Blízké setkání

Myslím, že nejvíc to naštvalo Američany. Nedivím se jim; všechny ty přípravy, speciální jednotky, spousty zaručených pozorování, tu a tam vlna celonárodní hysterie a tak vůbec… A když konečně přiletí zástupce mimozemské civilizace, neřkuli inteligence, přistane si u Humpolce. Ostatně, nouzový přistávací modul byl sotva větší než malé letadlo, a tak nezpůsobil ve tři hodiny ráno, na rovném úseku silnice první třídy, jedinou dopravní nehodu. Přes množství článků v denním, vědeckém i bulvárním tisku byla pominuta úloha mužů, kteří se na místo přistání dostali jako první.

30. 10. 2007
0
1
306
Povídky

Šedomodrá básnička

A lze vůbec milovat. Domnívám se, že ano - i při všem tom sobectví, co v člověku je. Samozřejmě, i láska je jeho projevem, ale může se přeci vymknout a stát se nezištnou. Málokdy se však objeví příležitost k oběti a možná je to dobře, mnoho nezištných lásek by se rozpadlo v prach, jako se to stává každý den pro docela malé kamínky na cestě.

30. 10. 2007
2
2
300
Povídky

O jednom malíři(pokojů)

Usadí se pod stolem. Zatoulané paprsky světel lustrů chytá do sklenice červeného vína a stále znovu obdivuje hru barev a čirého skla. Cítí se bídně a ty pocity jsou příliš blízké a známé, než aby ho vůbec napadlo cokoli dělat, o něco se pokoušet. Ví, že alkohol nepomůže a přesto s jistou zarputilostí pije dál, a rychle.

30. 10. 2007
0
0
298
Povídky

Upírka Anna

No tak jsem mrtvá. A co má být. Myslíte si, že vám se to nestane. Ááá, jasné, obecná představa o smrti říká, že je to konec.

30. 10. 2007
0
0
446
Miniatury, hříčky

Návrat

Prostě jsem tu ránu nestačila vykrýt. Dostala jsem se mezi dva trpaslíky - odznaky kmene temně vytetované na tvářích, fanaticky svítící oči, palice větší než moje hlava. Tu, která mě zasáhla, jsem ani nezahlédla. Sedla pěkně shora, až mi přišlo divné, že nejsem po kolena zaražená v půdě.

30. 10. 2007
0
1
376
Miniatury, hříčky
Nahoru