Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Svět literárního škváru

27. 09. 2003
5
0
1630
Autor
Mírotvůrce

"Pane předsedo, můžete mi vysvětlit váš požadavek na zvýšení nákladů pro FBI?"
"to je jednoduché, pane senátore. Jsme ta nejvýkonnější a nejúspěšnější výzvědná služba na světě. Naše práce je úspěšná z 97%."
"Tak proč, když jsem vás požádal o to, abyste mi našli koště, které se ztratilo při mém stěhování z Indiany do Washingtonu, tak jste neuspěli?"
"Pravděpodobně patřilo mezi ty tři košťata ze sta, která se nám nikdy nepodaří najít."
"A proč jste na to nenasadili agenta 217? Prý má opravdu skvělé výsledky."
"To kvůli rovnoprávnosti nasazení našich agentů do všech případů. Agent 217 nejen skvělý sportovec, vítěz vědomostních soutěží, skvělý romantik a spisovatel a mimo jiné i skvělý neurochirurg tou dobou prováděl operaci mozkového laloku Šílenému doktoru Wan´D´klukovi rezavou lopatou, aby tento šílenec nezničil svět svým pětisetmetrovým iontovým kanónem, který ukrýval ve sklepě. Musím podotknout, že úspěšně. Doktor už učí v Portoriku rétorice a je zcela zdráv."
"jak se tak na váš seznam dívám, je opravdu velmi důsledný. 376$ za nalezená košťata, 758$ za kočky přeběhlé přes hranice. Co tady ale dělá položka, která odpovídá dvaasedmdesátinásobku ceny Spojených Států Amerických?"
"Spojené státy byly za tento měsíc zachráněny před absolutním zničením dvaasedmdesátkrát, přičemž agent 217 při posledním případu, což byl útok fialových slimáků z vesmíru vůbec nezasáhl a tento úkol byl svěřen agentovi přes košťata. Musím také podotknout, že jedno z košťat započítaných na seznamu bylo také ztraceno a znovunalezeno třikrát."
"No dobrá. Jsou ale veškeré postupy agenta 217 legální?"
"Co se posledních akcí týče, tak to vypadá, že ano. Strašlivého temného fantóma informoval o jeho právech a možnosti nevypovídat ve chvíli, když tento odnášel agenta 217 svázaného nad kotel s vařícím popkornem a přivazoval jej na provaz tak, aby přehořel přesně za pět minut. Proti doktoru Wan´D´klukovi byla sice použita hrubá síla, ale tento veškerá svá obvinění odvolal poté, co se agentu 217 zdařila ta operace jeho mozkových laloků. Ani proti likvidaci Fialových slimáků z vesmíru, které se ujal ten agent s košťaty nemůže nikdo nic namítat, protože jak je nám známo, tento druh žije několik miliard světelných let od naší planety a tudíž se pravděpodobně nebude obtěžovat vysílat k nám právníky. Jediným napadnutelným činem bylo zasypání Zubatce známého padoucha i s jeho bandou zelených aligátořích mutantů pod několika tunami kamení."
"A co by se stalo, když by jeho právníci vyhráli?"
"Agent 217 by jej i s jeho bandou musel vyhrabat a omluvit se mu."
"Tak tedy dobrá pane předsedo, přesvědčil jste mne, že FBI potřebuje více fondů a nechám na něj uvolnit nějákou tu miliardu navíc. teď už ale běžte." Předseda vyšel z budovy a hned v první telefonní budce si sundal škrabošku a odhalil tak tvář agenta 217. Nasedl do svého tříkarburátorového, plazmatransformátorového auta s antigravitačním pohonem na krátké vzdálenosti a se zesíleným pancířem a trojitým neprůstřelným sklem a spokojeně odjel domů. tam si vzal svou oblíbenou fajfku a začal si číst svůj oblíbený časopis Neskutečné a bizarní povídky. Nové číslo vypadalo slibně. Hlavní román byl špionážní thriller - Zločinci v Bílém domě. Jako profesionál dobře věděl, jak nesmyslé jsou takové příběhy, ale přesto je četl rád. Dalším článkem byla hrůzná sci-fi s názvem Energetická krize. Reklama na obálce hlásala "Amerika stojí tváří v tvář mrazivé zimě a nemá jiné palivo, než jedovaté uhlí s vysokým obsahem síry." Následoval horror "Jsem černoch a mé děti byly vloženy do bělošské školy a vozeny tam autobusem, aby byla ve třídě správná rasová rovnováha." Agent 217 se pohodlně posadil do křesla a zabafal z dýmky. Bylo tak osvěžující číst o neskutečných lidech a zcela absurdních problémech.

Mortimer
08. 11. 2006
Dát tip
Heh...:)...Ť

čtvrtek
30. 10. 2004
Dát tip
"Tak tedy dobrá pane předsedo, přesvědčil jste mne, že FBI potřebuje více fondů a nechám na něj uvolnit nějákou tu miliardu navíc. teď už ale běžte." tahle věta je tam 2x

Afranat
08. 10. 2004
Dát tip
Mírotvůrce? Vzal si to z gruntu:-) tip

StvN
06. 10. 2003
Dát tip
Dobroš.

WiruZ
27. 09. 2003
Dát tip
zvetsi si pismo dyk to nejde poradne precist!!!!!!!!!!

WiruZ
27. 09. 2003
Dát tip
jinak je to docela gut*/*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru