Chybami se člověk učí

,,Takže, minulou hodinu jsme začali hovořit o významném představiteli proletářské poezie, jehož jméno zní…“ ozýval se hrubý hlas našeho češtináře. Jeho oči nyní brouzdaly po třídě hledajíc potencionální oběť pro zkoušení pozornosti v minulé látce. Všichni vesměs klopili zrak do učebnic či se tvářili nesmírně zaneprázdnění hledáním čehosi v tašce. Já jsem byla v klidu.

23. 03. 2008
0
1
590
Povídky

Zážitek na celý život, aneb 24 hodin v české nemocnici

Nikdy by mi ani na mysl nepřišlo, že bych právě JÁ mohla někdy skončit na nemocničním lůžku. O svém strašlivém omylu jsem se dověděla někdy v létě 2006 na ortodoncii. Doktorka mi s úsměvem totiž sdělila, že budu muset absolvovat operaci zubů, jelikož mi rostly nejenom osmičky ale i devítky – tedy osm zubů navíc. Zhrozila jsem se.

12. 03. 2008
0
1
657
Jen tak pro radost

Po řádějí tajfunu

Toho rána jsem podlehla smutnému psímu zraku, jenž na mě hleděl vyčítavě za plotem zahrady, kde právě lilo jako zkonve a dovolila jsem tudíž, aby Bak (naše čtyřměsíční ,,štěňátko“ plemene border kolie) pobýval přes den vmém pokoji. Důvěřivě jsem ho zavřela kMatýskovi (tříletý maltézský psík), naivně si myslíc, že oba pejskové budou celý den hezky spinkat.
Když jsem pak odpoledne odemkla dveře od domu, okamžitě se na mě vyřítila uvítací četa ve složení Bak, Mates a kocour Frodo, který mi ze stolu mňoukal pozdravy – tedy přesněji – dožadoval nějakého jídla. Nad tím, že pesani nejsou zavření vpokoji jsem moc nefilozofovala, neboť fakt, že Matýsek si umí otevírat dveře je vnaší rodině všeobecně známý, ačkoli záhadu, jak to se svými 25–ti cm kohoutkové výšky dělá zatím nikdo sjistotou nerozluštil.

24. 06. 2006
0
0
841
Povídky

Havárka

Byla to vteřina, okamžik, hloupá náhoda, jež tě poznamenala na celý život. Kéž by to šlo – vrátit čas. Jeden neuvážený krok a vše se slilo. Před očima se ti rozprostřela tma, nic než tma, kdesi vdálce prosvětlena září reflektorů.

16. 11. 2005
0
0
955
Povídky

Utrpení loveckého psa

Utrpení loveckého psa
Pramálo slunečních paprsků dopadalo za mříže psího kotce. Vězeň ležel shlavou prostrčenou mříží a smutný psí zrak upíral na vrata psího útulku. Jeho bíglí duše strádala. Ach ,co by tak dal za laskavé slůvko ,za dotek lidské dlaně.

11. 11. 2005
2
0
836
Povídky

Inkvizice pro pitbulla

Inkvizice pro pitbulla
Jmenuji se Bulík. Jsem plemene Americký pitbullteriér a rozhodl jsem se přispět také jedním příběhem ,neboť chci upozornit případné majitele o mé plemeno ,aby koupi pečlivě zvážili.
Moje plemeno je obehnáno mýtem o pitbullí krvežíznivosti a o tom, jaký jsem veliký zabiják. Většina našich majitelů však tvrdí ,že jsme velcí mazlíčci a že milujeme děti.

30. 09. 2005
0
0
1132
Povídky

První dojem...SAKRA první dojem!!!

První dojem… SAKRA první dojem.
S knedlíkem v krku,s třesoucíma se nohama,s hlavou přeplněnou děsivými předsudky svírám kliku jakýchsi modrých dveří. Vpravo na oprýskané zdi se vyjímá bílý štítek s nápisem 8. A.

30. 09. 2005
4
0
1565
Ostatní nezařaditelné

Z ,,jeho" deníku

Z ,,jeho“ deníku
Tři tupé nárazy stačí kvyražení dveří bytu. Roztřískané dveře leží na studené podlaze dvoupokojového pražského bytu. Všude kolem je spousta odpadků, vedle povalené ptačí klece se válejí kusy oděvů a papírky. Zkuchyně se line pach léků, na lednici jsou položené kousíčky roztrhané fotografie.

24. 09. 2005
4
2
1224
Povídky

Jsi Čech, tak si toho važ!(?)

Jsi Čech ,tak si toho važ. (. )
Pavel Novák je obyčejný český občan. Má přítelkyni, práci, byt v Praze.

00. 00. 0000
0
0
1049
Povídky
Nahoru