Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

pohádka se stále špatným koncem

05. 10. 2003
6
0
1846
Autor
Dirty

všem dětem zírajícím skrz okna na draky své fantazie.. a Tomovi s Alenkou, jimž závidím objetí..

Mezi září a říjen dopadlo bezvládné tělo. Ještě teplé od navátých listů, vnitřně však mrtvé. Z otevřených stromů se na něj snášely tuhé dialogy.

“Neříkal jsem ti to? Jako bych to nevěděl! Ty hloupé…”

Ze studené země se neozvala žádná odpověď, jen paleta z odstínů kašmírové se zvedla a odkryla minulost, která byla nenávratně pryč. Zatmělo se mu před očima, snad právě proto, že si byl vědom své viny.

“Ukrýt, říkal jsem ti, ukryj se! Přečkáš rok a pak snad...” Nedokončil větu, protože se obloha stahovala a to byla ta chvíle, kdy začal objímat citlivější kolemjdoucí. Útlá ramena obmotával sítěmi melancholie a chyceným trvalo dlouho, než se z nich vypletli. Cítil jejich zlomené duše, ale nemohl si pomoct. Snad i plakal a v tu chvíli začalo z otevřeného nebe pršet. A pršelo dlouho.

“Nemůžu se na to dívat, nemůžu se na tebe dívat, rozpadáš se. Jako listy, jako tvoje listy, jako listy, které nutím padat. Zmiz!

Tělo se pod nánosem hnijících listů opravdu začalo ztrácet, poslední zůstala hlava. Pod zavřenými víčky byly oči léta ve třech měsících. Hořká vzpomínka na něco, čemu v půlce listopadu už nikdo nevěřil.

Na konec prosince se snáší další mrtvé tělo. Těžce dopadne na ztvrdlou zem a náraz jej rozpůlí. Nejsou listy, které by ho zakryly, natož slunce, které by zahřálo. A zima jen kroutí hlavou a zápolí s vlastním dechem, pod nimž se stromy choulí do sebe, když říká:

“Odpusť, přišla jsem tak brzo…”

 


Jinovata
06. 10. 2003
Dát tip
to je fuk:o) třeba ti to dnes vysvětlím... je to blbina:o)

Jinovata
05. 10. 2003
Dát tip
už to chápu...:o) když si mi to vysvětlila ale myslím že s tím slovíčkem navíc je to ok... moc pěkný obrázek... tohle jsi už učitelce četla? plete se mi to...:o) a s tou Alenkou... no já vác budu objímat klidně obje, jestli na sebe nebudete žárlit. My chlapi jsme tolerantní...:o)

katugiro
05. 10. 2003
Dát tip
líbí se mi docela moc... zvlášť odstavec s kolemjdoucími... (ale není konec prosince moc pozdě? určitě ne "tak brzo", řekl bych) :) *

proudar
05. 10. 2003
Dát tip
Je to hezké nevěš hlavu ve stejných myšlenkách i já často plavu:-)

fungus2
05. 10. 2003
Dát tip
Dobře napsané. TIP

fungus2
05. 10. 2003
Dát tip
Dobře napsané. TIP

Dirty
05. 10. 2003
Dát tip
dik moc všem... no já nevím moc brzo moc pozdě a není to jedno?.. no myslím, že alence by se to moc nelíbilo a mě asi taky ne, představ si, že by alenka objímala tebe a ještě někoho jinýho..

Print
05. 10. 2003
Dát tip
*!

Jinovata
05. 10. 2003
Dát tip
no... já jsem prostě takový. A ještě chci, aby se na to díval Puah a Ema. Jinak adieu!

Dirty
05. 10. 2003
Dát tip
ehm...cože?!

Šalvěj
05. 10. 2003
Dát tip
Vynikající... juu... ***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru