Šípky pro mou ženu

Nad knížkou lehce schýlená, zahřívá ústy popaměti (rusé pramínky zamotané) jiskru pohádek pro své děti Stráž něhy, která neustane: Má žena. celá vílená. Podzimním ohněm hlas jí plane, jak sběrač listí na čekané Dech větru s mírnou tišinou, planý klid šípkového keře záhonku jahod postoupila. Zná líp, když vrznou v pantech dveře.

10. 05. 2001
16
0
1890
Smíšené verše

Splašená paleta

Modrá je barva trávy v létě utopí tě až k závrati Vlní se horkem prostořece světlounce modrá jak dech v řece po hořcích kvete v souvrati Modrá je touha trávy v létě Odráží se mi na paletě. Červených koní dusot kopyt plní se v prachem žlutý vzduch Chutnání v třešních stonků trávy Červených koní, když se plaví v té řece bleděmodrých stuh prožlutá vzduchem dusot kopyt Jak malovat. a neuchopit. Přes slunce spadlé na krajinu V barvách zralého jablka zelené mraky pro Remarqua Odplouvá ztichlá bílá bárka houslový klíč.

23. 04. 2001
20
0
2668
Vázané verše

Oranžové obrázky

Vráceně z lesů přilétám před polednem Už se mi stýská po zeleném čajiHloubku si nesu Pojď, jen si trochu sednem poslouchej prsty- déšť se neutají Rány nesrůstají To jenom přestanou být ranou když není na vybranou Nad potok nakloněný kameny bez ryb leží průzračno odraz leká Ta chata nemá stěny hladina mimobřeží Čekání na člověka Ruce má na klíně v kalíšku usebrání Železná Bohyně (je motýl po anglicku)s Taiwanem svírá v míru dva lístky na dně spaní Pootvíráme klícku brněnským netopýrům Jsou ulítaní A nad chatou se smráká. k potěše eskymáka ~*~ Půlnocí vyšla svíčka zhaslá na patnáct fouknutí na patnáct nadechnutí Noc - černá hadí hříčka A žádní uštknutí si spánek nevynutí Sérum smíchu si žádá přízeň vykladač snů má dlouhou chvíli bránice noční směnu Žírný den dává druhou sklizeň Bankám jsme bankrot vyhlásili Razíme vlastní měnu ☼ .

23. 04. 2001
16
0
1836
Vázané verše
Nahoru