Vzpomeň si na mě

(věnováno Lence P. )Vzpomeň si na mě až ti bude smutno a tvůj smutek se promění v manéž zmalovaných klaunů Vzpomeň si na mě až ti někdo ublíží a překvapeně ucítíš že tě hladí laskavé ruce Vzpomeň si na mě až se budeš cítit sama a tvoje samota se rozplyne v davu zapomenutých přátel Vzpomeň si na mě až budeš ukřivděná a kolem hlavy ti zazáří aura ze ztracených pravd Vzpomeň si na mě až tě zradí tvá láska a najednou se budeš vznášet na vlnách opětovaných rozkoší Vzpomeň si na mě až budeš rozzlobená a v uších ti zazvoní bezstarostný smích Vzpomeň si na mě až tě zklamou tvé sny a bezděčně budeš plout v duhových oblacích fantazie Vzpomeň si na mě až budeš lkát nad svými neúspěchy a v temnotě beznaděje zahlédneš plamínek Života Vzpomeň si na mě. .

28. 02. 2008
1
1
399
Volné verše

Lekce z latiny

In perpetuum. Jak hluboko můžeš klesnout . Sáhnout si na dno svých sil . Pod stromem věčných nářkůležet nebo klidně seděta občas se natáhnouta zakousnout se do plodůhořkosti, smutku,a nepochopeníjiných,sama sebe,nebo třeba světa.

27. 02. 2008
3
4
383
Volné verše

Obraz na zdi

Na chalupě jsem jednou našel při uklízení za skříní rám na obraz. Nebyl nijak velký, nebyl ani příliš okrasný. Takový obyčejný starý a trochu oprýskaný rám na obraz. Na zdi jsem měl zase skobu, která přímo volala po tom, aby se na ní něco pověsilo.

27. 02. 2008
3
3
903
Povídky

Sama dáma

Sama dáma,sama tichá,sama neví,sama sedí,sama smutně vzdychá. Sama je tak,sama samotinká,sama se dívá,sama zpívásama zvonkem cinká. Sama dáma,sama mladá,sama svěží,sama běží,sama básně skládá. Sama nyní,sama v jitru,sama pije,sama žije,sama ve svém nitru.

27. 02. 2008
5
7
573
Miniatury, hříčky

Autoportrét

Brain Damage (Šílenství) - Pink Floyd LP The Dark Side of the Moon Blázen hoví si v trávě Blázen hoví si v trávě Vzpomíná na hry, věnečky ze sedmikrásek a jen se směje Lepší je držet snílky na cestách Blázen je v chodbě Blázen je v mé chodbě Noviny nedovolí jejich sklopeným tvářím ukázat líc A pošťák jich každý den nosí čím dál víc A jestli se přehrada protrhne o mnoho let dřív A jestli pro tebe na tom kopci už není místo A navíc jestli v tvé hlavě vybuchují šílené představy Tak sejdeme se na temné straně Měsíce Šílenství je v mé hlavě Šílenství je v mé hlavě Pozvedl jsi čepel, vše jsi změnil Pracoval jsi na mně, dokud jsem se nezbláznil Zamkl jsi dveře A daleko zahodil klíč Je cosi v mé hlavě, můj rozum je však pryč A jestli nebe hřmí a hrom buší v tvých uších Křičíš ale nikdo tě neslyší A když kapela, ve které jsi, začne hrát něco jiného Sejdeme se na temné straně Měsíce "Nenapadá mě nic jiného, co bych měl říci, než . Myslím, že je to nádherné. HaHaHa. ".

27. 02. 2008
0
0
414
Ostatní nezařaditelné
Nahoru