Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Začátky

21. 10. 2003
1
0
1629
Autor
Ighor

Sága o panu Bookkeeperovi

Již od svého dětství toužil Jake Bookkeeper udělat skvělou kariéru, na jejímž konci by byl bohatý a slavný. Avšak jediné, co od začátku nevěděl, bylo, s jakou profesí má učinit tento průnik do dějin lidstva. Úplně na začátku chtěl být cukrářem, postupem času se chtěl stát prezidentem a nakonec chtěl být pilotem. Měl doma spoustu modelů letadel a hromady knih o létání a tak vůbec. Byl prostě blázen do letadel. Když však dospěl a chtěl se podle svého přání stát nejlepším pilotem světa, prozíraví rodiče vidouc, že syn byl pilotem a někde by se zabil, dali ho vystudovat na účetního. Jakův otec byl účetní. Věděl, že jeho syn nebude chtít být též účetní, ale současně také věděl, že když má on talent na účtování, jeho syn Jake tento talent zdědí. Proto ty studia. Jake studoval velmi dobře, ba přímo exceloval a byl jedním z nejlepších studentů ročníku.

Po promoci ale Jake nevěděl, co bude dělat. Měl množství nabídek, ale žádná z nich ho nezaujala natolik, aby se šel o ni ucházet. Teprve nabídka z English flighting ho natolik nadchla, že se vydal na konkurs. V hale čekal asi dvě hodiny, než se dostal na řadu. Pak se ho zeptali jen na jméno, adresu, stav, vzdělání a praxi a hned ho poslali pryč. Jake z toho byl zoufalý a tak moc se dožral na ty aerolinky, že se na ně vykašlal. Stejně mu nepřišla další pozvánka na osobní pohovor, asi pro ně neměl dost zkušeností.

Nyní již byla zima a Jakeovi už žádné nabídky nechodily. Pouze jediná a to od truhlářství Willy&Willy, kde sháněli jakéhokoli účetního s potřebným vzděláním. Jake se jim šel představit a protože nikdo jiný se ucházet o tuto pozici nepřišel, byl bez dlouhých průtahů přijat Jake Bookkeeper. Jake přišel první den do práce, neměl však před sebou štastný den, zjistilo se totiž, že jeden ředitelův známí je účetní a je momentálně bez práce. A tak byl Jake opět nezaměstnaný.

Jel z podniku domů, když autobus zastavil kvůli autu vyjíždějícímu ze stavby. Jakea to vytrhlo ze snění a podíval se z okénka. "Hledáme zaměstnance do zahradnictví Special Gardens: zahradníci, účetnictví, logistika, sklady.", hlásala cedule u stavby. Jakea to zřejmě zaujalo, protože si zapsal na firmu kontakt. Druhý den se vydal na adresu uvedenou na plakátu. Zde se zeptal pracovníků, kde by se mohl ucházet o zaměstnání a ti mu ukázali cestu po schodech. Jake zaklepal na dveře a vstoupil. "Dobrý den, víte, já hledám práci. Právě jsem vystudoval účetnictví a tak když jsem viděl ten plakát u vaší stavby, myslel jsem, že by jste mě třeba mohli vzít." "Dobrá vypadáte dobře, vzdělání máte, nezdá se mi, že by jste byl blbý, tak já vás beru. Jděte se představit vedle do kanceláře, tam má paní na starosti zaměstnance. Řekněte jí, že vás posílám." A tak pan Bookkeeper začal dělat v novém obchodním domě na Pumpkin street.


Ty asi nebudeš Igor co? Myslim Igor vod Čerňáku?

Kritizátor
04. 11. 2003
Dát tip
Špatné. Netip/

Kritizátor
04. 11. 2003
Dát tip
Né, je to docela dobrý, ale zkus napsat něco delšího. Myslím, že by se v delší povídce kvalita tvého psaní lépe promítla.

bublifuk
23. 10. 2003
Dát tip
Dobre. Tip/

skocdopole
22. 10. 2003
Dát tip
Hezké, hezké. Sice tomu kapánek chybí děj, ale jako tvoje "Začátky" je to docela dobrý.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru