Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jen já a noc III.

19. 10. 2003
7
0
3709
Autor
Kandelabr

Komu se bude zdát, že se mé psaní poněkud zvrhává a stává mírně hnusným...ten bude mít pravdu :)

Dýchala zrychleně. Zřetelně jsem slyšel každý nádech a každé buch buch v jejím spánku. Jasně jsem cítil její strach. Ne příliš velký, ale přece jen strach. Ležel jsem,víčka pevně u sebe. Dveře nechala otevřené, zatajila dech a šesti rozhodnými kroky přistoupila ke stolu a s tichým cinknutím na ni postavila sklenici s vodou. Vymrštil jsem se a chytil ji za zápěstí. Zaječela a pokoušela se mi vysmeknout. Cítil jsem tu krásnou vůni strachu, bolest z drceného zápěstí, touhu osvobodit se. Viděl jsem se nadechuje, žíly na krku naběhnuté, jak lačně vsává vzduch do plic, připravuje se k ohlušícímu křiku, kterým by přivolala pomoc. Jako ve snu, pozoroval jsem svou levou ruku, jak se elegantně zvedá z pokrývky, opisuje ve vzduchu oblouk a jediným dlouhým pohybem rozdrápává ten bílý krk, ty modré naběhlé žíly, pozoroval jsem její nevěřící oči, když se jí z úst místo srdcervoucího křiku vydralo jen tiché hlesnutí a když uviděla krev, která vystřikovala a vpíjela se do bílého nemocničního prostěradla. Zavrávorala, já ji však stále držel za ruku, přitáhl si ji k sobě a ona, stále v němém úžasu, mi spadla do klína a její zrak pomalu vyhasínal. A pak už bylo jen slyšet její srdce, jak bije stále pomaleji a pomaleji...až bylo najednou ticho, jen z chodby doléhaly vzrušené hlasy a zvuky běžících nohou. Někdo vběhl do dveří a hrozivě vykřikl. A najednou, když její srdce přestalo bít, mě napadlo, že něco není v pořádku. Něco tady chybí. Byl to zvuk mého dechu. A mého srdce.

(pokračování)


Heulwen
16. 11. 2003
Dát tip
fuj, vrahoun... začíná to být zajímavé

alina
27. 10. 2003
Dát tip
achjooo..... Ale koukám, že jsem jediná, kdo tu má výhrady... tož už budu potichu ;))

Witch
23. 10. 2003
Dát tip
*** je to fakt hnusný, ale čím dál tím lepší :o)

Witch
23. 10. 2003
Dát tip
*** je to fakt hnusný, ale čím dál tím lepší :o)

StvN
20. 10. 2003
Dát tip
Jéje, že by mi to něco připomínalo? Co by stálo za kritiku je možná to, že z vět necítím uvolnění, jako by sis dával příliš dobrý pozor na to, jak je formuluješ. Nezní přirozeně. Nejpřirozenější část byla ve druhém díle od věty máš pěkný kozy až po následné uklidnění. Byl to pocit, jako když zrychluješ v autě a čekáš až se motor dostane do otáček(první část až po tu osudnou větu), kde se konečně uplatní plná síla krouťáku(víme co). Pak jsi zase sklouznul do stejného stylu.

nejsem kritik... ale rozviji se to zajimave a napsany je to dobre presne a nenudici popisy a neustale udrzovane napeti ... tesim se na dalsi dily a davm tip

Opravdu se to začíná zvrhávat, nesouhlasím však s tím, že by to bylo nějak zvlášť hnusné ;-) spíš poněkud legrační. Teda asi bych se tomu neměl smát, ale tak nějak mi to přijde. Už se těším ... koho zamordujeme příště :o)

fungus2
19. 10. 2003
Dát tip
Dobré. Jen tak dále TIP

Kodynie
19. 10. 2003
Dát tip
Mně se to jevilo zvrhlé už od začátku, takže mne tento rozvoj nepřekvapil. ;-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru