Klony s rýmou

Tak jsme se dočkali. Čeští vědci vyřešili problém s klonováním. Nyní se naklonované ovce Dolly mohou dožít požehnaného věku. A co víc.

15. 02. 2008
1
1
615
Fejetony

Trable s miminky

Možná, že jste si ještě před narozením vašeho vytouženého miminka pročetli řadu chytrých knih, abyste posléze zjistili, že autorka měla mimino nejspíš půjčené od sousedky na dvě, tři hodiny a to ještě, když spalo. Takže když si přečtete tento fejeton, ušetříte čas i peníze.
Mimino je termín pro malinkatého človíčka, který buď jí, spí a nebo pláče. Pokud nejí, nespí a ani nepláče, tak se baví výstředním chováním dospělých.

03. 02. 2008
1
3
515
Fejetony

Důchodci, do zbroje!

Musím vám povědět, co mi vrtá hlavou. Jednou ráno jsem vstala omylem velmi brzy (asi tak vsedm) a šla jsem pro snídani a zároveň na nákup. Na zastávce před obchodem přistál autobus plný důchodců. Vystupovali zněj koordinovaně a všichni měli vruce několik silonových a igelitových tašek.

30. 01. 2008
3
4
767
Fejetony

Duchové, třeste se!

Můj zájem o „věci tajemné“ začal již vútlém dětském věku. Rodiče se tak dozvídali, že ve školce děsím ostatní děti vyprávěním o příšerách zpodsvětí a vnoci jsem odmítala spát jinak než shlavou pod peřinou. Jelikož mě naši několikrát přistihli, jak si povídám sbubákem na skříni, usoudili, že je čas mi pořídit sourozence. Ano, jejich záměr vyšel.

27. 01. 2008
1
2
566
Fejetony

Na zdraví!

Kamarádka má nového přítele. Jmenuje se Zdravý životní styl. Přeju jí ho, jen nevím, proč si vzala do hlavy, že mě sním musí seznámit. Začalo to celkem nevinně.

08. 12. 2007
3
3
626
Fejetony

Fejeton o fejetonu (aneb jak se píše fejeton)

Asi před rokem mi přistála ve-mailové schránce SOS prosba od nějakého neznámého studenta: „Ahoj, četl jsem tvé fejetony na netu, potřeboval bych nějaký do slohového cvičení, nemohla bys ho pro mě napsat. “ Jsem zvyklá na ledacos, obzvláště co se týče mé internetové pošty, ale tento mail mě mírně rozhodil. Nehledě na fakt, že onen student se právě chystal dopustit podvodu na své nic netušící učitelce či učiteli, vyvstala mi na mysli otázka: „Jsem vůbec způsobilá ke psaní fejetonů. “ „Mám tu správnou kvalifikaci dávat rady vtéto oblasti nebo dokonce za někoho psát slohové práce.

28. 10. 2007
1
3
991
Fejetony

Báječná dovolená ve dvou

Dovolené jsou důležitou součástí každého pracovního poměru hned za polední pauzou a výplatními lístky. Jsou také vhodným obdobím pro veškeré rodinné a partnerské hádky, na něž vprůběhu roku nezbyl čas. Některé naivní milenecké páry se vezmou na dovolené v Karibiku, aby se následující rok mohly rozvést vJižních Čechách. Bez fotek a videí zdovolených se vžádném případě neobejdete, pokud máte návštěvu a dojdou vám všechna podstatná témata společenské konverzace (například počasí).

28. 10. 2007
2
3
573
Fejetony

Vševědoucí sousedi

Nedávno jsem seděla se svoudlouholetou kamarádkou vrestauraci a u dvojky vína jsme probíraly život. Mluvila o své sousedce: „Moje sousedka, která bydlí o dvě patra níž, o mně ví naprosto vše,“ stěžovala si. „Ví, kdy odcházím, kdy přijdu, kdy jdu spát. Ze všeho nejhorší ovšem je, že ví, ským jdu spát,“ pokračovala ve svých výlevech.

28. 10. 2007
2
3
500
Fejetony

Ach ty reklamy

Známe několik druhů reklam:
· Reklamy televizní (číhají na vás vútrobách televize a čekají, až ji zapnete)
· Reklamy rozhlasové (při poslechu rádia se snimi setkáte přibližně každých 5 minut)
· Reklamy včasopisech a novinách (nejvíc jich naleznete vtěch nejdražších, nejluxusnějších a nejbarevnějších časopisech)

28. 10. 2007
3
4
678
Fejetony
Nahoru