Oči

Často dívám se do Tvých očíNaději ni smutek vidím v nichZáře, ta šlehá jak bičem kočíProč náhle celý svět zas ztich’Ten pohled předchází větu tvouJak nevyřčená stojí v temnotáchJá odpověď znám však nejasnouProč záleží ti na mých hodnotáchJen dva modré těkavé kamínkyBázlivě zastavují se a já potajíVe snách pletu ti z vlasů copánkyDlouhé krásné, jiné jméno nemajíZem teď pod hlavou zase tlačíJak jarní déšť sny přecházejíMé skutečnosti slova nevystačíProč po tváři slzy se kutálejí.
[poezie. hlava. net ]

04. 02. 2004
0
0
741
Vázané verše

Ach Bože

Cos vytesal do mého srdceTy neslyšíš lásky zvonceAch Bože, já prosím TebeTy nemůžeš ukrást nebeModrý šál letí v dáliOni se ryzí lásky báliPluje - připomíná mi TebeNikdy si nepřivlastním nebeAch Bože, já teď volný jak šálProč bych se mojí lásky bálTy jsi ta, o které tajně snímNebe vlastním i nevlastním. Ach Bože, ty jediný z nebeAch Bože, já ptám se teď TebeProč říkám dnes sám soběLásko, já toužím po Tobě
[ poezie. hlava. net]

03. 02. 2004
0
0
723
Vázané verše

Racek

Uz je videt jen pulka slunce. Neboj, schovalo se za mraky a zase se ukaze. Je neposedne jen si s nimi hraje. Hle, pozoruje ty dva, jak se plouzi po plazi.

03. 02. 2004
0
0
612
Volné verše
Nahoru