascinuje, alebo nie. A tato od Teba sa mi paci moc. Pripada mi vsak nedokoncena, akoby bolo cosi treba este povedat. Prva a stvrta strofa je fajn!*

No...ono to ale končí dobře :-) (jako že je pohřbena ta pomyslná rakev co nás dusí a utlačuje) Možná jsi to špatně pochopil, ale cením si Tvého času.

Swedish_Nigg: Vůbec s tebou nesouhlasím. Poezie není korzet, ale UMĚNÍ! Jeden jej svede a získává inspiraci od ostatních, druhý jej nesvede, a brání se slovy chytráka. Jsem ráda, že je mi sem psána i záporná kritika - samozřejmě. Nejsem ale ráda, když mi sem někdo napíše jen smajla a slovo "tip", když vím, že je to afekt, stejně tak jako nemám ráda, když někdo kritizuje hloupě a zcestně. Ať už je to kladné či záporné. Toť vše k lidem, kteří kritizují proto, aby se zviditelnili - ne proto, aby OPRAVDU zkritizovali. Ti můj obdiv, úctu ani zájem nemají, takže u mě popularitu nehledejte.

DRACULA_
25. 09. 2003
Dát tip
atmosféra k těmto dílkům patří a rýmy se Ti vyvedly...uvolňují se postupně a vykreslují detaily *

815_0
25. 09. 2003
Dát tip
TIP :-)

815_0: Před chvílí jsem o takových "kritikách" mluvila, ale že to jsi Ty, ponechám to bez komentáře. Každopádně dík.

815_0: Před chvílí jsem o takových "kritikách" mluvila, ale že to jsi Ty, ponechám to bez komentáře. Každopádně dík.

815_0
25. 09. 2003
Dát tip
Neboj - takhle prázdnýho TIPu bez tipu se ode mě bát nemusíš...:-) Takže - k dílku: No - tak jo - musím uznat, že rýmy tady máš opravdu vyvedený - ale - zdá se mi, že tady je to na úkor obsahu - když se píšou verše o ničem, je lepší je nepsat - ne že by to bylo bez myšlenky - jen - pokrácení a vyplevelení od toho míň důležitýho by neškodilo...:-) Myšlenka - zajímavá, ale - nesrší z toho upřímnost jak by měla a navíc se mi to nezdá zas až tak pravdivý - kdby bylo to všechno opravdu pohřbený, tak to znamená, že znám spoustu zombii a to mi nesedí - dobrý lidi byli, jsou a budou - dobře - možná pomalu vymíraj, ale já si spíš myslím, že v týhle době už nemaj tolik příležitostí se projevovat - a když, tak co si myslíš o člověku, kterej dá peníze žebrákovi - že je to hlupák ? Nebo že je opravdu dobrej a přihodíš taky ? Myslím, že hafo lidí se nad tim zamyslí spíš jako nad hloupostí - dřív by o takovym člověku zpívali písničky ještě hodně, hodně dlouho... Doba se mění a člověk se musí dívat, aby viděl to co může vidět a neviděl jen to, co mu jeho zamračený ego dovolí... I když se mi asi dost věcí nezamlouvá, za rýmy TIP určitě jo..:-)

tvojety zretelne svazuje ten korzet jemuz se rika poezie odpoutej se od ni, to je ten nejteysi krok ocitnout se bile plani bez horizontu kde par stop je jen na strope

fungus2
23. 09. 2003
Dát tip
Hm. Taková jakoby depresívní, ale zajímavá. TIP

Papulipida
22. 09. 2003
Dát tip
Super to je! Máš můj upřímný obdiv a tip*. Jenom doufám, že se jednou přihodí něco, co tvůj náhled na svět změní. Ale do té doby piš piš a piš!

Dash_707
22. 09. 2003
Dát tip
Hezky se to čte, má to dynamiku :o) :)))***T

To má radost, že se to líbí. Anonym43: Ten nápad se mi zrodil v hlavě naprosto samovolně, když jsem se svojí mámou rozebírala, jakou rakev bych jednou chtěla :-)

Krel
21. 09. 2003
Dát tip
zařadím do klubu...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru