Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak se zbavit vedouci

17. 10. 2003
13
0
2514
Autor
Andulka

   

     Judy byla cerna jako eben a byla moje vedouci. Vedouci byla proto, ze se vdala za svyho vedouciho, ktery ze svych tri byvalych podrizenych udelal manzelky a pak vedouci. Jednou se ji zeptal ‘Kdo je ta hezka holka u tebe v oddeleni’ a od te doby jsem mela peklo.

     Kazdy den me prisla pozdravit do kubiclu, jenom proto, aby vedela, co mam na sobe. Pak si zacala si kupovat kostymy s kratkyma suknema a nosit dlouhe nehty. Vedela houby, jestli program mi trva napsat pul hodiny nebo tyden a tak na me nemohla. Zatim. ...Az prisel miting . Pet minut, deset minut….bla bla…se bavila s kolegou o reklamach v televizi. Usmala jsem se a se slovy “Neprisli jsme se tu bavit o reklamach, ale o tom, kde stoji nase prace na projektu a jak pri jeho realizaci pokracovat..”..jsem tomu nasadila korunu.

     Na jednom z mnoha dalsich mitingu uz ji nejak praskly nervy a zacala rvat. Rvala na me kvuli nicemu a rvala nahlas. Ja si stoupla a se slovy, ze nikdo na me rvat nebude, jsem odesla. Mezi nami, sla jsem brecet na zachod. Mezi tim dva moji kolegove si sli stezovat, Judy byla udelena dutka a dal  na me cedila usmev skrz zuby, ktery by skrtil, kdyby mohl.

    Nabrala jsem si kurzy o produktivite prace, motivaci a jak mluvit pred verejnosti  a Judy s radosti vsechny podepsala. Naucila jsem se mluvit profesionalne. Zkratka vedet co, kde a jak rikat a vypadat pri tom velmi presvedcive.  Od te doby jsem nehnula v praci ani malikem, delala si co chtela a hlavne me bylo slyset. Vsude a porad a predevsim vedoucimu sve vedouci. Taky jsem hned dala kazdy svy pohnuti malikem na papir a emailovala na vsechny strany. Pak prislo hodnoceni  a Judy mi napsala to nejlepsi a ty nejvetsi premie, protoze musela ukazat svym nadrizenym, ze umi prijimat kritiku a je nekriticka  k druhym. Za nejaky cas byla prerazena jinam, a ja se stala vedouci naseho oddeleni.

      Vsechno bylo fajn, az do dne, kdy k nam nastoupila Svetlana, krasna blondyna s modryma ocima a muj muz, vedouci meho vedouciho, ze me zeptal, co je zac...

 

 

 

 


Markel
09. 12. 2004
Dát tip
Dobře jsem si početla, žití má svoje zákonitosti a pěkně jsi je popsala, s lehkým humorem, jak to mám ráda - T

maia
14. 03. 2004
Dát tip
Dobre sa mi citas. Je nedela popoludni, vsade ticho, iba ty si stale ukecana. :-))) *

Diana
16. 12. 2003
Dát tip
Poutavý, vtipný, píšeš skvěle!!!*****

gASK
14. 12. 2003
Dát tip
Trocha psychologie, trocha chytrosti a ostrý lokty a jak se člověku žije:))) Jen nebejt těch blondýnek;) Opět čtivé, má to spád a konec to krásně zacyklí...*tip...

Aaria
12. 12. 2003
Dát tip
Historia Magistra viatae ... Nebo je lepší říct Circulus Vitiosus?

ta pointa je naprosto logická...až se znovu potkáš s Judy někde jinde za fůru let, pozdravíš ji? ***

FRYDA
30. 11. 2003
Dát tip
ach jo blbej příběh hezky napsanej

StvN
23. 10. 2003
Dát tip
Až na to, že přesně tuhle pointu jsem čekal už od začátku, je to dobrý.

geper
22. 10. 2003
Dát tip
Krásné povídání o lidské učenlivosti...

Jeanette
19. 10. 2003
Dát tip
...ach ta ironie!

Lyryk
18. 10. 2003
Dát tip
ještě to trochu učesat a je to .-)

Barbar
17. 10. 2003
Dát tip
Jednou jsi dole,jednou nahoře.... (když to není vposteli, nemusí to být příjemný..) Andulko, začínáš ŽÍT vypadá to, jako by ses vrátila ke svýmu snu. piš, piš, PIŠ!!!! BARBAR P.S. Není takováhle relaxace někdy účinnější, než hodina tenisů? :-)

No, popravdě,tohle mi přijde takový neslaný nemastný. Akorát přeražená Judy mě rozesmála:-)

Mařka
17. 10. 2003
Dát tip
Dobrá story* Jen bych jí nechtěla zažít..................

fungus2
17. 10. 2003
Dát tip
Hm. Líbilo se mi to. TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru