Jednou tam na Tebe počkám

Vždycky jsem toužil létatvěřil jsem snům a touhámnejvětší ze všech přánípoložil Tobě k nohámŽalostné píšťaly znělykdyž dohořel první oheňve zlatou jiskru světlase chvíle objetí proměňJiskrou pak zapal ten mostco vede nás na druhý břehpřevozník na minci čekádnes nemáme žádný spěchJednou tam na Tebe počkámaž nebude cesty zpětpoložím píšťaly k noháma obletím celý svět.

14. 08. 2007
0
0
347
Smíšené verše

Až přijde

Až přijde, tak ji přivítámpozvu ji dál na malou skleničkusednem si spolu do trávya budeme si chvíli povídatAž přijde, budu potěšenvždyť na ní tak dlouho čekámvezmu ji za ruku a půjdudoprovodím jí k východuAž přijde, budu připravenabych ji příliš nezdrželodejdu tak, jak jsem přišelšťastný, že konečně odcházím.

14. 08. 2007
0
0
286
Volné verše

Rosa

Po nocích z oblázkůpo bitvách náhončíchpo kůžích z obrázkůmáš rosu na očícha místa na tváříchkde nad vším vládne stínmáš radost, když je vidíš, jak odcházíPo stěnách z kobercůpo bílé na pláštíchpo ranách zřízencůmáš rosu na tvářícha místa na očíchkde nad vším vládne mrázmáš radost, když je vidíš, přijdou zasPo ránu bez mrakůpo trnech na růžíchpo poli bodlákůmáš rosu v kalužícha místo na zemia hlínu pod hlavoua trávu na očích.

14. 08. 2007
0
1
280
Smíšené verše

Na rozloučenou Tvému nosu

Po srdci stékají dvě slzynaše ruce se střetly v ránukdy rozléhá se zvuk zámku dveříSnad uvidím Tě zas brzysvou černou a bílou vránua Tvůj nos, který navzdor všemu věříže láska hory přenášía lidi sbližujeněkteré nadnášía jiné smyslů zbavujeKřídla mi dává pomyšleníže dobré a špatné vlastně nenía tak ať dělali jsme co jsme dělalidva poutníci na cestě svedenikaždý pak jinam se vydalve vzpomínkách navždy spojeni.

14. 08. 2007
0
1
286
Smíšené verše

Ptej se delfínů

Nekonečné moře a koráb bez plachetvítr bloudí osaměním dřevěných trámůpohledy mužů do prázdných dlaníčekání na zázrakve zpěněných vodách leží ten světsvět, pro který stojí za to zemříttouhy a sny letí s delfíny nad hladinouv hlubinách čeká osamění na odvážného plavcejenž vyplul beznaději vstřícnajde ji někdy. tu sílu, co pohánítu touhu, co nedá spátto bláznovství, co táhne ke dnu i nejlepší z násptej se delfínůoni vědí, kde končí mořea začíná naděje.

14. 08. 2007
0
1
327
Smíšené verše
Nahoru