Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Popelnicová story no.1

21. 10. 2003
3
0
1990
Autor
Playwithfire

Loni na podzim jsem šla vynést dva koše. Bylo typické listopadové počasí, všude louže a foukal celkem silný vítr. Chtěla jsem to mít rychle za sebou, protože mi v triku a tříčtvrtečních kalhotách byla trošku zima, tak jsem vysypala 1.koš a bezmyšlenkovitě ho postavila na víko jedné z popelnic. Sotva jsem začala vyprazdňovat obsah 2. odpadkáče, zadul vichr trochu silněji.

A najednou se seběhlo všechno strašně rychle: prázdný plastový koš odlétl směrem k silnici přesně ve chvíli, kdy se zpoza rohu vynořilo auto (BTW, u nas moc aut nejezdi, takze opravdu shoda nahod). A jak to už, alespoň u mě, bývá, auto najelo přesně na něj. Popojelo dopředu - koš s ním. Kousek se vrátilo, doprovázeno nepříjemným drhnutím umělé hmoty o asfalt - koš se zpod podvozku ani nehnul, držel pevně. Po několika dalších neúspěšných pokusech to řidič vzdal a vystoupil, aby se podíval, co se děje.

Rychle jsem došla až k němu a mezi jednotlivými záchvaty smíchu vykoktala kajícnou omluvu. Ujistil mě, že se nic neděje a že za to nemůžu a začali jsme dumat co teď. Měla jsem štěstí, byl to celkem sympatický kluk, odhadem tak kolem 24 (BTW, jestli to čteš, ozvi se mi... Jako odškodné tě pozvu třeba na kafe:-).

Opět nasedl do své zelené škodovkly, ale efekt při popojíždění byl stále stejný = nulový.

Znovu tedy vystoupil, vnořil hlavu do kufru a po chvilce vytáhl deštník a noviny. Denní tisk dal na zem, klekl si na něj (jak jsem už zmínila, bylo mokro... A navíc měl na sobě VELMI PRAKTICKÉ bílé kalhoty.), deštník zahákl za okraj nešťastného "corpusu delicti" a nějakým zázrakem se mu podařilo vytáhnout ho ven.

Poděkovala jsem mu, ještě jednou se omluvila, zamávala mu a šla domů...

 

Zbývá už jen dodat, že koš používám doteď - kupodivu se mu nic nestalo.

Snad i auto dopadlo stejně...


PJ: diky! Ale tohle jsem (bohuzel nebo bohudik? kdo vi:-) ani trosku neprikreslila...

Marmy: staci podivat se jen na ma dilka (to neni reklama;))) a pochopis, ze vyber temat tady je dost rozsahly;o) gASK: sadisto:)))

P__J
06. 11. 2003
Dát tip
Kdyby to nebylo ze život, jak říkáš, nešloby to líp vymyslet. tip

gASK
05. 11. 2003
Dát tip
Kde jsou v tom upíří? Kde je nějaký to temno ;)? Vídíš, já ti tvrdím pořád, že jdeš do optimistična...pěkné, autentický zážitek jedna radost a nad formou se raději moc zastavovat nebudu..:)

gASK: nejhorsi na tech mejch popelnicovejch povidkach je, ze se mi fakt staly - a dokonce skoro resne tak., jak sem je tady popsala;o) A tobe snad popelnice prijdou nejak optimsticky? Ja teda pri pohledu na ne nepozoruju nejake zvyseni nalady, ale mozna je to prave temi mymi zazitky:) No nic:)

Marmy
05. 11. 2003
Dát tip
No husťáckej příběh, první co sem na písmákovi četla, páč sem tu dneska poprvé, asi tu lidi píšou úplně o všem co? ...a to je správný...zatim, jdu se mrknout ještě jinam, čus

gASK
05. 11. 2003
Dát tip
Inu, je pravda, že popelnice z pohledu oběti asi moc optimismu neskýtá, ale z pohledu publika je hezké vědět, že někdo je na tom hůř:) nemyslím o zle:)

já si domejšlim, ale upíři to nejsou, na mě tam číhaj prašivý zvířata, to je pro mě největší br

ceky: a jak uz zminil FKL, je jen na tobe domyslet si, co v tech popelnicich ciha;-)))

chichi nooo zmena stylu je zivot, ne? ;) Prece nemuzu psat porad jen o upirech:o)

to jo, to popelnice jsou lepší :-)))

Koukám, že jsi našla svoje téma :-)))))°°°°°°

FKL
28. 10. 2003
Dát tip
happyend... hm čřekal jsem někde mejakou tu stvůru... ale rád si ji domyslím v popelnicích....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru