Povolání: barbar hrdina

Povolání: barbar hrdina
Strmé horské štíty probodávaly oblohu a rvaly plující mraky na cáry. Mezi nimi nesměle vykukovalo slunce, vjehož záři se věčný sníh třpytil, až ztoho slzely oči.
Na jednu zmnoha plošin mezi horami se vydrápala malá postava sobrovským mečem na zádech. Chviličku poseděla na kraji a vydýchávala se, pak si setřásla zvlasů sníh a vykročila dál.

28. 03. 2007
1
1
591
Povídky

Malá barbarka Zuzanka a sedm ninjů

Milé děti ,kdysi dávno žila na vysočině jedna malá barbarka jménem Zuzanka. Hrozně ji trápilo, že se jí ostatní barbaří pošklebují, protože nemohla vyrůst. Proto velmi tvrdě cvičila a uctívala Thora, boha hromu, až se jí podařilo stát se nejlepším válečníkem na vysočině. Vumění smečem se jí nikdo nevyrovnal.

17. 03. 2006
1
0
778
Pohádky

Kouzelnej večer

Scullyová utahaná jako čokl po čtrnáctihodinový službě vkanclu vešla večer do bejváku, práskla sebou na gauč, nohy na stůl a pustila si televizní noviny. Zprávy byly zas přímo pohádkový, Dana je považovala spíš za večerníček. Ani dneska to nebylo jiný: americký zajatce ve Vietnamu zachránila Ocelová krysa, vnejsevernější části Skotska někdo zahlíd cestující Společenstvo Prstenu, vOsace se třetí turnaj Tekken změnil vmasovou bitku všichni proti všem (který se zúčastnila i japonská vláda) a někdo siniciály M. T.

12. 04. 2005
6
0
998
Povídky

Dimenze, část 1.

Knížky a filmy jsou plné různých hrdinů a jejich odvážných skutků. Když je vidíme, taky si sami sebe představujeme jako hrdiny, prožíváme nebezpečná a vzrušující dobrodružství, bojujeme skrutými zlosyny a zachraňujeme svět. Ale pokud se nám tohle přání splní, zjistíme, že být hrdinou není tak snadné, jak jsme si až dosud mysleli a břemeno našeho poslání, které neseme na bedrech, je těžší, než můžeme unést. Na tohle povolání neexistují žádné školy.

12. 04. 2005
5
0
874
Povídky

Brněnský drak

U zapáchající a podivně zbarvené řeky Svratky žili lidé docela pohodlně a spokojeně. Ale najednou zavládla vkraji hrůza – lidé se doma zamykali i přes den, psi ani jedenkrát neštěkli a Svratka hrozila, že se strachy… vyschne. Ztrácel se dobytek, později přišli na řadu lidé, všude se nacházely krvavé stopy a kousky vnitřností, na polích se večer procházeli vychrtlí cizinci šedé pleti sobrovskýma očima, na nebi poletovala divná barevná světélka a vlese si dávali rande vlkodlak s chupacabrou.
Tu se odhodlalo několik nabušených, nebojácných chlapů zvesnice – mezi nimi Arnie Schwarzenegger, Silvester Stalone a spol.

09. 04. 2005
2
0
929
Jen tak pro radost
Nahoru