Když král dá černé věži mat

Osamělý svit dohasínající žárovky v podkrovním sklepě toho zváštního chlapa. Škodo-libě se na ten umírajícízvuk světla usmála zmizel v záři oprátky vi-sící z tem-noty nadním. Slabé fňukání se ozývalo z wolframového wlákna, které ještě lapalo po posledních voltech, ampérech a watech. Pak už se i toto svérázné sípání propadlo do temnoty nad oprátkou, kat s brašnou a kleštěmi přerušil tepnu a ži-vot se vylil na zemi hladkou bez naděje, beze smutku, pošel jako skončí i věčnost když král dá černé věži mat.

19. 05. 2007
1
1
959
Volné verše

Ze života pětka

Včera jsem byl sám a dnes jsem zase sám, co se to tady děje kam můj život asi spěje. Nevím sám komu říkat mám, jestli o pomoc či o radu Řekněte mě teďka, ze života pětka přistihla ve chvíli nejtěžší Do svatého ráje cesta trnitá je, chtěl bych vědět jestli tam dospěju Spolykal jsem prášky, od svýho brášky doufám že mě asi teda pomůžou Potřebuju okamžitě zmizet všem a ve svém bytě nechám jim vzkaz na rozloučení Řekněte mě teďka, ze života pětka přistihla ve chvíli nejtěžší Do svatého ráje cesta trnitá je, chtěl bych vědět jestli tam dospěju Nebyl jsem já vůbec, no a prostě vůbec, co já vám tady to vykládám. Já chci umřít v klidu bez davů a lidu jenom farář nad hrobem zazvoní Řekněte mě teďka, ze života pětka přistihla ve chvíli nejtěžší Do svatého ráje cesta trnitá je,
chtěl bych vědět jestli tam dospěju.

27. 04. 2007
1
6
985
Texty písní

Misomus

Jan Blahoslav ten mě prostě nedá spát napsal o mě knihu a při tom mě nemoh znát Ref: Mé jméno je misomus a vzělání to je prostě hnus Nikdy mě nezajímalo co se píše ve knihách vzdělání mě nebralo u lopaty budu stát Každý ti hned odpoví kdy přišla smrt k Husovi základní vzdělání ti v tomhletom napoví 1415 hodili ho do křoví Ref: Mé jméno je misomus a vzělání to je prostě hnus.

27. 04. 2007
0
0
1871
Texty písní

Dívka u vody

Poprvé jsem jí uviděl když seděla u řeky nad přehradou. Voda klidným tempem plynula pod jejím tělem. Přiblížil jsem se k ní a pohlédnul jí do tváře. Byla krásná.

26. 04. 2007
2
4
959
Povídky

Pod sladkým medem tráví lidi jedem

Stojím u vchodu gigantického obchodním domu který vyrostl během jednoho roku u nás ve městě. Na každém výrobku je napsáno minimálně jednou slovo "zdarma" a to v jakémkoli tvaru, jaký si lze představit: "Dva plus jeden zdarma". "250 ml zdarma". "Výrobek za babku" (což při určité představivosti lze brát taky jako slovo zdarma).

26. 04. 2007
1
2
1235
Povídky

Nepochopená

Na město padá déšť, tma přikryla co žilo Zaklepalas na dveře, vstoupila jsi ke mně Řekla jsi jen tak mimochodem co bylo to bylo Říkáš že jsi tak světem nepochopená Nikdo ti nerozumí nikdo tě nezná Na stole čtyři svíčky a dopité víno, v místnosti bylo milo Žár těch ohňů lesk se v tvých očích tolik tajemných Řekla jsi jen tak mimochodem co bylo to bylo Seděla jsi vedle mě, vnímal jsem Tvojí vůni Chyt sem tě za ruku tvou vášní tolik nabitou Zapomeneme na všechno co zlé za námi bylo Říkáš že jsi tak světem nepochopená Nikdo ti nerozumí nikdo tě nezná Na posteli ležím sám, slunce jen kde jsi byla Od té doby jsem zas sám však místo ti tu nechávám To kdyby ses jednou zas navrátila Říkáš že jsi tak světem nepochopená Nikdo ti nerozumí nikdo tě nezná .

26. 04. 2007
0
1
780
Texty písní

Píseň zasněného poutníka

28 navečer růžová je obloha, očekávám co se bude dít, První vločka dopadla a roztála, její sestry začínám snít O bílých dálkách bez konce v dohledu, na jezeru plave tyrkysový led, v stříbro se proměnilo co zelené bylo, přírodo díky, zima je zpět V dálce bublá ukrytý potok Ledová voda do moře utíká Na větvích poslední barevný ptáček sedí Zpívá zasněnou píseň poutníka O bílých dálkách bez konce v dohledu, na jezeru plave tyrkysový led, v stříbro se proměnilo co zelené bylo, přírodo díky, zima je zpět Po skleněném rampouchu živá kapka stéká Rozloučí se a pak padá Několik okamžiku cítí se tak lehká Dopadne do dlaní starého poutníka A ten jí zazpívá O bílých dálkách bez konce v dohledu, na jezeru plave tyrkysový led, v stříbro se proměnilo co zelené bylo, přírodo díky, zima je zpět.

26. 04. 2007
1
1
939
Texty písní

Big Brother

Hej Big bradr tam bych šel, do vily já bych chtěl jen ať velký bratr vidí jak se mistr Obr stydí nesundám si triko – pač mám velký břicho zůstanou i kalhoty, bojím se nahoty stejně tak i ponožky, šup s mykozou na nožky Hej Big bradr tam bych šel, do vily já bych chtěl sprcha ať ani nemyslí, že moje tělo vyčistí Nikdy se nemeju, voajérům nepřeju Budu nosit kapucu, nikdo mě nedá do pucu Do postele holinky, mám od svojí Olinky Hej Big bradr tam bych šel, do vily já bych chtěl Jestli tam točej pivo, bude večer živo navrch ještě panáka, mám hezkýho motáka žaludek to nesnese a svůj obsah vynese ovšem ne do kýble, do kamery týhle jen ať Big Brother kouká jak sem mu nablil do voka Hej Big bradr tam bych šel, do vily já bych chtěl Šestý týden odbíjí a já se stále nemyji z holinek už čouhá, zelená plíseň pouhá z vlasů po oblečení mazotok proudí vážení fousy se mě kroutí, Big Brother se rmoutí Hej Big bradr tam bych šel, do vily já bych chtěl Smrtící zápach ve vile, to je velmi nemilé Soutěžící potupně, omdlévají postupně Nakonec jsem přežil sám, co asi s výhrou udělám koupím si pět hradů a budu králem smradů. Hej Big bradr tam bych šel, do vily já bych chtěl.

26. 04. 2007
3
7
2170
Texty písní
Nahoru