Labyrint smíchu

Uskutečnila se konference o míře prospěšnosti smíchu na výchovu kombajnů pro letošní žně. Diskuze byla neobyčejně podnětná, avšak k nějakému jednoznačnému výsledku se nedospělo. Vždyť mnoho druhů smíchu rozeznáváme a o jeho typologiích napsáno bylo nesčetné množství odborných publikací. Ten nejlacinější smích dostaneme u pokladen v supermarketech nebo nám z něj nakrájí dvacet deka v masně.

03. 03. 2007
0
4
568
Povídky

Hromadná BALADA o okapech

Rozlišujeme tři druhy okapů: červené, zelené a nedozírné. Červené okapy známe z planetária. O něco menší jsou okapy hliněné, ale ty neznáme ani z planetária ani z krematoria. Zelené okapy mohou být jak nedozírné tak červené.

20. 09. 2006
0
0
609
Jen tak pro radost

Neustále klepe na dveře

Neustále klepe na dveře a vykuckává ontologické jho zašlých generací. Můžeme mu říkat klepač, celé dny prosedí u dveří a klepe.
Tiskový mluvčí pro srdeční záležitosti tvrdí, že dovnitř chce. My bychom si tím tolik jisti nebyli.

09. 02. 2006
3
0
777
Blbůstky

Hádanka

Jak velký je rozdíl mezi fixem a krucifixem. Je větší než mezi málotěstem a hodnětěstem. nebo velkoměstem. Když nebudete bzučet, rozdílu si určitě všimnete.

03. 02. 2006
2
0
771
Blbůstky

Jak jsem umyl Milla

Co věc to muzikant - řekne segramatika sekery a nožeznáte nějakého smyslnějšího pantátu. Kdo by po nocích chodil a šeptal nám sprosté pivní povídačky. Spolknu mozkomíšní barometr, ale tohle. to si jezte sami.

02. 02. 2006
2
0
750
Blbůstky

Zadržuj moč

Negativní betonová abecedanarušila kosmickou křivku letícího rozměrua uvízla v síti postav zkreslenýchbinární logikou nezadržitelně nekončících fatalit. Nadechni se a zívej. zadržuj moč ať nespláchneš poklad.

01. 02. 2006
4
0
1002
Blbůstky

Studentská

Nestuduju nadarmo, chci navštívit cirkus. - zezadu se připlížím a spolknu lva. Klauni propadnou personálním změnám a nebude hořet. jen pozvolna a potichu z naprostého nedostatku invence se zhmotní šílenství.

31. 01. 2006
1
0
735
Blbůstky

Jak krachují žárovkárny

Synovec staré sousedky si koupil mýdlo. Řekl: Mýdlo, mýdlo, ať je z tebe žárovka. Z mýdla se stala obří ještěrka a ukousla synovcovi levou ruku. Strana Zelených se postavila za ještěrky.

23. 09. 2005
2
0
680
Blbůstky

To jsou teda záhady

Nevíme proč tu jsou, ale jsou tu s námi. Lidé se ptají proč tu jsou - oni mlčí. Lidé se ptají kdy odejdou - oni mlčí. Když se jich zeptáte, jak se mají, myslíte, že vám odpoví.

22. 09. 2005
0
0
745
Blbůstky

Epidemie v Lesné

Kdo utopil profesora Horkovzducha se nepodařilo vypátrat ani myslivcům z Lesné natož jiným přistěhovalcům. V restauraci se řešil i druhý případ, kterak se zaplatí penále. Nikdo nevymačkal rozumný návrh, jen paní Božena se přihlásila a říká:
"Do koše se hází smetí, smetí letí kolem dětí, nejsou ještě plnoletí" a zhasla.
Chrousti začali požírat podsvinčata.

30. 07. 2005
1
0
768
MIMO

Pamatujete?

Vedoucí výpravy poprosil zmrzlináře, zda mu nepůjčí morový sloup. 231 metrů a 58 centimetrů neměřil ani zmrzlinář ani sloup. Vedoucí se sekl jen o pár centimetrů, ale přehmat mu byl naúčtován hned dvakrát. Zachránila ho hymna, kterou si teď všichni zazpíváme:Krá krá krákrá krá krákdo se tady pokakábude to zas krakonošnebo jenom listonoš.

29. 07. 2005
1
0
865
MIMO

To je teda věc!

Karlík, mladší bratr profesorova syna Tomáše, měl srdce na dvě půlky. Mnoho lékařských kapacit ze všech fakultních nemocnic v okolí soutěžilo o co nejpřesnější diagnózu. Přicestoval i světově uznávaný Kurt Němec z Německa. Podíval se na Karlíka a pravil: "TO JE TEDA VĚC.

24. 05. 2005
3
0
830
Povídky

Čas adventní

Jen si tak zbůhdarma plácal do dlaní, když na své dráze míjel dvě postavy. Tato atypická dvojice budila u všech kolemjdoucích nepřehlédnutelné nevinné úsměvy. Jeden znich rozuměl ženám, druhý zas černému humoru, bezezbytku. Spočinul chvilku vjejich stínu a nastražil levé ucho.

06. 12. 2004
0
0
869
Povídky

Pacient

Pacienta dopravili do sanatoria pro duševně vykolejené. Svou životní drahou si vysloužil severní křídlo ústavu. Sem odkládali chovance ve stádiu infantilní regrese nevyhaslých ideí. Pacient s paranoidními bludy se kdysi dobrovolně pozdržel mimo tok lidksých hlasů, když uposlechl žadonění niterného šepotu.

08. 07. 2004
0
0
1092
Povídky

Subjektivní idealista

Subjektivní idealista píše nejkrásnější dívce dopis na rozloučenou a z okna desátého patra odhaduje místo svého dopadu. Přemítá o smyslu svého psaní a je náležitě rozhořčen. Proč by nelogicky zatěžoval poštovní instituci na samém sklonku její existence. Nejkrásnější dívka se tak jako tak rozplyne, než dostane příležitost dojemné psaníčko s přetlakem lásky a patetickým děkováním za každou součást vlastní osobnosti, vůbec přečíst.

07. 07. 2004
1
0
1346
Povídky

Přednáška o ničem

V přednáškovém sále probíhala přenáška o ničem, nikdo ničemu nerozuměl. Přednáška zněla následovně: Ničemu spadla na hlavu šiška a jeho vědomí se propadlo k samé hranici únosnosti. Ničeho oko svlékalo šaty, ničeho ucho přeslýchalo přeslýchající, ničeho dotazy pobíhajícím pátraly po smlouvě. Nenašel smlouvu a nenašel na ni ani svůj podpis.

18. 06. 2004
0
0
1185
Povídky

Příběh velké lásky

Přihodilo se to na horské Kvildě, za strašlivé sněhové bouře. Stromy se po tuctech vyvracely i skořeny a hory, ty hopkaly, otřásaly se a přemisťovaly se libovolně po pohoří jak figurky na šachovnici. Vosamělé chatrči nalezli útočiště: On sNí, Muž spleší a Pán splnovousem. Běžky jim odvál divoký severní ledový vítr.

12. 06. 2004
2
0
1139
Povídky

Vyteklá slova

Výběr

Honza se zamkl ve svých slovech. Slova ho tlačila a bodala. Vždy když nějaké použil, přimáčklo se kněmu těsněji. Některá ho už tak dusila, že je přestal používat a vykopal jim skrovný hrobeček.

11. 06. 2004
6
0
1168
Povídky

Sexuální život žížal

Výběr

O pracovní pauze debatovali dva, Renda Pávek a Ten Druhej, o tom, jak se rozmnožují žížaly. Ten Druhej spatřuje vžížalách hermafrodity a tvrdí, že se rozmnožují vlaboratořích nožem – rozříznutím na dva organismy. Renda Pávek je přesvědčen, že žížaly souloží stejně jako lidé. Rozhodnou se, že se na věc zeptají kompetentních autorit.

05. 06. 2004
8
0
3727
Povídky

autobiografický román

V práci zavedli nová úsporná opatření ke snižování nákladů. Aby se ušetřilo za uklízečky a podlahové saponáty, generální ředitel nařídil chodit v práci po rukou. Na školení zaměstnanců tomuto artistickému kousku sehnali vysloužilého klauna až z kolumbijské Bogoty. Každý den ho přivážel z latinské Ameriky letecký speciál, jelikož dle tamní tradice, pokud není muž přes noc se svou rodinou, zle ho potrestají všemocní duchové.

01. 06. 2004
2
0
1120
Povídky

Hřbitovní

Hrobníkovi Koškoutovi se nelíbilo, že mu v noci vylézají mrtvoly z hrobů a navzájem se očmuchávají, nejeví-li některá z nich známky života. Koškoutovi vadilo, že ráno nacházel pošlapané záhonky okrasných květin a v nich semtam ulomené žebro. Jeho nezbedný synovec navíc neměl lepší zábavu, než po kostlivcích metat nahnilé hrušky. Řekl tedy jednoho dne předákovi umrlců: "Prosím vás, nevylézejte v noci z hrobů a navzájem se neočichávejte, nejeví-li některý z vás známky života, nešlapejte mi po záhoncích okrasných květin a neztrácejte žebra.

31. 05. 2004
3
0
1037
Povídky

Dopravní nehoda

Na silnici E62 ve směru na Krmenec se stala řetězová dopravní havárie. Úmrtnost zde nabyla obludných rozměrů – z obětí se stali nafukující se obludy. Obludy požíraly hasiče, zdravotníky, policajty i lidi. Některé si lehaly na silnici, metamorfovaly se v zebry a pojídaly chodce.

30. 05. 2004
1
0
1242
Próza na pokračování

O mašince

V kupé seděli čtyři. On, pán s bradou, pán bez brady a bezpán. U okna seděl On a pán s bradou. Bezpán a pán bez brady seděli u dveří.

28. 05. 2004
5
0
1032
Pohádky

chlívenec a dora dora

Šli tři kamarádi světem - chlívenec, dora dora a Bezejména. chlívenec občas nechal vyvenčit své prase, dora dora byl o něco větší a dřevěnější než chlívenec, Bezejména šel beze slova. Jednou, zatímco chlívenec venčil a Bezejména mlčel, dora dora vykopal punčochu. Prase punčochu sežralo a pošlo.

27. 05. 2004
2
0
2121
Pohádky

Naši kuželkáři

Naši kuželkáři se opět zůčastnili řeckořímských svátků.
Já jsem si jako pokaždé na kuchyňskou linku položil prkýnko, položil na něj své srdce a tupým nožem vypreparoval a odřízl malinký kousíček zněj. Tuto zakrvácenou slizkou pulzující tkáň jsem pak zabalil do utěrky a zaslal vdopisní obálce našim kuželkářům na místo konání svátků. Takovýchto zásilek dorazilo na tisíce.

29. 12. 2003
1
0
843
Povídky

WC story

Dnes jsem si během pracovní doby odskočil na záchoda jak tam sedim a kadim, tak přemýšlím jak užitečně využít tento časabych ho tedy zbytečně neprosral, pohupuji se zlehka zleva doprava a pozoruji dvě šňůrky, co mi visí z mikinychvílí ta levá honí pravou, po chvilce zas pravá levoukdyž udělám nečekaný pohyb, trhnu, vypadnou šňůrky ze svého pravidelného rytmuta pravá tu levou doběhne a roztřepenými konci se navzájem zachytísetrvačnost však posléze nad mým úmyslem zvítězí a opět uvrhne šňůrky do jejich stereotypujá se ale jen tak nevzdávám a opakuji pokus znovu a znovutkaničky stále dodržují svůj rytmus, nahoru a doluna chvíli se zachytí, pak se zase pustíaž jednou – koncové nitky se chytnou, navzájem propojínaučeným pohybem se stále houpajízleva doprava, ale už spolu ve stále se zmenšujícím obloukupak se dokývají a vytvoří jednolitý provázek pramenící a ústící v mé mikinějá si pak utřu zadek, vstanua spláchnu

17. 12. 2003
3
1
961
Povídky

Jedna stará paní

Již dlouhou dobu tu stařenku pozoruji. Prochází kolem naleštěných a vystavených odpadků, které nesnesitelně zapáchají. Domnívám se tudíž, že jí čas sebral funkci nosu. Popelářům se však její chování nezamlouvá a agresivně ji svým zvráceným pohledem prohazují skrze skleněnou výplň smetiště ven.

06. 12. 2003
5
0
887
Povídky

Krásný den

Mladého pana Tichého přejelo auto. To samozřejmě vzbudilo rozruch mezi lidmi stojícími na blízké zastávce. Bylo slyšet i smích. Tichý se s chroptěním plazil směrem k chodníku; dva muži se vsadili, jestli se doplazí dřív, než pojede další auto.

03. 12. 2003
3
0
1060
Povídky

Tajné dveře

Uprostřed pokoje mám tajné dveře. Nikdo jiný je nevidí. Půjčil jsem si spoustu klíčů – od mámy, od spolužáků, od pana ředitele, od kněze i od čaroděje – všechny do jednoho jsem vyhodil. Tak na mě zavolali doktora.

01. 12. 2003
2
0
1187
Povídky

Řidiči tramvají

Vyfasovat ve vozovně rozbitou tramvaj je pech, to se pak může šofér snažit sebevíc a stejně žádného cestujícího nesveze. Zpravidla však vozy vyjíždějí se stejným potenciálem co do možného počtu přepravených cestujících. Provozem se potom utvoří rozdílný vzhled a kvalita vagónů, přičemž nejhmatatelnější odlišnosti napáchají cestující uvnitř. Někteří řidiči naloží cestující na počátku a dovezou je až na konečnou , některým se zas cestující mění na každé zastávce či dokonce vypadávají a nastupují za jízdy.

28. 11. 2003
7
0
1886
Povídky

Domácí zvěř

Bydlím hned vedle dálnice. Okna nemám, protože výhled bych měl pouze na nekonečnou autostrádu plnou plechové divoké zvěře. Když chci jít ven, otevřu dveře a zjišťuji, že práh mých dveří je součástí bílé nepřerušované čáry. Vedle baráku chovám slepice.

26. 11. 2003
3
0
1486
Povídky

2084

10. 9. 2084, spojené státy McEvropské, katastrální oblast McPraha
Je chladné odpoledne na konci léta, mrholí, od západu vane slabý vítr rychlostí pět megaMcburgrů za Mcsekundu * , který nenechává bez pohybu Mckalhoty a Mctrika, která jsou zavěšená ve stáncích McVietnamců pro odiv kolemjdoucích. Jedním z nich je i Petr, který se přišel podívat, zda tu nesežene nějaký svetr na blížící se podzim.

24. 09. 2003
2
0
769
Povídky
Nahoru