Zákon schválnosti

Zákon schválnosti
Zákon schválnosti existuje. Je tady a nespí ani na minutku. Pronásleduje vás, dělá si poznámky do svého notýsku o tom, co děláte, prožíváte a ví dokonce, i na co myslíte a co plánujete. Ohledně zítřka si je dokonce jistější, než vy sami, protože se pyšní velmi dobrými úředními kontakty na oddělení, kde pracuje Osud a Budoucnost.

25. 03. 2007
1
1
602
Fejetony

"Přívětivé" město

„Přívětivé“ město
Pojem „narodit se ve městě“ by se stejně dobře dal nahradit přízviskem „být vhozen do spárů všudypřítomného prachu, strachu, pachu, hlučných ulic, krvelačných automobilů, davů upachtěných lidí, zběsile ňafajících smetáků (ojediněle dokonce i na vodítkách svých páníčků), stále zručnějších kapsářů, kanálů plných krys a různé havěti, nevlídných zákoutí, oplzlých dopravních prostředků, šedých sídlišť panelových domů, špinavých bezdomovců a vneposlední řadě tmavých parků, do nichž by se neodvážil ani ozbrojený policista“. Pod nevinným slovíčkem „město“ se skrývá skutečně široká a pestrá škála morbidních zážitků.
Jenže co teď, když už jste se tady prostě narodili. Nezbývá, než se směstem pokusit skamarádit.

25. 03. 2007
1
1
279
Fejetony

Mask of the Red death

Maska rudé smrti
Rudá Smrt už dlouho ničila zemi. Žádná nákaza nikdy nebyla tak smrtelná a tak ohavná. Krev byla jejím ztělesněním, a její pečeť – rudá barva a hrůzakrve. Měla na svědomí ostré bolesti, a náhlé závratě, následné silné krvácení zpórů a rozklad.

25. 03. 2007
1
3
322
Překlady
Nahoru