Úvahy Karla Marxe

Přečetl jsem si výcuc z díla Kapitál a chápu, proč ten člověk přišel s tím, s čím přišel, ale byla jiná doba a nevěděl, co víme my dnes po zkušenostech s reálným socialismem a po tom, co se kapitalismus podstatně proměnil a nemá tolik kontrastů jako míval.
Jde o to, že člověk potřebuje uspokojovat své potřeby. Jedna ze základních lidských vlasností je potřeba hromadění majetku, který jako jedniný garantuje již od prvobytně pospolné společnosti životní jistoty, bydlení, jídlo atd. Funkce státu, který by zajistil jednotlivce jeho bydlení, jídlo atd.

21. 10. 2008
0
4
621
Úvahy

Výroba, SEX a výchova vlastních dětí

Přestože v okamžiku slasti tohle nikdo neřeší, další věc, která logicky dříve či později po sexu následuje jsou děti. Někdo je jimi šokován, jiný uteče, většina se však položí do role zodpovědného muže. Je nutno obrnit se trpělivostí a za společného tlaku jejích i vašich rodičů se postavit k věci čelem.
A co to obnáší .

16. 10. 2008
3
28
1526
Úvahy

Lidi jsou "svině" aneb VOLBY

Lidi jsou SVINĚ .
Nene, tohle není jen nějaké zjednodušené konstatování, ale jednak je to mé nejhlubší přesvědčení a jednak mnohokrát ověřený fakt.
Většina lidí vůbec nestojí za to, aby se tady vyskytovala. Jejich místo ve společnosti, v práci, v kolektivu, v rodině či kdekoliv jinde obvykle kdykoliv zastoupí kdokoliv podobný bez jakéhokoliv viditelného rozdílu, který by měl kauzální vliv na cokoliv, co přijde potom.

16. 10. 2008
2
12
963
Úvahy

DĚTI, sex a peníze

Když si člověk uvědomí, že se minimálně půl roku po narození děcka nevyspí a pak minimálně 20 let má o zábavu a veškerý volný čas postaráno, tak to opravdu ty teplé večeře a trocha sexu nevyváží.
Ano, je to sobecký přístup. Ale v době, kdy vaše děti bude vychovávat televize a nějaká učitelka někde jim bude říkat co si mají myslet a co je správné, v době, kdy máte dvoutřetinovou pravděpodobnost, že dříve či později od vás žena i s dětmi odejde ať budete dobrým mužem nebo ne. V době, kdy děti nevnímají jako autoritu rodiče, ale spíše jako kašpary, kteří nejsou IN a zdroj jejich omezování.

15. 10. 2008
2
5
842
Úvahy

Jak ženy myslí

Jak ženy myslí
Motto: Žena neuvažuje v relacích "pravda / nepravda" ale téměř vždy porovnává "správné / špatné" podle škatulek, které nevymyslela sama, případně se řídí podle subjektivních pocitů, které z dané skutečnosti má.
Je to tak. Ženy vědkyně, vynálezkyně a podobných obskurních profesí existují, někdy jsou i úspěšné, ale jejich bádání se vždy vyznačuje tím, že dokáží důsledně aplikovat již objevené a dále postupovat ve vytyčeném směru, ale prakticky nikdy nepřijdou s převratnou myšlenkou či teorií, která postaví stávající skutečnosti na hlavu. Tuto výsadu přenechávají obvykle mužům, protože převratné myšlenky aby vznikly, tak potřebují, aby se jejich autor oprostil od dogmat, která jsou ať již vajémkoliv směru ženskému myšlení velmi blízká.

14. 10. 2008
3
23
1023
Fejetony

Jak se dělá SEX

Jak se dělá sex
Motto : Jen za ruku stačí vzít . sex je o doteku, teple, sympatiích, bezpečí.
Někdy je člověk rozpačitý z toho, jaké nervy mívají chlapci s tím, že nevědí co a jak. Viděli kupu drsného porna, vědí, co všechno jde se ženou dělat.

14. 10. 2008
4
9
1145
Úvahy

Mark Stone mezi Kněžkami

Těžká dubová vrata druhých vnitřích hradeb se se skřípotem otevřela a k pozemšťanovi přistoupila dlouhovlasá dívka se zlatou čelenkou. Kolem prstenu na levé ruce jí slabě sršela namodralá záře. Pozvedla hlavu a zpříma se zahleděla Markovi do očí.
"Ha, hlobková mentální sonda.

12. 10. 2008
0
1
650
Próza na pokračování
Nahoru