Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Polnočná

11. 11. 2003
3
1
1533

Polnočná

Dopísal som poslednú vetu mojej seminárky a pozrel na obrazovku. Asi tridsaťročná žena s ovisnutými prsiami sa práve snažila vopchať si kus zeleniny medzi nohy. Neviem, asi som divný. Ale príliš ma to nezaujalo. O chvíľu bude rozprávať aká je to drina, a aká je umelkyňa. Nemal som na to náladu. Radšej som to vypol.

Nastalo ticho. Všetci už spali. Pozrel som na hodiny. Bolo okolo polnoci. Čas ísť spať. Nechcelo sa mi. Zase.

Otvoril som skrinku a vytiahol listy. Pamätám si keď som to písal. Mal som ju rád. Ale neodoslal som ich. Stratil som motiváciu.

Bol som znechutený. A pritom ešte ráno, keď som kupoval noviny to bolo všetko fajn. Akoby nové. Ľudia. Vtáci. Autá. Všetko. Rýchlo ma to prešlo.

Z vedľajšieho bytu bolo počuť napúšťanie vane. Šepot. A výdychy. Aspoň niekoho tá ženská inšpirovala. Iba som sa usmial.

Riadok po riadku som si čítal tie listy. Poznal som ich už skoro naspamäť. Neistota. Strach. Láska. Všetky tie blbé pocity a spomienky sa vracali späť. Malo to vôbec cenu? Nevedel som si odpovedať. Vstal som. Zhasol svetlo. Privrel oči. A snažil sa na to nemyslieť.

 

 

 

 

 

 

 


1 názor

z tvojich veci mma taky pocit ze mozem povedat hocico a vzdy to bude vyzerat ze sa vtieram.alebo co..takze iba*

jh...tak tuto...aj som zabudol ze ju tu mam...patetcika..vycinil by som si za nu..usmev...

Jheilen 2
11. 04. 2006
Dát tip
celkom zaujímavé, zaujalo to, dobrá atmosféra, pocity, navyše pravdivé, no čo dobrá práca, i keď krátke môj názor 7/10 - pravda pravdúca -

Bix
03. 05. 2005
Dát tip

dadik
31. 12. 2004
Dát tip
čítala som aj ja...:))

...jezis...to bolo davno...

...moc sa zamyslas...nie vsetko je pravda...

maia
13. 11. 2003
Dát tip
Nebud taky pesimisticky. :-) To sa casom podda...

maia
12. 11. 2003
Dát tip
* V case jesennych depresii a byt v stave polobdelom este v hodine duchov, to nemoze priniest nic ine, iba hlboke depresivne sebalutovanie. :o)

tusim to uz citas iba ty...aspon niekto vdaka ti velka

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru