věčné zatracení

věčné zatracení
když se oheň mění v zapomnění. a tvé tělo v prach se změní.
nečekej na vykoupení
zavři svá těžká víčka a tiše si ještě něco přej

31. 01. 2007
1
6
1024
Miniatury, hříčky

Smutek v srdci, smutek v duši

Co pět minut cizích slov se mi dostává,
co pět minut . to s mým srdcem zamává.
jak jen člověk co člověk jedinečným a originálem je,
těžké je najít pak společnou intimně duševní řeč.

06. 11. 2006
0
0
876
Volné verše

Já vs My

Vídáte to každý den. Dvojice držící se za ruce nebo sedící na lavičce vparku ve vřelém objetí. U železničního mostu postávajícího zamlklého osamělého chlapce, snašpulenou pusou dívajícího se smutně do dálky. Ambiciózní mladou ženu ve značkových jehlových lodičkách brázdící nejdražší butiky.

26. 07. 2001
4
0
867
Úvahy

Jen si tak uvažuju

Jen si tak uvažuju…….
Určitě jsi viděl Matrixe.
Ten první svět, který vytvořili pro lidi jako náhražku za ten skutečný, jenž jim navěky odepřely stroje, byl nádherný, utopický, nikdo nestrádal, ale lidé vtakovém světě neuměli žít. Můžeme si vzít mnohý příklad zhistorie.

02. 07. 2001
0
0
1052
Ostatní nezařaditelné

Střípky z historie

Bílé vločky se jedna za druhou začaly pomalu snášet na mokrou zem a pozvolna roztávaly. Jen sem tam se některé udržely, to snad aby zakryly špinavé chodníky čerstvě napadanou pokrývkou, odkázanou nést na svých bílých krovkách stopy bot uspěchaných lidí.
Vítr si s nimi pohrával a doprovázel je od tmavé oblohy až sem dolů na zem a nechal je chaoticky poletovat v naoranžovělém světle pouličních lamp tak, jak to občas dělávají noční můry za teplých letních nocí.
Tramvaj zastavila.

23. 01. 2001
3
0
1868
Próza na pokračování

MALIČKÝ

Zablesklo se a zahřmělo. Na tichou krajinu se snesla temná noc, ne však tak temná jako doba, která nás všude obklopovala a pronásledovala. Válka všechno změnila. Nic není a nebude tak jako dřív a prospěch z toho mají jen ti, co ji vyvolali.

29. 12. 2000
2
0
1185
Povídky

ŘÍŠE SNŮ

Večerní chvíle - ten svět podivný.
Nejtajnější lásky chvíle.
Nevěsto nebes, sestup níž,
do duše mír vetkni mile.

27. 12. 2000
0
0
1275
Recenze i neliterární

OBRAZ DÍVKY S KOPRETINOU

Pár tahů štětcem sem a tam a na plátně se začala rýsovat jakási silueta. Akt tmavovlasé dívky se světlou pletí, bledou jako z alabastru. Dívka na obraze seděla v houpacím křesle, nohy skrčené vedle sebe, s bílou kopretinou v jedné ruce a sotva znatelným úsměvem, působila velice nevinně a přitom tak svůdně. Její pohled, zasněný a melancholický, směřoval právě na onu bílou dlouhou květinu, jako by v ní spatřovala poslední kapku naděje.

26. 12. 2000
1
0
2017
Povídky

...---...

"Skončili jsme jasná zpráva"
Něžně jsi mě políbil
a plaše přitom přivřels oči
po vlasech jemně pohladil

25. 12. 2000
1
0
1104
Ostatní nezařaditelné

Krátké zamyšlení,poděkování a VÁNOČNÍ PŘÁNÍ VÁM VŠEM

Opíjím se slovy
Sluneční paprsky prozářily doposud potemnělou oblohu. Jasně modré nebe, téměř bez mráčků, jen sem tam navštěvované houfem malých ptáčků. Ležím na rozkvetlé zelenkavé louce, poslouchám klokotání nedalekého potůčku, nasávám omamnou vůni pestrobarevného kvítí a chce se mi vykřičet do celého světa, že miluji život, že miluju slova, opíjím se sněním a začínám zase ZNOVA. Protože dnes je den, kdy jsem se probudila a dala val svým vzpomínkám a začínám zas ŽÍT.

24. 12. 2000
1
0
2232
Úvahy

JAK CHUTNÁ SMRT

Jak chutná smrt
Šedá obloha zastínila moji tvář
Hlas ze záhrobí mě tiše nabádá
Na jakou cestu se mám dát.

15. 12. 2000
1
0
1316
Miniatury, hříčky

MALÝ HADRIAN

MALÝ HADRIAN
Sting se vřítil do průzračných nafialovělých mračen. Nastalo období fialových dešťů, a tak na celé orbitální stanici, napodobující koloběh planety, nebylo vidět jediné živé bytosti.
Přistávací rampa ve tvaru oka jasně fosforeskovala, až jeden musel přivřít oči, jak ho od té záře bolely. Sting přistál.

07. 12. 2000
0
0
1358
Povídky

jak získávat přátele a působit na lidi

Jak získat přátele a působit na lidi
Snažíme se uspokojovat své potřeby, abychom prožili šťastný, spokojený a plnohodnotný život. K těmto potřebám nepatří jen mít dobrou práci, dostatek jídla, mít peníze a hlavně zboží, které si za ně můžeme dopřát, ale také rodina a přátelé. Někdo se honí za úspěchem, záletníci po nekonečných avantýrách, někdo jen tak sedí v koutku a bojí se žít a někdo žije prostě ze dne na den, pro sebe a svoji rodinu. Ať už jsou naše ambice a životní cesty jakékoliv, vždy nás v zásadě pohání jedna skutečnost, a tou není nic jiného, než touha být důležití.

06. 12. 2000
1
0
1538
Úvahy

GM potraviny

Geneticky modifikované potraviny
Když jsem se poprvé doslechla, že v USA a Kanadě je nyní světová produkce GM potravin rovna neuvěřitelným 82% a že více než třetina oseté plochy kukuřice, sóji, bavlny a oleje je poseta GM odrůdami, nevěřila jsem vlastním uším. Experimentování v této oblasti se těší více jak desetiletým zkušenostem. Určitě nám přinesou mnoho dobrého, ale všechno dobré, je zároveň pro něco špatné. Zamysleli jste se už někdy opravdu nad všemi možnými následky.

06. 12. 2000
0
0
2861
Úvahy

Povídka beze jména

Derek vešel do místnosti. Gale, tiše sedící ve velkém pohodlném křesle v rohu knihovny, odtrhla oči od knihy, spatřila ho a letmo se usmála. I na Derekově tváři se mihl jakýsi stín, jenž by se dal přirovnat k úsměvu.
V místnosti bylo takové ticho, že jeho kroky, které zamířily přímo k ní, se rozléhaly všude kolem jako těžké údery kopyt koně, kráčejícího po starodávném nádvoří.

05. 12. 2000
1
0
1555
Ostatní nezařaditelné

Hadriané aneb příběh bez konce

Hadriané aneb příběh bez konce
Sting se vřítil do průzračných nafialovělých mračen. Nastalo období fialových dešťů, a tak na celé orbitální stanici, napodobující koloběh planety, nebylo vidět jediné živé bytosti.
Přistávací rampa ve tvaru oka jasně fosforeskovala, až jeden musel přivřít oči, jak ho od té záře bolely. Sting přistál.

04. 12. 2000
2
0
1117
Povídky

Nejasná vize

tex
Nebe se krvavě zbarvilo a slunce za obzor se schovává.
Jak je to dnes příhodné.
Něco se ve mně zlomilo

03. 12. 2000
0
0
1304
Ostatní nezařaditelné
Nahoru