Proč svět nepotřebuje Supermana?

Superman, Superman, Superman.
Kdo nebo co je to. Pro někoho je to člověk v modrém přilehavém obleku s červenými vysokými botami a pláštěm. Pro někoho nadčlověk, který umí létat a má nadpřirozenou sílu.

05. 08. 2006
0
0
714
Ostatní nezařaditelné

Problém jménem: Luxusní zaoceánské lodě


Susan Lendisová dva rok pracuje jako novinářka v australských novinách Sunday Mail. Jsou to tři týdny, co tato mladá atraktivní novinářka napsala článek o zavražděné Diane Brimbleové, která šetřila dva roky na vysněnou cestu luxusní lodí po ostrovech jižního Pacifiku. Této ženě, matce tří dětí, nebylo dopřáno užít si ani jediný celý den. Hned první den ji našli nahou, zneužitou, a mrtvou v kabině.

30. 07. 2006
0
0
700
Povídky

Pár veršů k zamyšlení


Bděte, lidé bohatých,
amerických či evropských.
Jíte vše, co je vám dáno.

28. 05. 2006
0
0
666
Vázané verše

Člověk musí mít štěstí...Nejen ve válce

„Dědo, vyprávěj nám, prosím tě, něco o druhé světové válce,“ prosil naléhavým hlasem jeden ze tří malých kluků. Děda si poposedl v měkkém a velmi pohodlném křesle, malí „rošťáci“ se shromáždili okolo a vytvořili útulný kruh. V krbu hořelo, v chalupě bylo krásně teplo, příjemná atmosféra pro poutavý příběh. Ale dědovi se nechtělo vzpomínat na ty zlé časy, ale chlapci byli velmi dychtivý po příběhu, až nakonec děda svolil: „Tak dobře, budu vám vyprávět, jaké jsem měl v té krvavé válce štěstí, ale varuji vás, není to pro žádné slabé povahy.

03. 11. 2005
2
0
931
Povídky

Star Wars III.-Den premiéry

Blíží se den D-17. května, hodina H-00:00. Za pár chvil se velkolepá sága STAR WARS uzavře.
Venku před multikinem vládne rozruch, napětí a především očekávání-jak to ten George Lucas dokáže navázat novou triologii na tu starou.

20. 07. 2005
0
0
1788
Události

Let do Ameriky

Sedím na palubě dopravního letadla Boingu 747, nad hlavou mi svítí červené světýlko „připoutejte se. “ Kolem se procházejí krásné, mladé letušky, dávají lidem poslední pokyny, jak se před startem správně připoutat. Let do Ameriky může zažít. Motory jsou zažehnuty a letadlo pomalu roluje po dráze letiště na Ruzyni.

19. 07. 2005
0
0
1148
Povídky

Válka světů

Léto už je v plném proudu a nejočekávanější film prázdnin ( věřím, že se někdo neurazí, když očekávané filmy jako je Batman a Sin City, zařadím na druhé místo). Válka světů, tento film byl hodně očekávaný především proto, protože se režisér Steven Spilberg pustil znovu do projektu s Tomem Cruisem – ten v posledních letech hrál ve velmi úspěšných filmech ( Mission Impasible, Minority Report, Poslední samuraj, Collateral atd…) a pevně věří, že Válka světů je bude následovat.
Před premiérou ( 29. června) se okolo tohoto filmu konala tajnůstkářská kampaň- kde je málo informací a je prostor pro fantazii.

18. 07. 2005
0
0
1170
Recenze i neliterární

Psí modlitba

Pane můj, vyslyš prosby mé. Nedopusť, ať strádám hlady, žízní a zimou. Prosím, ať mám svůj pelíšek, kde mohu své unavené tělíčko složit a odpočinout si.
Hraj si se mnou a cvič mě, ať nemám dlouhé chvíle.

31. 03. 2005
0
0
1776
Úvahy

Miládka

A právě na toto gymnázium do 1. A chodí Miládka Principálová. Je to velice chytré a bystré děvče, ale nemá moc času se připravovat do školy. Má jednu velice dobrou vlastnost je velice pohotová a toho využívá především ve škole.

16. 02. 2005
2
0
900
Jen tak pro radost

Divoký syn moře

Olivier Lavasseur řečený Mamlas si hned od narození zamiloval burácení vln, šumění větru a slabý pach moře. Narodil se na sklonku 17. století vsamém srdci rušného francouzského přístavu Calais. Sotva se začal holit, uzavřel spojenectví sanglickým pirátem Taylorem a spolu sním se mu podařilo neuvěřitelně odvážným přepadem zmocnit “Panny na přídi”; tak básnické jméno nesl bohatě vybavený portugalský koráb s72 děly na palubě.

10. 02. 2005
1
0
1116
Povídky
Nahoru