Básnické médium Juno(sť)

Byly doby, kdy se obrazy množily v nekonečných řadách pouze černobíle. Ano, skrze malý bakelitový zázrak jménem Junosť. Snad každá socialistickárodina ho doma měla. To vlastnictví zavazovalo.

01. 11. 2012
0
6
784
Úvahy

VIP Zprávy. Kokot Wolf.

Zatímco vminulém díle VIP Zpráv jsme vás informovali o Lingamu Kokotovi, dnes bychom vás chtěli seznámit sKokotem Wolfem. Narozdíl od indického milionáře a tantrického znalce trojkokoté techniky milování, Kokot Wolf žádnou výjimečnou vlastností ani uměním nevládne. Svého času býval politikem, a protože jako vášnivý čtenář učebnic politologie vzal vážně teorie o ose Lib-Lab, zběhl zjednoho pólu politického spektra na druhý. To, že tak učinil právě vdobě vládní krize, byla okolnost čistě náhodná.

23. 10. 2012
3
0
686
Miniatury prozaické

VIP Zprávy. Štika Mutijová.

Štika Mutijová. To jméno znělo neřestnou ozvěnou mezi stehny kypré blondýny. Štika Mutijová. Ozývalo se to zas a znova, když se stehna pomalu rozevírala, nalitá krví, teplá a vlhká slaným potem.

22. 10. 2012
1
0
597
Miniatury prozaické

VIP Zprávy. Jitka Pomeje.

S Jitkou Pomeje se život nemazlil. Banda exekutorů jí zabavila vše, samozřejmě nezákonně, osud pak sebral, co zbylo. Jitka byla ovšem zápasnice nejen tělem, ale i duší, a tak počítala nálepky na drobných domácích spotřebičích i četné rány života, aniž by padla na kolena. Večer co večer zkoušená žena posílala po velmi krátkých vlnách svým basem pohodu a sluníčko k uším posluchačů, kteří se všichni do jednoho stali jejími nejlepšími přáteli.

21. 10. 2012
3
4
678
Miniatury prozaické

VIP zprávy. Helén Řepka.

Helén Řepka byl tetovaný až za ušima. Helén si po převážnou část svého života hrál. Byl rovněž homo ludens,tato informace pro něj ovšem zůstávala na makromolekulární úrovni a dosud nebylavědomě zachycena. Protože Helén využíval ke hře začasté své hlavy jako nástroje bijícího do tvrdého koženého míče, naděje, že u něj proběhne kýžený kognitivníproces, byladen ode dne menší.

20. 10. 2012
1
0
627
Miniatury prozaické

VIP zprávy. Jolanda Mašlíková.

Jolanda Mašlíková si hrála se svými obřími prsy. Kdesi se dočetla, že jehomo ludens, a tak si jen tak, vleže na svém sofa, při pátku pohrávala se svými prsy. K oněm hračkám je třeba dodat, že je Jolandě záviděly snad všechny hvězdy šoubyznysu. Když Jolanda procházela pařížským bulvárem uprostřed staré Prahy, v tom prostředí staré Prahy amarných pohledechvyhublých mondénseznala, že není alternativní.

19. 10. 2012
4
3
521
Miniatury prozaické

Zase jednou doma

Až jednou vyhraješ Svojšický pohár vpití piva
A Tina Turner ti pak večer na zábavě věnuje píseň Simply The Best
A ty budeš tancovat jen stou jedinou
Vsobotu večer, na štěrkem vysypaném místě slavičkami a srubem

19. 06. 2009
3
4
664
Volné verše

Stanislav a Stanislav

"Buďto to je ten prd, nebo to je to vajíčko," řekl Stanislav, podíval se na Stanislava a loupal vajíčko dál.

09. 10. 2008
2
4
869
Miniatury, hříčky

Zimní naladění

Až zase v lednu budou bílé noci
a ty přede mnou vytvaruješ do sněhu
hovno jaké budeš jenom moci
a pak pozdě večer v horské chatě

02. 10. 2008
3
3
863
Smíšené verše

Vstoupil v její vrásky

Vstoupil v její vráskyVstoupil v její vrásky podobné vyschlým korytům řek bez bláta na dně zuby, aby to trochu bolelo prsty, aby tu trochubolest vygumoval (jako gumuje zapomnětlivý žáček v sešitu nechtěné slovo) a taky pérem, aby to bylo i trochu k smíchu. Vstoupil v její vrásky a šel jimi jak cestou králů a vysypával jejich brázdy jak květy parmských fialek bublinkama slin. Vstoupil v její vrásky nastavoval zpocenou tvář vějířkům kol očí natahoval jako opilý mužik garmošku kolem úst držel prsy jako loutky na provázkách. Vstoupil v její vrásky jak na stezky Tatranského národného parku a hledaje tu k Štrbskému plesu bloudil a nervozitou zapomínal na hlad.

11. 07. 2006
3
2
1202
Volné verše

Smutná nahota jedné ženy

Měla jen pár znuděně visících prsů
a v očích lesk niklových mincí
(nízké nominální hodnoty)
zašlých doteky tisíců ztvrdlých palců.

04. 02. 2006
6
11
2024
Volné verše
Nahoru