Odkaz minulosti a Tajemná zrcadla

Kapitola pátá
Čím dál tím víc mi začínala chybět cukrárna U Lva. Nejdříve jenom znostalgie a občas jsem taky dostal chuť na žloutkový věneček, ale hlavně jsme tam chodili rozebírat další plány a to jsme teď už nemohli, jelikož jsme tady zatím žádnou cukrárnu neobjevili. A moc bych se divil, kdyby­chom nějakou objevili. Včera jsme prošli skoro celou vesnici a další přilehlé vesnice, abychom se mohli nerušeně zabývat dalším postupem proti těm neřádům, ale nenašli jsme nic, co by alespoň vzdáleně připomínalo naši útulnou cukrárnu.

10. 09. 2008
1
6
1519
Povídky

Jak si zvířátka stavěla domeček

Jak si zvířátka stavěla domeček
příspěvek do půlnočních novin, který však nebyl zveřejněn -
satira na přípravu maturitního plesu
Jedné noci ležela krysa ve svém pelíšku a třásla se zimou. Byla to moudrá krysa a tak začala jednat. Zavolala si všechna zvířátka zlesa a dohodla jim, že jim je také zima a že si postaví domeček. Zvířátka byla nadšená, nechtěli si poštvat krysu proti sobě a hned začali shánět stavební materiál.

11. 06. 2008
0
6
1757
Povídky

Aforismus o lásce

Jenom jedna věc je odpornější než básničky o lásce.
Básničky o lásce spravopisnými chybami.

20. 05. 2008
13
27
2041
Aforismy

Odkaz minulosti v chodbách základní školy

Kapitola první
„Tak takhle by to nešlo,“ řekla učitelka Ovsová – Nüsselová a podívala se na nás přes své tlusté brýle, které si přisunula ještě blíže ke kořeni nosu. Podívala se na Maxe, který byl zkoušený u tabule zdějin českého národa a očividně neměl tušení, co se po něm chce. Zmateně se rozhlížel po třídě a hledal někoho, kdo by alespoň nepatrně pohyboval rty a pokoušel se zachytit nápovědu. Vruce mačkal kapesník, což svědčilo o tom, že je vkoncích.

21. 08. 2006
7
31
4090
Ostatní nezařaditelné
Nahoru