Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hypermarket Tesco na Zličíně

23. 09. 2003
4
0
3624
Autor
anthia

kdysi školní práce :-)

Na kraji Prahy už několik let stojí hypermarket Tesco. Připomíná obrovskou šedou krabici s pár výřezy pro vchody. Nikoli však pro okna. Už jenom stříbřitá ocel umocňuje odtažitý a ledově chladný ráz. Jako obluda dnešního světa.

Vepředu v té šedi září nápis „tesco“ v červené a modré barvě. Jako ohavná tvář obludy. Jako pět krví podlitých očí a pět modrých, křivých zubů, připravených kdykoli kousnout.

Kolem monstra plují obláčky. Tlama je hltavě polyká. Šedivé mraky složené z prachu a výparů aut z nedaleké dálnice.

Snad tato budova nepoukazuje na architekturu budoucích let. Snad se spolu s dalšími monstry brzy pobijí. Snad.


sillius
06. 09. 2004
Dát tip
ja mam tesco celkom rad ale inak v okeju

JeanJoche
04. 04. 2004
Dát tip
Proč proboha v poslední době všichni pořád nadávají na markety?!?!? Co je na nich tak špatnýho??? Levný věci všechny pěkně pohromadě!!! Co víc si přát???

Morasten
09. 03. 2004
Dát tip
Já sem z Ústí takže vim co tamto tesco je.Já to ale beru optimisticky - tedy z pohledu nakupování;-)... ....(ikdyž v dnešní drahý době)..T

Morasten
09. 03. 2004
Dát tip
eště sorry,teď sem myslela na děčín...sle stejně sou všechny tesca stejný ne?

Drago
06. 03. 2004
Dát tip
můžeme jen doufat...

Mně to až tak zlé nepřijde - zvlášť vzhledem k věku autorky. Akorát je třeba se už před psaním rozhodnout - bude něco konstruktivního, s jasně formulovanou myšlenkou - tedy opravdu úvaha - nebo spíš obrázné vyjádření pocitů z toho, jak na mne budova působí? Tohle kolísá mezi tím i oním a to je ta největší chyba.

chicoria
06. 03. 2004
Dát tip
Je fakt, že teco je obluda, u nás máme dvě, v tom větším se ale docela dobře nakupuje.-)

Arienalia
06. 03. 2004
Dát tip
Podle mě je to slušná myšlenka a popis obchodního domu taky sedí... líbí

upřímná
06. 03. 2004
Dát tip
Myslím, že jsem pochopila.... a také myslím, že neurvalý způsob vyjadřovaní ShArKeYho není na místě... Globalize je holt globaliza a naše konzumní společnost se jí příliš nebrání...

Určitě potřebná a zajímavá úvaha, ale obávám se, že takový autor, který by chtěl opravdu zachytit ohavnost moderního kapitalistického světa ( slovy A.Ginsberga : " Vylízanej mozek jako konečnej produkt kapitalismu " ), by měl takové množství látky, že by se z toho dřív nebo pozdějc nejspíš zbláznil..:-) Tudíž je to osamělej a zbytečnej boj, kterej sice podporuju, ale nelze ho vyhrát, proto je lepší se věnovat otázkám autorova vnitřního života i pomíjivosti života kolem něho .. a tématům podobného charakteru z úvahy buď zasvětit aktivně život a nebo je nechat plavat... Jinak jazyk ..a "oživování budovy" jako lit.prostředek se mi líbí.

Sieben
06. 03. 2004
Dát tip
jo vraťme se do středověku... nebo ještě lépe do fantasie...a zničme tyhle obludy:o))) ...pěkný nesnáším odchoďáky...a tohle mě potěšilo:o) záleží na každým a taky na jejich vkusu

Yossarian
24. 09. 2003
Dát tip
Tesco je drahý!!

Rowenna
24. 09. 2003
Dát tip
Zajímavé. :-)

Shammann
24. 09. 2003
Dát tip
Grau

ShArKeY
24. 09. 2003
Dát tip
No jo - myšlenku to má dobrou - proč nesouhlasit... ale proboha TO UŽ NA TÝHLE ZKURVENÝ PLANETĚ NEUMÍ NIKDO POŘÁDNĚ PSÁT?!!

parallelka
23. 09. 2003
Dát tip
tak negativní vztah k tescu teda nemám...:) co ti udělalo?nebo se ti jednoduše nelíbí?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru