Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Konec hry

30. 10. 2003
8
0
4068
Autor
Danny

Pavel nestačil ani dopít kafe a zazvonil další telefon. "Dovolali jste se na Linku důvěry. Kdo je tam a co máte za problém?" řekl automaticky.

Z druhého konce linky se ozval ustaraný mužský hlas. "Dobrý den, já mám takový problém. Chci přestat hrát tu hru."

"Jakou hru?"

"Moji spoluhráči mě stále přesvědčují, že mám hrát dál. Ale já vím že už je to k ničemu - že bych chtěl od toho vstát a začít dělat něco jiného."

"A v tom vám nic nebrání - nebo ano?"

"No - jak se to vezme. Ono se tak nějak nehodí přestat hrát, když je rozehráno, všichni spoluhráči s vámi tak nějak počítají..."

Pavel nevěděl co si o tom má myslet a snažil se dobrat jádra pudla: "Je v tom nějaký hazard? Jde o peníze?"

Jeho klient se zasmál: "Hazard... hazard... no dalo by se to tak nazvat, i když to nebude celá pravda... O peníze mi nejde. Nikdy jsem nebyl nějak moc na prachy. Jen mě to už nebaví, chápete?"

Pavel začal ztrácet trpělivost: "Pane, když vás nebaví hra, prostě se omluvíte spoluhráčům a jdete od toho - co je v tom za problém?"

"No jo, to si já myslím taky... alespoň jedna část mé mysli to tak chápe... Ale pak jsou tu ty ohledy, stálé čekání že se to nějak vyvine..."

Pavel už toho měl dost. Volají tu všemožné naléhavé případy a on tu ztrácí čas s nějakým cvokem a jeho hrou. Přesto zachoval profesionální klid a pokračoval, s cílem rozhovor co nejdříve ukončit: "Ale ta hra vás zjevně trápí. Trápí vás, protože jste kvůli ní zavolal k nám na Linku důvěry. A hry jsou spíše od toho aby bavily, ne?"

"No... ano."

"Takže vám radím omluvit se spoluhráčům a přestat hrát... hrát ... jak vůbec se ta vaše hra jmenuje?"

"CVAK!" Klient zavěsil. Pavel si povzdychl. Zase další pošuk... sáhl po hrnku s nedopitou kávou, ale ta mezi tím vystydla.

Na druhém konci města kdosi položil telefon a odjistil pistoli. "Život se jmenuje. Život." zašeptal do ticha pokoje a prostřelil si lebku.
Někdy je těžké naslouchat. A když se stane, že dostatečně nenaslouchají ti, kteří by především měli, může to opravdu skončit tragicky... tip

Helga
19. 11. 2003
Dát tip
Jsem netušila, co to bude za hru, takže dobrý.

katugiro
07. 11. 2003
Dát tip
j_i_r_i_k-ova pointa by byla opravdu lepší (a opravdovou) pointou... :)

Andulka
31. 10. 2003
Dát tip
pro me byl ten konec prekvapenim...:-) Je fajn, ze to neni zbytecne ukecane.*

Seregil
31. 10. 2003
Dát tip
Skvělý.... ten závěr mě dostal

Toxman
31. 10. 2003
Dát tip
A já myslel, že to bude DOOM... no tak možná příště :o)) *

StvN
31. 10. 2003
Dát tip
Škoda.

Bacil
30. 10. 2003
Dát tip
Jo, jo...

j_i_r_i_k
30. 10. 2003
Dát tip
Škoda, že je závěr možno vytušit už z úvodních řádek, docela překvápko by bylo, kdyby to místo života bylo člověče nezlob se :)...

Movsar
30. 10. 2003
Dát tip
inspirace filmem hra?

Kodynie
30. 10. 2003
Dát tip
Konec hry !!! Kde mám tu pistoli? :-(

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru