Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Obchodní dům

05. 11. 2003
16
0
1881
Autor
Kritizátor

Povídka o návštěvě obchodního domu.

 

Felix právě vstoupil od obchodního domu a pročítal seznam věcí které měl zařídit. První na seznamu bylo koupit rohlíky, mlíko, minerálky, 10dkg šunky, jogurty a… V tu chvíli do něj vrazila stará tělnatá dáma a vzápětí další stará tělnatá dáma. „Promiňte.“ zachrochtala. Felix se vzpamatoval a rázným krokem vykročil do samoobsluhy. Jeho rázný krok však přerušila další stará tělnatá dáma, která ho srazila svojí igelitkou, ze které čouhal salám. Když se mezi houfem starých tělnatých dam protlačil ke vchodu, strčil mu někdo do ruky nějakou oplatku. Felix tam  stál s oplatkou v ruce, když vtom ho chytila stará tělnatá dáma za límec a začala řvát: „Zloděj! Pomóc zloděj!“ Přiběhl mladý netělnatý hlídač a vykázal ho ze samoobsluhy. Felix se snažil pokračovat a tvářit se klidně. Šlo by to dobře, kdyby mu to nepokazila stará tělnatá dáma, která před ním uklouzla a spadla na něj. A aby toho nebylo málo, tak ta stará tělnatá dáma začala volat tak, aby to všichni slyšeli: „Ty hanebníku, ty jsi mě shodil!“ „Ano já to viděla.“ Tvrdila další stará tělnatá dáma, která si ještě před chvílí prohlížela výklad drahých šperků. Felix se rozběhl a zmizel jim v davu. Pěkně ho to vyčerpalo a chtěl se jít najíst do KFC, ale když spatřil dlouhou frontu starých tělnatých dam, řekl si, že to asi nebude ten nejlepší nápad… Už ho začal pěkně štvát, tenhle obchodní dům plný starých tělnatých dam. Pokusil se ještě koupit jogurt, ale když sáhl po prvním, který viděl, nějaká stará tělnatá dáma ho začala poučovat o tučnosti těchto mléčných výrobků. Felix z toho byl úplně pomatený a raději odešel bez jogurtu. Na zbytek seznamu už ani nepomyslel. Vrhl se k východu skrz stádo starých tělnatých dam. Dvě ho praštily do žeber a jedna ho kopla do nohy. Další mu zastoupily cestu. Přibíhali páni bezpečáři a řvali na něj aby tu nedělal zmatek. Felix se složil na zem. Obstoupil ho houf starých tělnatých dam………

 

Felix právě ležel v nemocnici…


Chria
30. 12. 2004
Dát tip
Na zasmátí Tip

Přeno
24. 10. 2004
Dát tip
Jen jedna otázka: proč tak blbý jméno, jako "Felix"?

Amadis
02. 01. 2004
Dát tip
Špatný, Tip

zzzzz
11. 12. 2003
Dát tip
Dobrý, Tip

Dobrý, Tip

13131
08. 12. 2003
Dát tip
Dobrý, Tip

Tak to je krutý...! Tip

Agáta_212
11. 11. 2003
Dát tip
Starý tělnatý dámy...dobrý. Ale tu poslední, modrou větu bych stoprocentně smazala. Je tam navíc a ubírá konci na působivosti, děsivosti :-) Ať si každej představí co chce...

Andulka
10. 11. 2003
Dát tip
..stara telnata dama skoro v kazdy vete....zni to skoro jako vymluva pro manzelku, proc nemuzes chodit nakupovat...:-)

chicoria
06. 11. 2003
Dát tip
Jo je to fakt k popukání.-))

Moc pěkný. Takovej dav starých tělnatých dam...uff to bych nechtěl potkat.

IVANOL
05. 11. 2003
Dát tip
To je trauma.....:-))), staré tělnaté dámy..:-)))), co ti ta stará tělnatá dáma provedla? :-))) *!* za staré tělnaté dámy....:-))

FLO
05. 11. 2003
Dát tip
Je to celý ňáký přetělnatělý.

Yossarian
05. 11. 2003
Dát tip
*

StvN
05. 11. 2003
Dát tip
Hezky zpracovane.

fungus2
05. 11. 2003
Dát tip
Zdařilé. TIP

viz Flo ... nemáš ty náhodou něco proti tělnatým dámám, možná bys měl začít myslet na něco pozitivnějšího nebo tě sežera další tělnatá dáma :-)

m11
05. 11. 2003
Dát tip
čoveče nezprznila tě v dětství nějaká tělnatá učitelka v mateřský škole? TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru