Samota

Samota
Žil již několik let sám. Beznadějně sám. Beznaděj značí prázdnotu, nenaplněnost, bezvýchodnost, ztracenost, zatracení. On však byl ve své samotě spokojený, naprosto šťastný.

07. 03. 2004
1
0
689
Povídky

Písmák.cz

Víte, donedávna jsem považoval svoji osobní literaturu za něco neposkvrněného, čistého, co má význam pouze pro mě samotného, a to ne význam ledajaký. Psaní a přemýšlení o literatuře mi bylo vždy svaté. Bude tomu tak i nadále.
Avšak jsou věci, které dokáží člověka znechutit, vzít mu elán do další práce.

14. 02. 2004
2
0
1312
Ostatní nezařaditelné

Kniha

Kniha
Když jsem vešel skleněnými dveřmi do chodby, která spojovala několik kanceláří, na první pohled mě zaujala dvě stará křesla. Stála tady u malého stolku a sloužila zřejmě lidem, kteří čekají na vyřízení svých záležitostí v tomto komplexu.
Poněvadž bylo zrovna kolem poledne, celá chodba i kanceláře byly opuštěné, přišel jsem ve chvíli, kdy se veškerý život z těchto prostor přesunul kamsi do jídelen a restaurací. Celý trakt ve mně vyvolával představu opuštěného ostrova, jakoby se zde zastavil čas.

13. 02. 2004
5
0
2073
Povídky

Psisko

Psisko
To jsem si zase takhle jednou byl zaběhat tady u nás nahoře v té klášterní zahradě. Prostě sluníčko svítilo, byl mráz, ale to jenom trošku, takže jsem se hrozně na tu svojí sportovní aktivitu těšil. Akorát tahle klášterní zahrada je pověstná jednou věcí, která od ní většinu lidí odrazuje, takže tam je většinou skoro liduprázdno.
Člověka tam sice nepotkáte, ale proč.

09. 02. 2004
4
0
798
Povídky
Nahoru