Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

První šlechtic

04. 10. 2003
2
0
1641
Autor
Perchta

Všechny události a všechny postavy tohoto příběhu jsou smyšlené.

 

         Eda je trumbelín. Věděl celou dobu, že je manželem princezny, a klidně připustil, aby si vzala někoho jiného. Vůbec ho nenapadlo, že ona prostě jenom neví, že už je dávno vdaná.

Když už měla  tři děti a jemu bylo pětatřicet, daroval jedné svoje spermie na vyzkoušení a narodila se jim krásná dcera. Řekl matce, že je to jeho žena a pořídili si spolu ještě chlapečka. Žena neměla ani tušení, že žije s šlechticem. On ji na žádné schůze nebral.

Kníže chtěl vidět jeho ženu, řekl, že spolu nežijí a že je ještě panic. Kníže už je starý, přál si ho jako svého nástupce. „Celé roky jsem tě cvičil,“ řekl mu, „čeká tě poslední zkouška, musíš, jenom jako, zabít svoji ženu.“ „Vybral jsi mi smrt,“ vzpomněl si šlechtic, co mu onehdy řekla, a odmítl. Kníže se s úlevou usmál. „Bude dál První šlechtic, je rád,“ pomyslel si náš mladý šlechtic. „Celé roky jsem pracoval u tajné policie, jen abych ochránil svoji ženu, a teď bych ji měl ‚jako‘ zabít?“

Princezna miluje šlechtice a chce mít svatbu v Monaku, v hotelu dole u moře, tam co je ta mozaika od Vasarelyho. „A jakou svatbu?“ zlobí se její ženich šlechtic, „my už se přece nemůžeme vzít!“ „No diamantovou! A chci, aby to bylo v hotelu, ať se tam spolu můžeme hned vyspat!“ „A nemohlo by to být nahoře na hradě?“ špitne šlechtic. „Jo, klidně, stejně je to jenom symbolický. Chci se vdávat v Monaku, aby každej věděl, že jsem princezna.“

A pak je ten den a mají tam krásný pokoj a princezna má krásné dlouhé šaty s volány starorůžové barvy a ve stěnách jsou všude tajná kukátka a princezna říká: „Všichni se můžou dívat, stejně pod ty moje šaty neuviděj!“ A vzpomene si, že jsou na tom mnohem líp než královna s králem, které při svatební noci svlíkali do půl těla.

A šlechtic klečí u postele a pak jsou spolu, všichni se usmívají a on se směje. A najednou má černé vousy i vlasy a na chvíli se stal Bafometem. „Tak teď jsi První šlechtic ty!“ říká mu princezna.

A on už to taky ví a nějak zvlášť mu to nevadí „A kde že byla ta svatba?“ ptají se děti. „No v nebi,“ říká jim tatínek.


Heulwen
28. 10. 2003
Dát tip
P -> Když ty máš tak poutavé názvy,že si to prostě přečíst musím i kdybych nad tím měla přemýšlet 2 hodiny :-))

Perchta
27. 10. 2003
Dát tip
Heulwen: Ano. Všechno je to schválně. Možná mě nemusíš číst. Ale třeba jo, Bůh ví. :)

Heulwen
23. 10. 2003
Dát tip
Nemůžu si pomoci, ale já Tvé povídky prostě nechápu. To je udělané schválně, že si toho musím tolik domýšlet? I když si to podle sebe domyslím, zdá se mi to divné. Každopádně je to originální styl. :-)

Perchta
16. 10. 2003
Dát tip
Žíně, ty seš fakt hvězda :-))

Žíně
15. 10. 2003
Dát tip
Povídka by se mohla jmenovat nikoli "první šlechtic", ale "Bafomet v sedmém nebi".:-))))

katugiro
05. 10. 2003
Dát tip
tak mi pak pošli avi :)

Lyryk
05. 10. 2003
Dát tip
.-)

Yossarian
05. 10. 2003
Dát tip
katugiro neni jedinej, kdo s tímhle má problémy, taky nerozumim

Perchta
05. 10. 2003
Dát tip
Tohle mě vždycky zmate, když mě někdo nechápe :(, katugiro napsal smajlík, ale Yossarian ne, tak jsem mu poslala avi na první díl. Lyryku, díky za jednooký úsměv.

katugiro
05. 10. 2003
Dát tip
přišlo mi to momentálně zábavné... :)

Marthin
05. 10. 2003
Dát tip
A mi zas monumentálně zábavné..;-)

Perchta
05. 10. 2003
Dát tip
:-)) Stavim momentální monumenty :-D

katugiro
05. 10. 2003
Dát tip
stavíš na bázi monumentálních momentů... jestli to takhle půjde dál, půjdu si zítra koupit dvacet deka emonumentálu... :)

fungus2
04. 10. 2003
Dát tip
Hm. Dost dobré! TIP

katugiro
04. 10. 2003
Dát tip
cože?! pokračování, chápu... nechápu :)

Perchta
04. 10. 2003
Dát tip
fungus2: děkuju pěkně! katugiro: víš co, přečti si to ještě jednou, třeba za půl roku :) dík za kritiku.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru