Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

o spáse

10. 11. 2003
9
2
3342
Autor
zvedavec

O spáse

 

 

 

s tisícmi preslovov

o spáse

 

hľadajúc tú svoju osobnú

úplne bezvýsledne

objavíš vo vánku váhavú otázku:

 

či môže tkvieť

 

v jej neočakávaní?

nevyhľadávaní?

len v žití a strádania prijatí

bez nelásky a zatrpknutí?


2 názory

Dodola
17. 03. 2017
Dát tip

Zvedavec, tato Tvá báseň mi přišla do cesty jak načasovaná. I komentáře. Poslední měsíce něco podobného tu méně, tu více naléhavě řeším. Výsledek? Myšlenky téhož vyznění, jako poslední sloka Tvé básně. Jen se ještě zbavit té zatrpklosti :-( Která zatím tolik nevadí. TEĎ ještě ne :-)

Tvé texty i komentáře pod nimi vyžadují čas a ponoření. Což je dobře. 


Moc Hezká Jest...

zvedavec
29. 01. 2006
Dát tip
Vďaka. MADVLAD - Zaujímavý zážitok, čo popisuješ. A zaujímavé riešenie. Napriek tým veľmi zlým pocitom, niečo si si vyskúšal na vlastnej koži. Máš odžitú skúsenosť, povzbudenie na celý život. :) alebo nie? Keď som to písala, mi bolo, ako si spomínam, dosť zle! Už je (aj objektívne) lepšie. To pre mňa znamená, že netreba brať veci príliš tragicky, a robiť niečo robiť pre zmenu, aj keď to vyzerá veľmi zle. V poslednom čase si čoraz viac uvedomujem, že niekdy som nešťastná ani nie preto, lebo mi je až tak zle v tej chvíli, ale preto, lebo sa trápim tým, že UŽ ZASE NECÍTIM POHODU, už zase mi je z nejakého dôvodu zle. Minule som si to nazavala honbou za dobrými pocitmi. Honbou za každú cenu. A oveľa väčšie utrpenie mi pramení z toho, že sa chcem vyhnúť nepohode, trápeniu, ako prináša to samotné POMINUTEĽNÉ trápenie. No však niečo aj vydržím, nie? Nie som z cukru! (takéto samopresvedčovanie mi v poslednej dobe zvykne aj pomôcť)

MADVLAD
27. 01. 2006
Dát tip
Přesně-a krásně vyjádřené-ale jak toho dosáhnout?Zřeknout se touhy-třeba po spasení?-(nejen)buddhističtí myslitelé to praktikují po staletí-s jakým úspěchem,to vědí jen oni sami-pokud neví,tak myslím že úspěšně:-)!Z jednoho šíleného tripu(vzešlého kombinací asi 6účinných alkaloidů)jsem se dostal mimo čas a prostor,mimo pojmy-ale protože mé ubohé myšlení na takové úrovně prostě nestačilo,vnímal jsem to jako nekonečnou bolest-a zoufale se snažil"odtud"uniknout-podařilo se až tehdy,kdy jsem to vzdal,a přestal to chtít-ale to jsem měl jen tuto jedinou touhu-v životě jich nás bombardují tisíce.ĎEKUJU za podobné(mým)myšlenky,a T.

X301let
03. 07. 2004
Dát tip
Co říci, nejsem odborník nemohu kritizovat. Jen vyslovuji pocit a ten je dobrý.

zvedavec
08. 01. 2004
Dát tip
:-)

des_te_meer
07. 01. 2004
Dát tip
tohle je jedna z velmi kratkych u tebe, ale asi jsem si v ni nasla vic, nez v mnohych delsich *****

čím dál, tím víc u tebe nacházím zalíbení / bez lichotek, myslím to vážně ... zkratka, ale účinná*

Liso
12. 11. 2003
Dát tip
dobre :)

Mishulda
11. 11. 2003
Dát tip
Krásný...:)

Dash_707
10. 11. 2003
Dát tip
Fajn :o) líbí :)))***T

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru