Spokojený vůl

Na světě existují místa s vysokým platovým průměrem, nízkou nezaměstnaností a čistým vzduchem. NaMoravě se jim říká například Brno. Existují i hornické a průmyslové oblasti s nízkým platovým průměrem, vysokou nezaměstnaností a vzduchem tak černým, že by se dal bez problému koksovat. Takovým se naMoravě říká například Ostrava (alespoň tedy její moravské části ;-) ).

28. 02. 2014
5
7
771
Fejetony

Relativně relevantní texty

Na vysoké škole jsem měl jeden zajímavý předmět, rétoriku. Tam jsme se bavili o osobnosti přednášejících a souvisejících pojmech „Generátor relativně relevantních textů“ a „Generátor absolutně nesmyslných blábolů“. Tyto dva generátory jsou přirozenou součástí každého přednášejícího a na základě míry jejich používání je možno sestavit jeho posluchačský profil.
Pojem Generátor relativně relevantních textů asi netřeba představovat - jedná se o pomyslnou část mozku přednášejícího, která se automaticky zapne ve chvíli, kdy mu vypadne text.

12. 10. 2011
9
7
1268
Fejetony

Fotky z akce

Když jde chlastat banda evangelíků, vždycky ztoho vznikne nějaká sranda. Například student práv, který dělá binec před Ústavním soudem … „Čumte na mě, skočím do koše. “ JUMP. Jedna noha vjednom odpaďáku, druhá vdruhým … „Tyvole, já su vkošu.

11. 02. 2011
2
8
1104
Fejetony

Vuvuzelový konzert

aneb podčárníček oafrických trubkách nejen na francouzském fotbale
Nedávno jsem opět zapnul icq a ujedné z našich korektorek jsem si všiml, že ve statusu měla hlášku „zakázala bych hraní fotbalu na vuvuzelových konzertech“. To mne nutí kzamyšlení. Tedy fotbal nebo africké trubky jsou zdrojem problému. Co je důležitější, fotbal nebo bzučení vuvuzel.

04. 07. 2010
6
9
1492
Fejetony

Z kolejního života: Mrdník

Znáte taky ten pocit, kdy uklízíte pokoj a nevíte, z kterého konce se do toho mrdníku pustit. A když se k tomu nakonec odhodláte, býváte překvapeni, co že se kde neválí. Já jsem jednou přijel na kolej v neděli večer v domnění, že mám ještě kus chleba od pátku. Hledal jsem bezúspěšně.

17. 11. 2008
1
7
1655
Fejetony

Červený bazmek

Červený bazmek
Drobné zamyšlení se nad lidovým výrazem „bazmek“ a nad tím, co všechno a proč jsou schopni lidé ukrást. Obchodní dům v malém městě, 20:15, tedy čtvrt hodina po zavíračce. Šmejdím v prostoru kolem pokladny, která se na dobu prázdninové brigády stala mým druhým domovem. Prohledávám odpadkový koš, prohledávám kýbl s bahnem a špínou (pardon, vodou na umývání pásů), prohledávám šuplík s igelitovými sáčky.

24. 07. 2008
3
4
2042
Fejetony

Maminčina otázečka

Maminčina otázečkaaneb podčárníček o významech a asociacích
To jsem jednou na konci letního semestru přijel z kolejí a vybordelil batoh na podlahu. V tom přišla máma a z haldy bor . ehm . věcí na podlaze vytáhla sáček, ve kterém byly 4 bílé voskové válce přibližně centimetrového průměru, tři délky 15cm a jeden asi 10.

15. 06. 2008
3
48
2687
Fejetony

(N)e-bezpečnost

Snad i malé dítě ví, že k internetu připojený starý nezáplatovaný systém Widnows, navíc ještě s veřejnou IP adresou, to si samo říká o průšvih. U Windows XP je situace přeci jen lepší, díky integrovanému firewallu, ale ne o moc. A i když firewall používáme, přesto se nám do počítače snadno může dostat virus přes internetový prohlížeč. Proto většina z nás z modrého Éčka přešla na červené Óčko nebo ohnivou Lišku.

11. 12. 2007
6
15
2295
Fejetony
Nahoru