Kámen a stéblo II

Kámen a stéblo trávy druhé vydánídva symboly si tolik blízkéříší života a smrtitak vzdálené si tokem časuměřeny lidskou délkou bytív studnici let berouce krásusešity planetou jak nití v prostor plném kamenípod svitem pulzující hvězdymá život svoje znamenísvědectví větru kývá stéblyna lese z trávykvete kámenmlčící kamenné séměnastavujíce světu tvář srážejí lidskou pýchuvynášejíce z hlubin čas .

29. 03. 2008
0
0
930
Volné verše

Kámen a stéblo trávy

Kámen a stéblo trávydva symboly si tolik blízkéze říší života a smrtijak neskonale k nim jsou nízképrůmysly lidské nadutostijak vzdálené si tokem časuměřeny lidskou délkou bytív studnici let berouce krásusešity planetou jak nitínastavujíce světu tvář srážejí lidskou pýchu a vnášejí k nám svoji záři v prostor plný kamenípod svitem pulzující hvězdyživot vnesl svá znamenísvědectví větru kývá stéblyna ploše travnatého lesutkví neživý plod matky zeměa nevnese tam pečeť děsunežijící kamenné séměnastavujíce světu tvářsrážejí lidskou pýchua vnášejí k nám svoji zářna pouti stvolu v rozpukuuvnitř podpořeného časemnutí i skálu k ústupurozevírajíce jí klasemvelebná skála dlení horybalvan mrštíce do propastiv dunění neuslyší chórydrcených vahou neživostinastavujíce světu tvář srážejí lidskou pýchu a vnášejí k nám svoji zář .

28. 03. 2008
2
2
1090
Volné verše

Kde chcete žít pane prezidente?

První mou reakcí na odpovědi pana prezidenta bylo: "Ježišmarjá. V jakém to chce žít světě. " Nevěděl jsem jak moc je odtržený od základních prvků světa který ho stvořil. Jak hluboce se mýlí v chápání snahy udržet trvale život na naší planetě.

23. 03. 2007
0
0
835
Ostatní nezařaditelné

Na co nikdy nezapomínáme

Lidé zapomenou, co jste řekli, lidé zapomenou, co jste udělali,
ale nikdy nezapomenou,
jak se vedle vás cítili. .

09. 02. 2007
3
4
1157
Citáty

Tajemství tří Té

Takové ticho až je slyšet čas Takové světlo až je cítit tma Taková láska až je vidět duše je v každém z nás.

01. 02. 2007
2
2
985
Volné verše

Pro Zelené Posázaví 01/2007 - Kam míříme?

Kam míříme
Tak jako řada nových obyvatel Jílového, jsem se v zájmu zdraví a dobré pohody spojené se zdravým prostředím, rozhodl zde bydlet i já. Stále více nás chce žít blíže k přírodě a když potřebuje načerpat pozitivní energii a v klidu porozmýšlet o svých věcech, tak tu energii a klid hledá v přírodě. Ve větvoví stromů, v hladině řeky, v letu ptáků, šumu listí, možná jakoby zpět v náruči své matky. Ne mezi poletujícími odpadky u betonových pilířů, v hluku magistrály, nebo v regálech hypermarketu.

07. 01. 2007
0
0
989
Ostatní nezařaditelné

Rozloučení s mámou

Nahoře na nebi je o hvězdu víc připlula prostorem
měkce jak list .

27. 09. 2006
0
0
1524
Miniatury, hříčky

od hlavy až po duši

Od hlavy až po duši jako voda plynou slovakorytem časulidé projdou kolempotom jejich mlčenízůstaneokolo a kolem v náspříjde jako déšťaž jsme celý zmáčeníod hlavy až po duši.

16. 08. 2006
5
1
1292
Volné verše

I za plotem je náš svět

Při pohledu na skládku či pytel s odpadky u silnice si kladu otázku, jak vysvětlit těm, co to vyhodili, že I ZA PLOTEM JE NÁŠ SVĚT. Sem tam zaslechnu postesknutí: ". někdo by měl uklidit tenhle bordel . " a možná si ten člověk ani letmo nepomyslí: "Můžu s tím něco udělat.

16. 08. 2006
5
1
1359
Úvahy

Teorie prvního kroku

Jeden moudrý citát zní: "I ta nejdelší cesta začíná prvním krokem. ". Ten první krok je často nejtěžší, protože jím překonáváme sami sebe. Někdy je těžké vykročit, vytočit to správné číslo, vyslovit co máme na srdci a nebo navždy odložit cigaretu.

05. 08. 2006
3
1
1281
Úvahy
Nahoru