Brejle v čudu

Takže přátelé milí, měl jsem dvoje brýle,
ještě před týdnem byly brýle v plné síle,
a pak to začlo celkem nenadále,
totiž jedny moje brýle skončily v kanále,

30. 07. 2004
7
0
3335
Jen tak pro radost

Střet civilizací

Jsem člověk, homo sapiens, jsem muž, jsem Slovan, jsem věřící bezvěrec (snad se to i tak dá nazvat, nejsem li organizován v žádné církvi), jsem středoevropan, jsem Čech. Do tohoto popisu pouze se změnami určitých parametrů jako jsou pohlaví a víra, by se mělo bez problémů napasovat dalších takových 85% populace Česka. Potud jsme stejní, vyrostli jsme ve stejném prostředí, máme víceméně podobné vzdělání jenom se třeba lišíme v jeho stupni, máme stejné tradice, zvyky a ať chceme nebo nechceme, protože v tom nemáme možnost výběru, jsme součástí západní civilizace a zároveň i slovanstva, tedy myšleno západní civilizace v širším kontextu.
V širším kontextu je myšleno, že sice mluvíme jinými jazyky a jsme trochu jiní co se některých tradic a kultury týče, nicméně, a možná i "díky" globalizaci rozdíly nejsou natolik podstatné, aby byly, řečeno slovy statistika, významné.

18. 04. 2004
0
0
1641
Úvahy

Anonymní exhibicionismus

Asi před třemi lety jsem v podstatě přestal číst noviny a tak hlavní příjem informací probíhal prostřednictvím internetových serverů. V té době jsem začal navštěvovat idnes a lidovky, s chutí a zájmem jsem si přečetl většinu článků, zejména "headline news" a zprávy ze zahraničí aniž bych cítil potřebu nějak na daná témata reagovat. Coby "vyučený" čtenář novin jsem dokázal dané informace pouze přečíst, analyzovat, vyvodit si pro sebe nějaký závěr, někam si je zaškatulkovat a pak na ně buď rychleji nebo pomaleji zapomenout.
Proto mne právě před těmi třemi lety docela zaujalo, že pod téměř všemi články téměř ve všech internetových novinách je prostor pro tzv.

17. 04. 2004
3
0
3927
Úvahy

Osobní názor

Jsem velkým milovníkem filmů a krátkou dobu jsem členem jednoho internetového serveru, který je určen především pro filmové fanoušky. Posledním popudem pro napsání této úvahy byl, možná paradoxně, právě tento server.
Jenom ve zkratce vysvětlím co tím popudem bylo. Velmi mě překvapilo do jaké míry pozitivně byly hodnoceny filmy, kterým předchází takzvaná dobrá pověst neboli svým způsobem mediální kampaň vychvalující dané dílo až za hrob.

10. 01. 2004
2
0
1416
Úvahy

Perly

Znáte ten pocit přátelé milí.
Totiž ten pocit, že házeli jste perly svini,
kdy ztratili jste spoustu času a energie,
s někým kdo vlastně nemluví,

09. 01. 2004
1
0
1224
Jen tak pro radost
Nahoru