Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Krajina řeky

11. 07. 2000
0
0
552
Autor
Praletář

O pohledech krásných očí a že jich je...

Krajina řeky Tvé oči jsou jak lesní studánky, házejí pohledy do schránky, kterou je někde v hloubi pramen a ten se dělí do několika ramen. Každé z těch ramen jedna řeka, co hloubí koryto, to úbočími stéká. Každá z těch řek vytváří krajinu, modeluje údolí hor i stepi - nížinu. Tvýma očima protéká řek! Jedna z nich do mých očí vtéká. Nejprve voda pěnivá vyčistí vztek, hladina stoupá, má duše si kleká. A to už řeka teče po loukách, lesem skáče, kameny valí. Vrací se z podzemí po toulkách, to ranní ptáče mé hráze svalí. Nezkrotný šeptající proud zaplavil celou moji duši. Hledám jen mělký brod, plout v očích řece mě teď ruší. Krajina řeky
Merle
12. 07. 2000
Dát tip
tahle mě moc neoslovila... BTW: koukám, že ty odkazy máš všude... ty se používají když se chceš odkázat na jiný dílo tady na písmákovi... (číslo zjistíš, když si dílo otevřeš v novým okně; konkrétně tohle má číslo 9675)

Cid
12. 07. 2000
Dát tip
Jako zamilovaná báseň je hezká. Konec mě překvapil. Jo, fantazii máš.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru