První schůzka "v divadle"

Ať si kdo chce, co chce, říká, nejlepší věci jsou vždy neplánované… a o první schůzce to platí hned dvojnásob.
Život je nepředvídatelný, stejně jako ženy. Zrovna, když jsem včera porušil „úmluvu“, v níž stálo, že ona rozhodne o našem setkání a já zas udělám případný první krok, mi dnes během poledne přišla zpráva, jestli bych jí nechtěl dělat doprovod do divadla. Zaskočilo mě to, ale to mi dotyčná dělá už od prvních momentů naší komunikace, takže mě to zas až tolik nerozhodilo.

30. 10. 2014
1
7
424
Povídky

Démoní Lord Země II.

Velká část démonů, po Ďáblově smrti, nevěděla, co si má počít. Mnoho jich vlivem zoufalství a nejistoty nad svou budoucností zešílelo nebo spáchalo sebevraždu. Jiní pak odešli na Zemi hledat nový život, tak jako já.
I když se však někteří démoni pokusili žít v míru mezi lidmi jako jedni z nich, poddaní nově zformovaných vládců a přetrvávající válka sNebeskými jich většinu dostihla a připravila o život.

19. 09. 2013
0
2
471
Próza na pokračování

Démoní Lord Země III.

V každé válce jsou minimálně dvě strany. Vté naší to byli obyvatelé Nebes proti zplozencům Pekla. A jelikož se bojištěm stala Země a zdrojem síly lidé, bylo jen otázkou času, kdy vzejde další strana tohoto konfliktu. A tou byli právě Čističi.

19. 09. 2013
0
0
619
Próza na pokračování

Démoní Lord Země I. - XVIII.

Tar kráčel chodbami paláce, které mu přišli až podezřele povědomé. Dokonale se vněm orientoval, jako kdyby byl vDevátém pekelném kruhu. Věděl, kde je kuchyně, zbrojnice, vězení, zkrátka všechno.
Když pak vstoupil do trůnního sálu a uviděl svůj trůn, zmocnil se ho zvláštní pocit.

16. 11. 2011
0
2
1149
Próza na pokračování

Démoní Lord Země I. - XVII.

Místo: Ubytovna bratří Demosů, Tokyo – Země
Tara cestou do kuchyně podpírali Eňos sŇunosem. Sotva dokázal stát, jak byl zesláblý ze ztráty krve, kterou vypotřeboval na vazalské značky. Ve tváři byl bledý a více, než vládce pekelného kruhu připomínal starce nad hrobem. Vruce pak neudržel ani hůlky, a tak ho Eňos musel nakrmit.

08. 11. 2011
0
0
1039
Próza na pokračování

Démoní Lord Země I. - XVI.

Místo: San Francisco - Země
Portál Dita přenesl dozapadlé uličky ve staré části města, která si stále ještě zachovávala svojí dřívější podobu a nepadla za oběť pokroku. Nebo alespoň doposud se na jejím místě výstavba obřích budov ze skla a ocele neplánovala.
Pouhý okamžik soustředění stačil Ditovi, aby určil správný směr kdoupěti démona druhé třídy, Ralstena. Neudělal ani sto kroků a už byl před dveřmi do navenek zdánlivě opuštěné budovy.

07. 11. 2011
0
0
1112
Próza na pokračování

Démoní Lord Země I. - XV.

Místo: Ubytovna bratří Demosů, Tokyo - Země
Řád věcí vPekle vždy určovala síla. Když ještě žil Ďábel, bylo všechno mnohem jednodušší. Co řekl, to platilo. Sjeho smrtí a nástupem vládců kmoci však došlo knevyhnutelným změnám.

06. 11. 2011
0
0
1055
Próza na pokračování

Démoní Lord Země I. - XIV.

Místo: Palác – 9. pekelný kruh
Yerdol se na chvíli zastavil přede dveřmi trůnního sálu. Měl poslední šanci se vrátit do Tartaru a na všechno zapomenout. Jenže nemohl.

05. 11. 2011
0
0
932
Próza na pokračování

Démoní Lord Země I. - XIII.

Místo: Tartar - Peklo
Úplně první věcí, kterou Ďábel udělal, když se svými přívrženci opustilNebe, bylo stvoření Pekla. V jeho odlehlé části pak vybudoval Tartar. Vězení, do kterého po své smrti přišly duše všech hříšných lidí. Chtěl tak Bohu ukázat veškerou lidskou špatnost a dokázat mu, že si dar života nezaslouží.

04. 11. 2011
0
0
945
Próza na pokračování

Démoní Lord Země I. - XII.

Místo: Ubytovna bratří Demosů, Tokyo – Země
Tara, ze spaní, probudila vábivá vůně. Když otevřel oči, uviděl Eňose stácem jídla stojícího ve dveřích. ‚Snídaně do postele. To si nechám líbit,‘ zajásal vduchu a posadil se, aby mohl začít hodovat.

03. 11. 2011
0
0
1004
Próza na pokračování

Démoní Lord Země I. - XI.

Místo: Pekelná Brána, Tokyo - Země
Pekelná Brána byl nejznámější noční klub vcelém Tokyu. Scházely se vněm rozmazlené ratolesti boháčů a mladé celebrity. A jako v každém takovém podniku se i vněm čas od času rozpoutala nějaká ta rvačka. I ztoho důvodu měla Pekelná Brána početnou ochranku, do které patřil i Arkill.

01. 11. 2011
0
0
1056
Próza na pokračování

Démoní Lord Země I. - X.

Místo: Neznámé, Tokyo – Země
Andělé, kteří společně s Ďáblem opustiliNebe, ztratili veškerou moc, co dřív měli. Nebyli nic víc, než pouhými lidmi skřídly na zádech bez schopnosti létat. Avšak Ďábel všechny své věrné odměnil novou silou a podobou. Tak se zrodila „Nultá“ generace démonů…
Úryvek zWornixsových pamětí
Dva dny uplynuly od chvíle, co Tar na staveništi předvedl svůj ničivý útok, kterým zabil lovce a naprosto šokoval Lily.

31. 10. 2011
0
0
1015
Próza na pokračování

Démoní Lord Země I. - IX.

Místo: Trůnní sál – 9. pekelný kruh
Když Tyrael Dita konečně propustila, opouštěl trůnní sál se svěšenou hlavou. Nejméně tucetkrát musel zopakovat, co všechno Tar před svým útěkem udělal. Kekaždému vyprávění si pak Dito vzpomněl na něco nového, aby to hned na to s dalším zase zapomněl.

30. 10. 2011
0
0
987
Próza na pokračování

Démoní Lord Země I. - VI

Místo: Neznámé - Země
Jasné modré světlo na okamžik vyplnilozapadlou postranní uličku, otevřel se průchod mezi světy a zněj hlavou napřed vyletěl Tar rovnou do hromady odpadků. Jeho cesta zDevátého pekelného kruhu na Zemi právě skončila.
Když se vyhrabal ze smetí, shodil ze sebe slupku od banánů a nějaké ty obaly od jídla, podíval se vzhůru a poprvé ve svém životě spatřil oblohu. Nebeská modř a bílá oblaka mu vyrazily dech.

25. 10. 2011
0
0
980
Próza na pokračování

Démoní Lord Země I. - VII

Místo: Portál – 9. pekelný kruh
Lidské hrady byly odpradávna budovány tak, aby odolaly útoku zvenčí. A i když téměř všechny pekelné kruhy byly jednou velkou pevností, žádný znich neměl vnější obranu. Kčemu taky, když se nacházely ve vlastní dimenzi, do které byl přístup skrze jediný portál.

25. 10. 2011
0
0
1028
Próza na pokračování

Démoní Lord Země I. - VIII

Místo: okolí Akiby, Tokyo - Země
Tar poslušně kráčel za Lily sbatohem na zádech, ve kterém krom oblečení byla i poslední věc, co ho spojovala s jeho starýmživotem. Všechno ostatní pak odnášel pohled na Lily před ním. Byla krásná, přímo nebesky. A když se Lily otočila a věnovala mu jeden ze svých vřelých úsměvů, srdce se mu rozbušilo ještě víc.

25. 10. 2011
0
0
1131
Próza na pokračování

Démoní Lord Země I. - V

Místo: Hádova věž – 9. pekelný kruh
Hádova věž byla největší stavbou, hned po paláci, vcelém Devátém pekelném kruhu. Ale narozdíl od něho jí obklopovala neproniknutelná síť ochranných bariér. Hádes nikomu nedůvěřoval, a tak zabezpečení svého domova svěřil smrtonosným pastem, vjejichž zhotovování byl nepřekonatelný.

09. 10. 2011
1
3
922
Próza na pokračování

Démoní Lord Země I. - IV

Místo: Kasárna – 9. pekelný kruh
Všechny pekelné kruhy do jednoho byly vznášející se pevností uprostřed ničeho. Monumentální stavby, které se rozrůstaly podle toho, jak jejich vladař sílil. Vnich pak žili démoni dělící se do dvou skupin.

08. 10. 2011
1
2
849
Próza na pokračování

Démoní Lord Země I. - III

Místo: Tarovi komnaty – 9. pekelný kruh
Tar se, co nejrychleji, odebral do svého pokoje. Vhlavě už měl všechno promyšlené. Nejprve si sbalí věci na cestu a potom se vydá kportálu.

22. 09. 2011
0
1
1073
Próza na pokračování

Démoní Lord Země I. - II

Místo: Trůnní sál – 9. pekelný kruh
O pár hodin později
„… a jak už jsem před několika dny podotkl, naše zásoby duší se tenčí. Budeme muset na Zemi poslat další Lovce a Sběrače,“ dokončil svůj každodenní podrobný souhrn zpráv a informací démon vhonosném obleku a urovnal si brýle na nose. Jako většina urozených démonů i on dával přednost lidské podobě.

08. 09. 2011
0
1
1034
Próza na pokračování

Démoní Lord Země I. - I

Na počátku bylo všechno jedním. Byl jen Bůh. Ten po tisíciletích samoty sám sebe rozdělil ve dví. Tak se zrodil Ďábel, bratr Boha a zároveň část jeho samého.

02. 09. 2011
1
3
1173
Próza na pokračování
Nahoru