Cokoliv

I. „Tomanová, Malíková…co to tam zas vyvádíte. “Věnovala jsem profesorce angličtiny nevinný úsměv a s andělským výrazem ve tváři jsem naše herní náčiní zastrčila do kapsy. „Nic.

12. 04. 2008
0
0
819
Povídky

Lighthouse

Hledala jsemDům plný světla. Půjdu. PoběžímPojedu. PoletímPoplavu
/kamkoliv/
Uprostřed oceánu.

17. 08. 2007
3
6
1151
MIMO

Interpol - Our Love To Admire

Vneprostupné džungli současných kytarovek se vyznají snad už jen zasvěcení redaktoři hudebních časopisů (a to zdaleka ne všichni). Jedna nová kapela týdně, která se od těch ostatních neliší téměř ani názvem (nezbytné „The“ + xxyy), je zkrátka příliš. Šanci usídlit se na delší dobu vnašich iPodech tak nakonec mají jen ti, jenž ze svých očividných inspirací- ať už jsou to Radiohead, The Smiths nebo Joy Division- vezmou to nejlepší a jako „bonus“ přidají i trochu své vlastní invence.
Čtyři newyorští intelektuálové alias Interpol do této nepočetné skupiny díky dvěma nádherným deskám Turn On The Bright Lights a Antics rozhodně patří.

12. 08. 2007
4
12
1489
Recenze i neliterární

The Arcade Fire - Neon Bible

O kanadské kapele Arcade Fire se říká ledacos. Třeba že při nahrávání jejich prvního alba zemřela značná část jejich nejbližších (což je pravda) anebo že jsou to všichni do jednoho křesťané (což je nesmysl). O čem se už ale nemluví tak nahlas (i když to všichni ví) je fakt, že tahle formace patří vsoučasné době mezi ty nejlepší nezávislé rockové skupiny světa. Čím si toto lichotivé označení vysloužili.

05. 04. 2007
2
14
2414
Recenze i neliterární

Olympiáda v Praze: reálný sen, nebo utopie?

O uspořádání letních olympijských her vnašem hlavním městě se mluví už nějaký ten pátek. Zpočátku se nenašel snad nikdo, kdo by tento projekt bral vážně; našli se i tací, kteří to s nadsázkou považovali za (snad) dočasné pomatení mysli pražských radní. Avšak po zveřejnění prvních počítačových návrhů sportovišť a finančních analýz už začalo jít do tuhého. Tohle asi opravdu není vtip.

23. 03. 2007
3
5
1389
Úvahy

Tam někde

Tam někde mezi ozvěnami světla
A paprsky zvuku
Je definováno naše snění jako soubor
Hluku

17. 03. 2007
7
12
1805
MIMO

Pozvánka do kina: film Královna (The Queen)

Včerejší návštěva kina mě inspirovala k napsání pár řádků o filmu Královna.
Tento snímek mapuje několik těžkých dní po smrti princezny Diany z pohledu královské rodiny a hlavně samotné královny Alžběty II. Celá Británie se topí v zármutku a lidé si přejí rozloučit se se svou "princeznou lidských srdcí" na veřejném pohřbu. To však královna zpočátku odmítá, stejně jako neprojevuje ochotu jakkoliv se k této události vyjadřovat.

15. 03. 2007
1
3
1284
Divadla, Filmy, Výstavy

Six Feet Under Vol.2: Everything Ends Soundtrack

Six Feet Under Vol. 2 : Everything Ends Soundtrack (2005)
Six Feet Under (u nás uváděn pod názvem Odpočívej v pokoji) je americký seriál z produkce HBO, který ve své kategorii patří k těm absolutně nejlepším. Vše se točí kolem rodiny Fischerů provozující pohřevní ústav; nejedná se však o nic tak tragického. Seriál je protkán vkusným černým humorem, spoustou absurdně zábavných situací a také ojedinělou propracovaností a uvěřitelností postav.

13. 03. 2007
2
3
1376
Recenze i neliterární

Zasněžené stromy

Pomalu se stmívalo. Anna se neúnavně brodila ve sněhu, jen občas se opřela o jeden z těch obrovských stromů, které jí obklopovaly ze všech stran; na chvíli si odpočinula a vzápětí pokračovala dál a dál. Nikdy mě nenajdou, usmívala se pro sebe, a počínající sněžení ještě zlepšovalo její šíleně povznesenou náladu. Na okamžik se zastavila, aby si vychutnala ten opojný pocit.

11. 03. 2007
3
3
1082
Povídky

Interpol - Turn On The Bright Lights

Interpol - Turn On The Bright Lights
Interpol - to je indie-rocková formace z New Yorku, velmi často přirovnávaná k takovým velikánům rockové muziky jako Joy Division nebo The Cure. Zaslouží si Interpol vůbec takové srovnání.
Bez přehánění-ano; jejich podmanivý debut Turn On The Bright Lights je toho nejlepším důkazem. Už při poslechu první bezejmenné skladby vás bude mrazit v zádech; dokonalá harmonie postupně se přidávajících kytar a hlubokého vokálu zpěváka a kytaristy Paula Bankse mě opravdu dostala.

11. 03. 2007
2
23
2170
Recenze i neliterární
Nahoru