Extrém ze strany sicilskejch citrónů

Nijak zvlášť nadšená jsem nebyla, představa, že strávím celé léto v nějaké na míle opuštěné chalupě jen s maminkou, mě nelákala. Věřila jsem jí, že tam bude nádherně, ale přece jen být celé léto jen v její společnosti mi připadá jako hrozná nuda. Jistě, že měla pravdu, bylo to tam vskutku více něž krásné. Chatka ve svém okolí nepůsobila nijak monumentálně, avšak když jste vstoupily dovnitř, nabyli jste dojmu, že musí být nafukovací.

03. 02. 2007
1
1
571
Povídky

Výjimeční

Jen svátečně obouvám lodičky, a tak asi není divu, že potom co v nich proplouvám celým dnem, mi mé nohy dávají znát, že jim není zrovna do skoku. Kdyby jste snad nechápali, proč je tedy obouvám, když na to nejsem zvyklá, tak proto, že se mi občas zachce jít za dámu a nechat za sebou ostatní jen otáčet. Takže teď se tu moje nohy hašteří s mým sklonem k čistotě, zda-li usednu na zastávce na lavičku a nebo na ni budu jen toužebně hledět a představovat si, jak k ní přichází jakýsi mládenec propagující dosud neznámý přípravek, jenž dle jeho slov nesmí chybět v žádné domácnosti. Při svém proslovu vyčistí lavičku k takovému blesku, že by se v ní mohl vzhlížet a já si mohla sednout.

26. 01. 2007
4
5
550
Povídky

Svět je malý

EnochNe že bych neměl rád život, já jen prostě nevím k čemu je. Ráno vstát, nasnídat se, vyčistit si zuby, slušně se obléct a jít chytat do parku slony. To by byla aspoň chvíli zábava, kdybych v parku ty slony chytal, ale to bohužel nedělám, promiňte nechal jsem se unést a zas si přikrášlil vlastní život. Víte, já jen sbírám odpadky.

06. 04. 2006
1
0
608
Povídky

Sny

Sen I.
Bleskurychle otevřel další dveře
a doufal, že snad již budou poslední.
Spatřil záblesk, - vrhl se mezi keře.

10. 07. 2005
3
0
884
Vázané verše
Nahoru