sestra

pavučinky nad postelí tvé sestry vlajou, když sleduju plameny hořáku v kuchyniměl bys ji hlídat a jsi tu se mnouabych se neopařilanevzplála lehkým vzduchem nadnášenaneodešla oknem s párou z čajové konviceusnul bys pak v nezalitém kalíšku unaven čekáním. upíráme si nejsladší povinostijak tu sami tak svobodní bdímenad tím málemmalé blonďaté děvčátkoví o světě stejně jako my dvadohromadymáte svou kreva já rozdmýchávám neznámé. narušitelka svátosti obydlíjedinkrát zahřála odtrhané peřív tvých peřináchhra na slepici a kohoutanekloval sibyla jsem šťastná. Tak hrozně zesmutněla.

04. 02. 2009
0
0
319
Indispozice

sbíhání

sbíhání starých rumunských plotůdo jednoho bodu ve zletém středupůsobí klidně na duchy vykukující zpoza stromůstromy rostou až za zadní hranicítři čtvrtě obrazu nabízí bezpečíVykládej mi ještě chvílijak se dá žít vedle duchůkaždé poledne ulehat do stínu a vracet se trochu víc smrtelnýna slunné zápraží našeho domkukterý si schválně postavil za rámemNikdo ti neřekl tady často odpočívají místní divoké kočkyJá nejsem starý keltMůj dům bude stát jim na očíchnaší vírou chráněnýPospěš sidnes tě uspali na delší chvíliza tu dobu mám jich plnou hlavua děsím se tebeMezi námi síťkované dveře, proti hmyzuDo pantů. , společněVedle mne v noci převracíš pískotemmou tmu půlíšna kostky ledusám zmožený hlukem,kde měl bys laskat tichoLedové kostky umrzlyve středu naší postele zrcádko v kovaném rámuobrazí náš dům a naši láskuv záblescích jeho stěny tichožádný lomoz rumunských duchů.

26. 01. 2009
0
0
317
Indispozice

porážka

ani krok tama an zpět iDobře zažízenétvé nebytí v MÝCH žilách NEBYTÍ V ŽILÁCHjako by žíla někdy žilajako bys mohl být šťastnýv mé úzké lumenPropuštěn buť rejdradostných chvilkupa zvířátek nám cévami běhá tamsem a taky la do ko Točí se mi halvaTočí se mi hlava z vlastní volnostiSvoboda mým dechemvíra temná podrážkaPOrážka.

25. 01. 2009
1
0
396
Indispozice

Gunpowder

Půl čajové lžičky střelného prachu v pupíku vysychá. Nakreslím ti květinu na břícho. Lístky se rozlijí a zůstanou jen kapky na klávesnici.

19. 01. 2009
0
0
326
Blbůstky

Ekotaj

Krokodýl s vlastní kůžíutíká v lesíku za domem tím co viděl v mém okně ohromen. Klapoty víček do rytmumáchaného prádlajeho slza do modrého pracího prášku skráplaKdo ví co zmůžou trápoty zvířete s lidskou chemií. Oba se noříme do rozbouřeného mořeokrouhlých bublin jejich tělnatou rozpínavostí stísněni. Zázraky prádelnou kráčí dál.

19. 01. 2009
0
0
498
Blbůstky

sako

provětrané sako se na mne šťastně směje věšák je tak hebce klenutý hák na mé štěstícítím tikot hodin v jeho kapsetak se odhodlejpohlaď nahý šálztracený z proklateho rukávu mé nepozornostiulpěl na tvrdých kostech promodralé kůžeběsnícího stíháním mrkajících řas.

16. 01. 2009
1
1
421
Volné verše

Zátiší

Prostřena k podzimnímu stmívánírudá látka na švestkovém stole. Osychající vepřovélíčí své strasti talířis cibulákovým vzorem. Láska polního kvítí k praseti- opadávající lístky škádlí talíř,škodí vzoru. Kdysi jsem to malovala.

16. 01. 2009
0
0
407
Volné verše

Domácí práce

Zatlačen do dális hlavou pod umyvadlem a tělem v pračce,čistíš své svědomí. Miluješ symboly.

15. 01. 2009
0
0
579
Jen tak pro radost

Dál

Kdy poznám tu dálKdosi kdysi řekl:Schopná čehokoli,třeba teď i zavřít oči,obejmout a plakat nad představou mého štěstí,chtěl jsem jen jediné. Slepý, unášen svou opilostíbez milosti strhnout ten průhledný plátz krabičky cigaret. Přál bych si to i teď ,odešla někam do dáli,snad pěstovat tabák. To já jen tak.

15. 01. 2009
0
0
405
Jen tak pro radost

Právo první noci

Právoplatný manžel ve vedlejším kupé soustředné protínání osou soustružídošel také toaletní papír na záchodkuslunce se dotkne spíš tvé zadnice než jeho vlasů rostoucích tak jak vedou dráhy náší hornatou zemí. V šeru když vystoupí on i tvá lakovaná botkaLampy se vždycky houpouve městě kde se loučí osy kulhaje bosky poslepu s děvčátkem na zádech(směje se místu vašeho noclehu)části hornaté země na jejímž vrchu sedí milenecpodle práva první noci.

15. 01. 2009
0
0
416
Volné verše

Rukavice

U rukavice jsem stříhla tři prsty,pravé ruky. Riskuju(a snad i právě teď),že přijdu o nejdůležitějšíčlánky svého života.

14. 01. 2009
0
0
443
Jen tak pro radost

Hlt medoviny

Je to pech. když se hlt medovinydostane do dýchacích cest. Jako každá slast,která z míst níže postoupí do srdce a hlavy(určeným k vyššímu). Nikdo však nepopře,vykašlávání je sladké.

14. 01. 2009
0
0
505
Jen tak pro radost

Čaj ze Sahary

Dovezli čaj ze Saharyv pytlících - do země klamů. Čaj zelený, kardamon a máta. Nikdy jsem voňet jinak nechtělaa celý život dívat se do tvých očí,barvy třídecové hloubky. Okoupat tvé nahé paže v hrnku,ten už tvá ústa pamatuje,zuby okousaly jeho hrany.

13. 01. 2009
0
1
429
Jen tak pro radost

LEHCE-TENCE

LEHCE-TENCEV žaludku hraje mi gramofonhoupaje se na křivce tvého žaludu. Spolkla jsem naše zvuky a sedřela z nich chróm. Teď hrají mi u bránice. Tak tenoučce a lehce.

17. 05. 2008
0
0
598
Smíšené verše
Nahoru