Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zahrada duše

27. 09. 2003
1
0
1047
Autor
LastUnicorn

... pro mou nejbližší přítelkyni...

Zahrada duše

 

...ta záře! Ta neuvěřitelná záře! Slunce prochází mou duší, mým srdcem, nevnímám nic než tu nádhernou omamnou záři. Kde to jsem?

Slunce mi otevírá bránu do krásné modré zahrady. Ta vůně....ta vůně, která mě omámila, to je vůně svobody, naděje....

Najednou už nemám strach ze samoty, ani z beznaděje. Všechno kolem mě je modré, tak modré. Ale kde to jsem?

Uvědomuji si, že na světě není jen smutek a bolest. Jsou chvíle, které zanechávají v našem srdci pocit nepřekonatelného štěstí. A právě tyhle chvíle bychom měli zanechat ve své duši navždy….tak, aby ty ošklivé a bolestné vzpomínky překryly a nenechaly nás vracet se do slzami protkané minulosti. Vím, že tahle modrá zahrada bude v mém srdci ukrytá navždy, a vždy, když budu cítit snad smutek nebo jakoukoli bolest, budu moci vstoupit do tohoto modrého snu, uslyším opět zpívat ptáky, květiny pokvetou s přenádhernou vůní a já……..a já se podívám do dáli, do modré tajemné dáli té zahrady a stále se budu ptát jen Kde to jsem? Kde? Kde jen to můžu být?

Najednou si všimnu stromu….ale to není jen obyčejný strom, který stojí uprostřed té klidné zahrady a vlní se pod tlakem větru, nechává své lístečky, své děti, své modré slzy, aby si hráli s větrem, který je škádlí. Je to strom vzpomínek, srdce zahrady. Když se podívám zblízka, vnímám každý lístek zvlášť, jak tančí ve větru. Vidím v každém tom malinkém modravém lístečku jednu vzpomínku. Vidím malé děvčátko jež si hraje s medvídkem u vánočního stromku………vidím smutnou tvář dívky, kterou smáčí slzy………vidím veselé oči a nevinnost, která je tak zranitelná, ale zároveň tak silná….ale vidím také zmatené a smutné oči, zklamané světem kolem.

A najednou se z děvčátka u vánočního stromku stává jemná víla…… víla, která už ví, co je to bolest, zklamání a smutek….ale která také ví, co je radost, přátelství a láska…. ví, že není sama………uvědomím si – to přece nejsem já, to není moje tvář, ani moje slzy, ani můj smích. To nejsou moje vzpomínky, ani můj strom, ani má zahrada…..Pověz! Kde to jsem? Kam mě to mé srdce zavedlo?

……….modrý hlas mi našeptává tajemná slůvka a věty, které slyším jen zdáli….ale i přesto je vnímám, poslouchám a rozumím jim…..nyní už vím, kde jsem. Vím, že takhle jedinečná zahrada patří jedinečnému člověku, který ví, jak žít, aby květiny nezahynuly, ptáci nepřestali zpívat a lidé nepřestali být šťastní…..jsem v zahradě Tvé duše!! To všechno patří Tobě, jsou to Tvé slzy a Tvůj smích, kteří byli mými průvodci a kteří mi dávají naději a radost…

 


kyc

Seregil
09. 05. 2004
Dát tip
Klub...***

WiruZ
12. 03. 2004
Dát tip
no neni to spatne napsany...ale podobnejch dilek sem cetl asi uz 159..takze nic no.....

Krel
01. 10. 2003
Dát tip
tak trochu jako brainstorming...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru