Domácí násilí

Domácí násilí patří mezi skrytou trestnou činnost a myslím si,že by bylo důležité o tomto tématu více hovořit a odpovědět si na několik zásadních otázek:co je domácí násilí,kdo je domácím násilím nejvíce postižen a dá se vůbec domácímu násilí předcházet.
Domácím násilím se rozumí hlavně fyzické napadání,ale nedílnou součástí tohoto násilí je také psychické či ekonomické vydírání. Fyzické napadání se nejvíce týká žen a dětí,ale můžou zde být i výjimečné případy násilí na mužích. Ekonomické vydírání převažuje u starých lidí pobírající důchod.

01. 03. 2004
0
0
2725
Úvahy

Trest smrti

Katolická církev ve svém tradičním učení vždy akceptovala trest smrti. V přikázání „nezabiješ“ se slovo „zabít“ netýká zabíjení ve válce a trestu smrti-tyto formy zabíjení byly označeny jiným slovem,než je slovo použité vpřikázání. Přikázání se týká pouze zabití nevinné osoby. Kdo se smiřuje sexistencí armády,jejíž vojáci budou ve válce zabíjet vojáky nepřátelské armády(čili budou na nich provádět trest smrti okamžitě bez soudu za útok proti státu),ten musí akceptovat trest smrti vynášený soudem za vraždu po spravedlivém procesu.

22. 02. 2004
1
0
1995
Úvahy
Nahoru