Kouzlo Smrti

Kouzlo smrti
Jan Alexandr Janíček
Důležité bylo neunikat před tmou,
jež teď obepínala mysl mou,.

14. 12. 2004
0
0
628
Smíšené verše

Kapitánův poklad - část 1.

Kapitánův poklad-1. část
Jan Alexandr Janíček
1. Poslední sklenka Kapitána Harpera
Loď Harpie se stále více houpala na divokých křivých vlnách Hlubokého oceánu, který zaléval propast mezi kontinentem a malými ostrovy Bílého moře. Vdálce na nekonečném obzoru byla vidět bouře, jejíž hřmot doléhal až sem.

29. 10. 2004
1
0
534
Povídky

Ve znamení orla

Ve znamení orla
Jan Alexandr Janíček
Vlahá ranní rosa pomalu stékala po listech lesa, který větrem zavoněl do širokého kraje. Plody, které urodila dlouhá pole, už byly sesbírány a uloženy v sýpkách, kde měly přečkat zimu. Henry, jako by cítil příchod mrazů, oblékl si plášť, který ho i při dnešním chmurném počasí dostatečně ochraňoval před studeným větrem vanoucím odněkud zNetopýřích hor.
Už putoval druhý den ze Stříbrného Kamene na jih na Kalkupský hrad, kde se měl setkat se svým bratrancem Peciválem, když pocítil první známky únavy.

01. 10. 2004
1
0
547
Povídky

Voda

VODAJan Alexandr Janíček
Kapka padá do kaluže, kterou lidské oko zřít nemůže.
Kaluž stéká do potoka, kde se koupe víla modrooká,
Potok vtéká do jezera, kde zahynul onen sám mizera,

25. 09. 2004
1
0
590
Vázané verše

Tajemství Stříbrného Kamene

Tajemství Stříbrného kamene
Jan Alexandr Janíček
I.
Pod potemnělou oblohou na rovinatých pláních stalo město Stříbrný Kámen. V pusté a neúrodné krajině se kupodivu rozpínalo jedno znejvětších a nejkrásnějších měst vcelé Zlaté zemi. Věže kostelů a chrámů sahaly až do výšin, kde obvykle kroužili draví ptáci lovící potulné hlodavce na ulicích.

24. 09. 2004
1
0
588
Povídky

Teď si něco přej

Teď si něco přejJan Alexandr Janíček
Světla zhasla. Chladný vítr se opřel do skleněných okenních tabulí. Onen pocit chladu a strachu ve mně vzplál, jako nikdy před tím. Přistoupil jsem koknu.

22. 09. 2004
2
0
589
Povídky

Nemocnice Duchů

Nemocnice duchů
Křivé holé stromy bez listí se klátily ve vichřici. Večerní Downtown ležící pod parkem, připomínající obvykle mraveniště světel, byl zahalen do tmy. Elektrárna Listerpool přestala už před pěti hodinami dodávat elektřinu kvůli špatnému počasí, které přinášel hurikán Tocago. Jediná budova ve městě, která svítila, byla nemocnice.

21. 09. 2004
1
0
546
Povídky
Nahoru