Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kladivo na Goliáše

10. 10. 2003
1
0
1447
Autor
Cejvik

Příběh ze života u FADOMA DATA Olomouc....

Od času kdy na Židy přišla bída a Filištíni vedli válku uplynulo už hodně let. Jedna malá zem se odloučila od svého nejbližšího bratra aby se s ním následně setkala v unii zemí, které si přejí spolu vytvořit jeden velký celek. Po krachu komunismu vytváří podmínky jako na divokém západě. Bohatí vládnou a okradají chudé, šerifové tomu jen přihlíží a domorodí Indiáni přicházejí o svá území pod vlivem přistěhovalců z cizích zemí...

 

V této době se mladý David nechal zaměstnat u bohatého a mocného obchodníka Goliáše. Nalákal Davidova na sliby, které časem přestal plnit a spíše začal Davidovi dělat naschvály. Nutil ho být dlouho v práci a každou chybu Davidovi pořádně vytkl, i když to byla chyba jeho. K tomu všemu se zjistilo, že v nářadí které používali všichni chybí kladívko. Samozřejmě hodil vinu na Davida. Když David viděl, že domluva s Goliášem není možná, rozhodl se odejít. Toho chtěl mocný Goliáš využít a nechtěl Davidovi dát jeho vydělané peníze dokud kladivo nenajde, nebo nedonese jiné. Tak David doma poprosil o staré rozbyté kladivo, zašel s ním do Goliášovi dílny a nechal ho tam Goliášovi, aby se mu pomstil za všechny křivdy, kterých se na něm dopustil. Ten byl zrovna pryč o fintě nevěděl. Takže David dostal svoje tvrdě vydělané peníze a Goliáše přechytračil.

 

A jestli se vám to taky někdy stane, zachovejte se jako David a dejte Goliášovi co proto za vyučenou. Ten pocit vítězství rozhodně stojí za to.


Andulka
10. 10. 2003
Dát tip
..tak tomu teda nerozumim...protoze sice David sve penize dostal...ale porad je malym Davidem, co otroci pro velkeho Goliase....a kdyz ne pro tohodle, tak pro jineho....David byl chytry, stal se Goliasem a dela si veci podle sveho...:-))

Perchta
10. 10. 2003
Dát tip
jojo :-) čekala jsem, že mu rozmázna kebuli :-) tip za tradiční něžné zacházení s Goliášem*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru