Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dotkni se jen lehounce...

08. 01. 1999
0
0
1737
Autor
Jarka

Dotkni se jen lehounce, jen špičkami prstů odrazu svého v hladině jezerní... Dotkni se jen lehounce a tvá tvář se rozlétne, jak motýli nevěrní... Dotkni se jen lehounce a tvou tvář, jak kousky skládanky, rozfouká vítr do všech moří... Nedávej si hádanky, tvá tvář při dotyku se boří... Dotkni se jen lehounce odrazu svého v hladině, dotkni se jen špičkami prstů a vítr vodu zčeří... Tvou tvář rozfouká nevinně, jako když v létě sněží...
snoopy
04. 03. 1999
Dát tip
a já myslel, že tam ta výpověď je.. (pořád si to myslím)

Anonym
16. 01. 1999
Dát tip
Cítím v tom postupnou gradaci: Dotkni se.../ Dotkni se... / Dotkni se... / Nedávej si hádanky/. Je to hezké. Jen mě napadá, zda to nešlo završit nějakou silnou výpovědí (byla by to bomba! :-)). Rozfouká na konci se už opakuje, rozlétne na začátku je skoro totéž co rozfouká. Jak ale říká AHED, je v tom něha a cit. Není život trochu jiný?
maprach-čtenář

AHED
14. 01. 1999
Dát tip
Něha a cit, co si přát vic?

Michael
13. 01. 1999
Dát tip
Mrzí mne, že jsem si dosud nenašel čas přečíst si všechny Tvé básně v Písmákovi. Ty dvě, které jsem četl naposledy, Já a ty a Dotkni se jen lehounce, jsou skutečně velmi pěkné. Čiší z nich, podle mne, spousta něhy, cit. A to mám rád.

Jarka
12. 01. 1999
Dát tip
Píšu převážně lyriku, ale i povídky. Ty tady ale neuveřejňuju, protože jsou moc dlouhý a nechce se mi je přepisovat. Hlavně píšu ale básničky a jsem ráda, že se ti líbí...

Theo Bodia
09. 01. 1999
Dát tip
Tvoje lyrika se mi líbí, i když jsem ještě zdaleka nečetl všechno. A když se do této básně ponořím, cítím, že na mě působí. Ale chci se zeptat, píšeš i něco jiného než lyriku?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru